Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τάρτα σοκολάτας με καραμελωμένη μπανάνα

Μια δικιά μου σοκολατένια ...απόλαυση.
Υλικά
1 έτοιμη ψημένη τάρτα. (βλέπε συνταγή)
300 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
300 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σ. μέλι
100 γρμ. σταφίδες ξανθιές

Για το καραμέλωμα μπανάνας
5 ώριμες μπανάνες
1 κουτ. σ. βούτυρο
1 1/2 κουτ. σ. καστανή ζάχαρη
3 κουτ. σ. μαύρο ρούμι
1/2 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουτ. σ. golden syrup η μέλι
4 κουτ. σ. ζαχαρούχο γάλα
1/3 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. γλ. κανέλα
λίγα καρύδια ψύχα, κομμένα στη μέση (προαιρετικά)

Γλάσο
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε και το μέλι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Καραμέλωμα μπανάνας

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
Προσθέτουμε το golden syrup, και το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε μέτριες φέτες, και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Τις γυρίζουμε και προσθέτουμε το ρούμι, το χυμό πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά και αποσύρουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Ολοκλήρωση
Κρατάμε μερικές φέτες μπανάνας για το γαρνίρισμα. Στρώνουμε τις υπόλοιπες μπανάνες μαζί με το σιρόπι που άφησαν, πάνω στην τάρτα μας, ρίχνουμε και τις σταφίδες. Αδειάζουμε το γλάσο σοκολάτας, αφήνουμε να κρυώσει, και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει καλά, και να σφίξει το γλάσο. Κόβουμε σε κομμάτια γαρνίρουμε με μία φέτα καραμελωμένη μπανάνα από αυτές που κρατήσαμε, βάζοντας πάνω ένα κομμάτι καρύδι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF