Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Τάρτα σοκολάτας με φρούτα

 Παραλλαγή συνταγής με δικιά μου πινελιά..
Υλικά:
200 γρ. τριμμένα μπισκότα digestive αμυγδάλου, η σκέτα
75 γρ. βούτυρο
25 γρμ. βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
60 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά σούπας μέλι
300 γρμ. κουβερτούρα μαύρη
70 γρμ. κουβερτούρα λευκή
1 αχλάδι
1 μπανάνα μικρή
1 μήλο μέτριο

Εκτέλεση για την βάση:
Τρίβουμε στο μπλέντερ και ανακατεύουμε τα μπισκότα με 75 γρ βούτυρο λιωμένο και στρώνουμε σε μια φόρμα με τσέρκι 24 - 26 cm. Πατάμε καλά με το χέρι να κάτσει.
Κόβουμε τα φρούτα σε λεπτές φέτες, τις βάζουμε σε ενα ταψί, (εκτός τις μπανάνες) και τις ψήνουμε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμους, και μετά τις στρώνουμε πάνω στο μπισκότο μαζί και τις μπανάνες. Ξεκινάμε απο την έξω μερια κυκλικά με το μήλο ενα κύκλο, μετά κυκλικά με το αχλάδι, άλο ένα κύκλο, και στο κέντρο βάζουμε την μπανάνα. (μία στρώση σε όλα)

Εκτέλεση κρέμας:
Ζεσταίνουμε 200 ml κρέμα γάλακτος μαζί με την μια κουταλιά μέλι, και πριν βράσει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και τα 25 γρ. βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα απαλό και γυαλιστερό μίγμα. Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα 60 ml κρέμας γάλακτος, και ρίχνουμε την άσπρη σοκολάτα και ανακατεύουμε να λιώσει.
Αδειάζουμε την μαύρη κουβερτούρα στη τάρτα με τα φρούτα, απλώνουμε να στρώσει καλά, και με κουταλιές ρίχνουμε την λευκή σοκολάτα από πάνω. Στριφογυρίζουμε με ένα κουταλάκι η μαχαίρι αν χρειαστεί, για να κάνουμε δίχρωμα σχέδια.Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου σφύξει καλά. Αφερούμε το τσέρκι απο την φόρμα, κόβουμε σε τρίγωνα κομάτια και σερβίρουμε.

Tips:
Γαρνίρουμε αν θέλουμε με λίγη σαντιγύ, η με κάποιο γλυκό κουταλιού.

Για το καλοκαίρι: αν θέλουμε σερβίρουμε με μία μπάλα παγωτού.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF