Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παγωτό μπανάνα

Εύκολη σπιτικιά συνταγή. Παγωτό μπανάνα, με φρέσκες μπανάνες.
Υλικά:
4 μπανάνες αρκετά γινωμένες, κρύες
50 γρμ. μέλι
400 γραμ. ζωική κρέμα γάλακτος, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. ζαχαρούχο γάλα, κρύο
100 γρμ. φρέσκο γάλα πλήρες
1 κουτ. σουπ. λικέρ μπανάνας
άρωμα μπανάνας
λίγες σταγόνες χρώμα κίτρινο ζαχαροπλαστικής, (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα, με τις κρέμες, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 10-15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη αφράτη κρέμα. Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το λικέρ και την βανίλια, ρίχνουμε και το μέλι, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε τον πολτό μέσα στην κρέμα, χτυπάμε λίγο ακόμα να ανακατευθούν τα υλικά. Εδώ προσθέτουμε αν θέλουμε και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε εκεί . Αν το βάλετε στην κατάψυξη, το ξαναχτυπάτε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρετε με φέτες μπανάνας και σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας, Carte D'or.

Φτιάχνει περίπου 1,200 κιλό παγωτό.
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF