Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Παγωτό μπισκότο (cookies)

Συνεχίζουμε τις δροσερές και υπέροχες σπιτικές συνταγές παγωτού, με νέες γεύσεις. Μία νέα γεύση από εμένα, με άρωμα μπισκότου. Δοκιμάστε την. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά βάσης:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
50 γρμ. μέλι

Υλικά γεύσης:
1/2 κουτ. γλ. νές καφέ σκόνη
80 γρμ. γάλα φρέσκο
200 γρμ. μπισκότα Πτι Μπερ, ή Μιράντα

Οδηγίες:
Θρυμματίζουμε σε ένα μπολ τα μπισκότα. Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα 80 γρμ. γάλα, διαλύουμε μέσα τον νες καφέ, και το ρίχνουμε πάνω στα μπισκότα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά βάσης στο μίξερ, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Πολτοποιούμε πολύ καλά με ένα κουτάλι τα μουσκεμένα μπισκότα, ή τα βάζουμε στο μούλτι, και τα κάνουμε μία κρέμα, και την ρίχνουμε στο μείγμα παγωτού. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο. Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.

Μυστικό.
Αν θέλετε στο τελευταίο χτύπημα, ρίξτε λίγο σιρόπι σοκολάτας μέσα, και ανακατέψτε ελαφρώς με ένα κουτάλι, ίσα να κάνει μερικά κύματα μέσα.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μπισκότα αρεσκείας σας, απλά αυτά που έχω στη συνταγή δίνουν καλύτερο άρωμα στο παγωτό.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 C. βαθμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF