Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Trifle με φράουλες

Trifle με φρέσκες φράουλες, και διπλή μους, σοκολάτας, και φράουλας. Μία υπέροχη δροσερή δικιά μου συνταγή. Οι κάτω φώτο είναι ενδεικτικές, για να δείτε πως το συναρμολογούμε.
Υλικά: (για 8-10 ποτήρια περίπου)

Για την σαντιγί:
350 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 βανίλια
2 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη

Για επίστρωση:
15 μπισκότα Marie Παπαδοπούλου
200 γρμ. φρέσκες φράουλες , σε κομματάκια
λίγο σιρόπι φράουλας

Σάλτσα φράουλας. Υλικά:
600 γρμ. φρέσκες φράουλες
70 γρμ. ζάχαρη άχνη

Μους φράουλας. Υλικά:
170 γρμ. λευκή κουβερτούρα
4 ασπράδια αυγών
130 γρμ. κρέμα γάλακτος
60 γρμ. φράουλες πολτοποιημένες καλά

Μους σοκολάτας. Υλικά:
170 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο κομμένη σε κομμάτια
5 ασπράδια αυγών
 180 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση μους σοκολάτας:
1. Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
3. Χτυπάμε και τ’ ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
4. Απαλά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Τέλος, με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.
Την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, έως ότου να την χρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση μους φράουλας:
1. Λιώνουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφού λιώσει, την αφήνουμε να γίνει χλιαρή για λίγα λεπτά.
2. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
3. Χτυπάμε και τ’ ασπράδια στην ίδια ταχύτητα για 5΄με 6΄, έως ότου σχηματιστούν απαλές κορυφές.
4. Απαλά και κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε τα χτυπημένα ασπράδια στη σοκολάτα, διπλώνοντας το μείγμα με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Με τον ίδιο τρόπο προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα.
5. Τέλος ρίχνουμε και τον πολτό φράουλας, ανακατεύοντας με τον ίδιο πάντα τρόπο.
Την βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, έως ότου να την χρησιμοποιήσουμε.

Εκτέλεση σάλτσας φράουλας:
1. Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τις φράουλες.
2. Τις βάζουμε στο μπλέντερ και τις πολτοποιούμε μαζί με τη ζάχαρη άχνη.
Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερη ζάχαρη εάν θέλετε.

Εκτέλεση σαντιγί:
 Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος για λίγο, προσθέτοντας σιγά-σιγά την ζάχαρη άχνη, ρίχνουμε και την βανίλια, και χτυπάμε να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά, πριν την χρησιμοποιήσουμε.
Συναρμολόγηση του γλυκού:
Κόβουμε τα 200 γρμ. φράουλες σε μέτρια μικρά κομματάκια.
1. Σε κατάλληλο ποτήρι για Trifle, ρίχνουμε λίγα κομμάτια φράουλες, (υπολογίστε τις για 10 ποτήρια περίπου) και ρίχνουμε από πάνω λίγο σιρόπι φράουλας.
2. Από πάνω βάζουμε 2-3 κουτ. σούπας μους σοκολάτας.
3. Τοποθετούμε ένα μπισκότο Marie Παπαδοπούλου, και ρίχνουμε πάνω 1 - 1 1/2 κουτ. σ. περίπου, σάλτσα φράουλας. (Προσπαθούμε όσο μπορούμε να πέσει προς το τοίχωμα του ποτηριού).

(Σε αυτό το σημείο, αν δεν έχει σφίξει καλά η μους, τα τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει καλά, και συνεχίζουμε μετά. Αν όμως έχουμε τις μους αρκετή ώρα στο ψυγείο και είναι έτοιμες, συνεχίζουμε την διαδικασία συναρμολόγησης).

4. Βάζουμε περίπου 2-3 κουτ. σ. μους φράουλας, και από πάνω 1 - 1 1/2 κουτ. σ. σάλτσα φράουλας.
(Προσπαθούμε όσο μπορούμε να πέσει προς το τοίχωμα του ποτηριού).
5. Γεμίζουμε μία σακούλα του κορνέ με σαντιγί, και γεμίζουμε το υπόλοιπο του ποτηριού με σαντιγί, φτιάχνοντας μία μεγάλη ροζέτα.
6. Γαρνίρουμε με σιρόπι φράουλας, ή σοκολάτας, και πασπαλίζουμε με θρυμματισμένα μπισκότα, από τα υπόλοιπα μπισκότα Marie που μας έμειναν, και με μία ολόκληρη φράουλα.
 Τοποθετούμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Αυτές οι φώτο είναι από το trifle banana που έφτιαξα. Ίδια συνταγή, αλλά με φρέσκες μπανάνες και σιρόπι φράουλας, αντί για φρέσκες φράουλες, διότι δεν ήταν η εποχή τους.

Σημείωση:
Όλα τα υλικά χωρίστε τα σε 10 μέρη για να έχετε θετικά αποτελέσματα, διότι είναι ανάλογα τι ποτήρι θα χρησιμοποιήσετε. Ή φτιάξτε ένα ποτήρι ολοκληρωτικά, και ανάλογα τα υλικά που σας πήρε, χωρίστε τα υπόλοιπα σε ίσες δόσεις.

Ενδεικτικές φώτο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF