Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παγωτό φιστίκι

Άλλη μία νέα δροσερή και υπέροχη σπιτική συνταγή μου, παγωτό με γεύση φιστίκι. 
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
280 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
50 γρμ. μέλι

Υλικά γεύσης:
200 γραμ. πάστα φιστικιού Αιγίνης (βλέπε συνταγή παρακάτω)
2 κουτ. σ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο αποφλοιωμένο , και καθαρισμένο καλά, (χοντροκομμένο)
λίγο πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Πάστα φιστικιού:
110 γρμ. φιστίκι Αιγίνης ανάλατο αποφλοιωμένο , και καθαρισμένο καλά
40 γρμ. βούτυρο λιωμένο
50 γρμ. γάλα φρέσκο
1 κουτ. σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια

Εκτέλεση πάστας φιστικιού:
Πολτοποιούμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά μαζί, πολύ καλά.
Εκτέλεση γεύσης:
Ανακατεύουμε καλά τα 200 γρμ. πάστας φιστικιού, με το φιστίκι Αιγίνης, ρίχνοντας σταγόνα-σταγόνα και το χρώμα, έως ότου έχουμε το επιθυμητό χρώμα..

Οδηγίες:
Χτυπάμε όλα τα υλικά βάσης στο μίξερ, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε την πάστα φιστικιού, ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά, και ρίχνουμε σταγόνα - σταγόνα το χρώμα, έως ότου φτιάξουμε το επιθυμητό πράσινο χρώμα που θέλουμε.

Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, και στο τέλος ρίχνουμε το χοντροκομμένο φιστίκι ανακατεύοντας λίγο ακόμα. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και το χοντροκομμένο φιστίκι.
Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας, και χοντροκομμένο φιστίκι Αιγίνης.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -13 έως -15 C. βαθμούς


2 σχόλια:

  1. γεια πολυ ωραια η συνταγη και ευκολη και γενικα ολη η σελιδα σου ειναι φανταστικη συχαριτιρια για την δουλεια σου
    μια ερωτηση μονο βαζουμε και την κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και την φυτική κρέμα γάλακτος Morfat; ωραια ως εδω αλλα η μορφατ ποσα γραμ. θα ειναι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα, σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Λοιπόν η μόρφατ, είναι η τενεκεδένια συσκευασία που υπάρχει στα σ. μάρκετ, όπως είναι του ζαχαρούχου γάλατος. Νομίζω ότι είναι 250 γρ. αν θυμάμαι καλά... Μια και μοναδική συσκευασία υπάρχει στα ράφια. Αυτή λοιπόν την βάζουμε όλη. Οτιδήποτε άλλη απορία έχεις, με χαρά μου να σε εξυπηρετήσω.

      Διαγραφή

Print this page

Print Friendly and PDF