Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τούρτα Triple cream

Υπέροχος συνδυασμός τριών γεύσεων, κρέμα σοκολάτας, κρέμα μαρασκίνο, και κρέμα πορτοκάλι, με επικάλυψη σάλτσας μαρασκίνο. Μία δικιά μου συνταγή που θα θέλετε να την φάτε όλη!!! Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
130 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
60 γρμ. ζάχαρη
3 αυγά
30 γρμ. βούτυρο μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
1 βανίλια
1/3 κουτ. γλ. πέκιν πάουντερ

Για την κρέμα σοκολάτας:
220 γρμ. γάλα πλήρες
80 γρμ. κουβερτούρα μαύρη 35% κακάο, τεμαχισμένη
1 βανίλια
2 αυγά (τους κρόκους)
60 γρμ. ζάχαρη
45 γρμ. κόρν φλάουρ
70 γρμ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή

Για την κρέμα μαρασκίνο:
200 γρμ. γάλα πλήρες
70 γρμ. κερασάκια μαρασκίνο, στραγγισμένα καλά
2 κουτ. σ σιρόπι από τα μαρασκίνο
1 βανίλια
2 αυγά (τους κρόκους)
40 γρμ. ζάχαρη
45 γρμ. κόρν φλάουρ
70 γρμ. κρέμα γάλακτος 35 % λιπαρά χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή
3-4 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, (προαιρετικά αν θέλουμε να δώσουμε περισότερο χρώμα στο γλυκό μας)

Για την κρέμα πορτοκάλι:
40 γρμ. κορν φλάουρ
2 κρόκους αυγών
80 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. χυμό πορτοκάλι
150 γρμ. φρέσκο γάλα
ξύσμα από 1 μέτριο πορτοκάλι
80 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή
3-4 σταγόνες κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, (προαιρετικά αν θέλουμε να δώσουμε περισότερο χρώμα στο γλυκό μας)

Για την σάλτσα μαρασκίνο:
50 γρμ. κερασάκια μαρασκίνο
160 γρμ. σιρόπι από τα μαρασκίνο
30 γρμ. γλυκόζη
1 1/2 φύλλα ζελατίνα 3 γρμ.

Για το σιρόπι:
120 γρμ νερό
100 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. σούπας μέλι
1 φέτα πορτοκάλι με την φλούδα

Εκτέλεση:

Εκτέλεση παντεσπάνι:
Ανακατεύετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, και το κοσκινίζετε δύο φορές.
Χτυπάτε με το μίξερ τη ζάχαρη με τους κρόκους και τις βανίλιες μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βιτάμ και ανακατεύετε καλά.
Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο παραπάνω μείγμα σταδιακά μαζί με το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας ελαφρά με μαρίζ, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Αλείψετε μια φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 26 εκ. με λίγο βιτάμ, στρώνετε μία λαδόκολλα στο πάτο, και ρίξτε το μείγμα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 25’ - 35' στους 160 - 170 C. Δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα να δείτε αν έχει ψηθεί καλά. Αφήνετε το παντεσπάνι να κρυώσει καλά. Ξεφορμάρετε και ισιώνετε αν χρειάζεται την επιφάνεια με ένα λεπτό και κοφτερό μαχαίρι. Τοποθετήστε το ξανά στην ίδια φόρμα, (αφού την έχετε καθαρίσει, και με ένα πινέλο ραντίστε καλά με το σιρόπι.

Εκτέλεση κρέμας σοκολάτας:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και τους κρόκους μαζί. Προσθέστε και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και τη βανίλια να βράζει (μέχρι το γάλα να αρχίζει να αφρίζει.) Βγάλτε το από τη φωτιά, προσθέστε στο γάλα την κουβερτούρα, και ανακατέψτε καλά να λιώσει. Προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα των αυγών μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας πήξη το αυγό.
Στη συνέχεια το βάζουμε ξανά σε μέτρια φωτιά μέχρι να βράσει και να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, και να γίνει μία απαλή κρέμα. Βάλτε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ αμέσως, και καλύψετε την επιφάνεια με μια μεμβράνη (να πατάει πάνω στην κρέμα) για να αποφευχθεί η κρούστα. Αφήστε την να κρυώσει καλά, και ενσωματώστε την με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, χτυπώντας την με το σύρμα. Ρίξτε την πάνω στο παντεσπάνι, και στρώστε την ομοιόμορφα με μία σπάτουλα. Βάλτε την στη κατάψυξη για λίγη ώρα να παγώσει άμεσα.

Εκτέλεση κρέμας μαρασκίνο:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και τους κρόκους μαζί. Προσθέστε και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία πάστα. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, το σιρόπι μαρασκίνο, και τη βανίλια να βράσει, όταν το γάλα αρχίζει να αφρίζει, χαμηλώστε τη φωτιά, και προσθέστε σιγά-σιγά το μείγμα των αυγών μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην σας πήξη το αυγό. Αφήστε να βράσει και να πήξει η κρέμα ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, και να γίνει μία απαλή κρέμα. Κατεβάστε την από τη φωτιά, ρίξτε το χρώμα, και ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Βάλτε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ αμέσως, και καλύψετε την επιφάνεια με μια μεμβράνη (να πατάει πάνω στην κρέμα) για να αποφευχθεί η κρούστα. Αφήστε την να κρυώσει καλά, και ενσωματώστε την με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, χτυπώντας την με το σύρμα.

Εκτέλεση κρέμας πορτοκάλι:
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τη ζάχαρη και τους κρόκους μαζί. Προσθέστε και το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία πάστα.
Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, με τον χυμό πορτοκαλιού στη φωτιά, και μόλις αρχίσει να φουσκώνει χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το μείγμα των κρόκων ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα μέχρι να πήξει καλά και να γίνει μία απαλή κρέμα. Αποσύρετε από την φωτιά ρίξτε το ξύσμα πορτοκαλιού, και το χρώμα, ανακατέψτε καλά με το σύρμα. Βάλτε την κρέμα σε ένα καθαρό μπολ αμέσως, και καλύψετε την επιφάνεια με μια μεμβράνη (να πατάει πάνω στην κρέμα) για να αποφευχθεί η κρούστα. Αφήστε την να κρυώσει καλά, και ενσωματώστε την με την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, χτυπώντας την με το σύρμα.

Εκτέλεση σάλτσας μαρασκίνο:
Βάλτε σε κρύο νερό την ζελατίνα να μουσκέψει. Πολτοποιείστε καλά τα μαρασκίνο στο μπλέντερ. Βάλτε τα σε ένα κατσαρολάκι μαζί με το σιρόπι, και τοποθετήστε τα στη φωτιά να κάψει το μείγμα. Ρίξτε τη γλυκόζη και αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίξτε μέσα την ζελατίνα, αφού την στραγγίξτε καλά. Ανακατέψτε να λιώσει η ζελατίνα, αφήστε την να κρυώσει λίγο, και βάλτε την στο ψυγείο να κρυώσει καλά, όχι να πίξει.

Εκτέλεση σιροπιού:
Σε ένα κατσαρολάκι βράστε για 2-3 λεπτά όλα τα υλικά.

Ολοκλήρωση του γλυκού:
Αδειάστε επάνω στην παγωμένη κρέμα σοκολάτας, την κρέμα μαρασκίνο. Στρώστε την όσο πιό λεία μπορείτε, και ξαναβάλτε το γλυκό πάλι στην κατάψυξη για λίγο να παγώσει ή κρέμα. Αφού παγώσει, ρίξτε και την κρέμα πορτοκάλι, στρώστε την και αυτή σε τέλεια λεία επιφάνεια, και ρίξτε πάνω την σάλτσα μαρασκίνο, αφού την ανακατέψτε ελαφρώς να ρευστοποιηθεί. Απλώστε την ομοιόμορφα, και τοποθετήστε την τούρτα στο ψυγείο για 2-3 ώρες να παγώσουν καλά όλα τα υλικά. Ξεφορμάρετε προσεχτικά, και τοποθετήστε την σε ένα δίσκο, ή πιατέλα. Διακοσμήστε την με ροκανίδια λευκής, ή μαύρης κουβερτούρας, με λίγα κερασάκια μαρασκίνο, ή με λίγη σαντιγί, κ.λ.π..

Συμβουλή:
Αν ειναι στεγανή η φόρμα σας, για να ξεφορμάρετε εύκολα την τούρτα, βουτήξτε τη φόρμα για δευτερόλεπτα μέσα σε ένα ταψί μα καυτό νερό, απελευθερώστε το τσέρκι, και ξεφορμάρετε. Ή αν έχετε φλόγιστρο, ζεστάνετε λίγο, και προσεχτικά το πλαινό της φόρμας γύρω-γύρω, απελευθερώστε το τσέρκι, και ξεφορμάρετε.
Τα υλικά είναι για φόρμα 26-28 cm διάμετρο, αν χρησιμοποιήσετε μικρότερη φόρμα, θα σας βγει πολύ ψιλή η τούρτα. Οπότε θα πρέπει να βάλτε λιγότερη κρέμα σε κάθε στρώση. Η κάθε στρώση δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 εκ. ύψος...

Καλή επιτυχία!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF