Υπέροχη γλυκιά, δροσερή καταστροφή!!! Απολαύστε brownie σοκολάτας με παγωτό καραμέλα, και σάλτσα σοκολάτας. Ένας δικός μου συνδυασμός για τους λάτρεις της σοκολάτας. Ενδεικτική φώτο.
Υλικά:
Για το Brownie:
250 γρμ. βούτυρο
250 γρμ. ζάχαρη
5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
120 γρμ. σκόνη κακάο άγλυκο
2 κουταλάκια γλ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
450 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
200 γρμ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
1 κουτ. σ. μέλι
12 μπάλες παγωτό καραμέλα (βλέπε συνταγή)
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
1 κουτ. σ. ουίσκι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Για το brownie:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώστε ένα 25Χ30 ταψί για κέικ.
Σε μία κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε μέσα και ανακατέψτε με το σύρμα τη ζάχαρη, τα αυγά, (ελαφρώς χτυπημένα) το κακάο, το αλεύρι, το μέλι, και τη βανίλια. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τα φουντούκια. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε το για 40-45 λεπτά. Δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα τρυπώντας στο κέντρο, και να βαίνει στεγνή.
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν να βράσει. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήστε την για 2 λεπτά, και ανακατέψτε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέστε το ουίσκι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατέψτε καλά.
Ολοκλήρωση:
Όταν κρυώσει το brownie, αφαιρέστε το από το ταψί και κόψτε το σε 12 όμοια κομμάτια. Τοποθετήστε ένα κομμάτι σε πιατάκι, βάλτε μία μπάλα παγωτό καραμέλα από πάνω, και περιχύσετε το με την σάλτσα σοκολάτας. Πασπαλίστε λίγο χοντροκομμένο φουντούκι. Σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να βάλετε παγωτό βανίλια αν θέλετε, ή φυστικοβούτυρο. Θα τα βρείτε στις συνταγές μου.
Για το Brownie:
250 γρμ. βούτυρο
250 γρμ. ζάχαρη
5 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
120 γρμ. σκόνη κακάο άγλυκο
2 κουταλάκια γλ. εκχύλισμα βανίλιας
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
450 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
200 γρμ. φουντούκια καβουρδισμένα, χοντροκομμένα
1 κουτ. σ. μέλι
12 μπάλες παγωτό καραμέλα (βλέπε συνταγή)
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
250 σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
1 κουτ. σ. ουίσκι
1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Για το brownie:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς C. Βουτυρώστε ένα 25Χ30 ταψί για κέικ.
Σε μία κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά. Κατεβάστε από τη φωτιά, ρίξτε μέσα και ανακατέψτε με το σύρμα τη ζάχαρη, τα αυγά, (ελαφρώς χτυπημένα) το κακάο, το αλεύρι, το μέλι, και τη βανίλια. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και τα φουντούκια. Ανακατέψτε και αδειάστε το μείγμα στο ταψί. Ψήστε το για 40-45 λεπτά. Δοκιμάστε με μία οδοντογλυφίδα τρυπώντας στο κέντρο, και να βαίνει στεγνή.
Για τη σάλτσα σοκολάτας:
Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος μέχρι λίγο πριν να βράσει. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Αφήστε την για 2 λεπτά, και ανακατέψτε καλά να λιώσει η σοκολάτα.
Προσθέστε το ουίσκι και το μοσχοκάρυδο, και ανακατέψτε καλά.
Ολοκλήρωση:
Όταν κρυώσει το brownie, αφαιρέστε το από το ταψί και κόψτε το σε 12 όμοια κομμάτια. Τοποθετήστε ένα κομμάτι σε πιατάκι, βάλτε μία μπάλα παγωτό καραμέλα από πάνω, και περιχύσετε το με την σάλτσα σοκολάτας. Πασπαλίστε λίγο χοντροκομμένο φουντούκι. Σερβίρετε αμέσως.
Μπορείτε να βάλετε παγωτό βανίλια αν θέλετε, ή φυστικοβούτυρο. Θα τα βρείτε στις συνταγές μου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου