Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ρολό σοκολάτας, με κρέμα και φράουλες. (Chocolate fruit roll)

Chocolate fruit roll. Ρολό σοκολάτας, με γέμιση κρέμα και φράουλες, και με επικάλυψη γλάσου σοκολάτας. Ένας υπέροχος συνδυασμός σοκολάτας, και φράουλας. Απολαύστε την.
Υλικά: 

Για το μπισκότο:
6 κρόκοι Αυγού
60 γρ. Ζάχαρη
4 ασπράδια Αυγού
45 γρ. Ζάχαρη
50 γρ. κακάο
60 γρ. Αλεύρι κοσκινισμένο

Για την γέμιση:
100 γρμ. φράουλες ψιλοκομμένες
150 γρμ. κουβερτούρα λευκή
1 κουτί τυρί philadelphia
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
1 κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το γλάσο σοκολάτας:
100 γρμ. κρέμα γάλακτος
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο
1 κ. γ. μέλι

Εκτέλεση μπισκότου:
Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τα 60 γρ. ζάχαρη έως ότου ασπρίσουν.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τα 45 γρ. ζάχαρη σε χαμηλή ταχύτητα, έως ότου γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα.
Παίρνουμε το 1/3 από τη μαρέγκα και την ανακατεύουμε με το μείγμα των κρόκων.
Ανακατεύουμε το κακάο με το αλεύρι και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο μείγμα ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
Απλώνουμε το μείγμα αυτό πάνω σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1 εκ. ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 12-15 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα.
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Το ξεκολλάμε από την λαδόκολλα.

Εκτέλεση γλάσου:
Ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και προσθέτουμε το μέλι, την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Εκτέλεση γέμισης:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις κομμένες φράουλες με την μία κ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική, και το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά να μαραθούν λίγο οι φράουλες. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα 200 γρμ. κρέμα γάλακτος το 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη και το philadelphia να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το μείγμα πάνω μπισκότο, αφήνοντας ένα μέρος προς το τέλος ακάλυπτο, και μετά απλώνουμε τις φράουλες σε όλη την επιφάνεια της κρέμας. Με την βοήθεια της μεμβράνης τυλίγουμε σε ρολό και διπλώνουμε καλά τις άκρες, το πατάμε λίγο να πάρει σχήμα οβάλ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες. Αφαιρούμε την μεμβράνη, βάζουμε πάνω σε μία σχάρα τον κορμό και τον περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει το γλάσο. Στολίζουμε το γλυκό μας με φρέσκες φράουλες και λίγη σαντιγί, η ξύσμα σοκολάτας. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF