Μία συνταγή για τους μικρούς μου φίλους, και όχι μόνο... Απολαύστε την στο πρωινό σας με ψωμί, φρυγανιά, σε γέμιση για κρουασανάκια, κ.λ.π.
200 γρμ. λευκή κουβερτούρα
100 γρμ. βούτυρο σκληρό, όχι soft
1/2 κουτί γάλα ζαχαρούχο
150 γρμ. αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
1 κουτ. σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κουτ. του γλυκού εσάνς αμυγδάλου
Εκτέλεση:
Καβουρδίζετε ελαφρώς τα αμύγδαλα, χωρίς να πάρουν χρώμα, και τα αφήνετε να κρυώσουν. Τα βάζετε στο μπλέντερ με την κρυσταλική ζάχαρη, και τα κάνετε σκόνη. Λιώνετε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί. Ζεστάνετε λίγο το ζαχαρούχο, και προσθέστε το σιγά-σιγά ανακατεύοντας. Ρίξτε το εσάνς αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά. Τέλος προσθέτετε σε δόσεις τα αλεσμένα αμύγδαλα ανακατεύοντας πολύ καλά με σπάτουλα, και αφήστε την πραλίνα να κρυώσει. Την διατηρείτε σε ένα γυάλινο βάζο καλά κλεισμένο στο ψυγείο.
Tips:
Αν σας βγει πολύ σφιχτή, δεν βάζετε όλο το αμύγδαλο, αν σας βγει αραιή, προσθέτετε λίγο αμύγδαλο ακόμα. Έχοντας υπόψιν πάντα, ότι όταν κρυώσει θα σφίξει περισσότερο. Οπότε όταν έχει πλέον κρυώσει πολύ καλά, ή την αραιώνετε με λίγο γάλα ακόμα αν είναι σφιχτή, ή προσθέτετε λίγο αμύγδαλο αν είναι αραιή. Αν την θέλετε periss;otero γλυκιά, προσθέτετε μια κουταλιά γλυκόζη, ή μέλι όσο είναι ζεστή, και ανακατεύετε πολύ καλά. Επίσης μπορείτε να την αρωματίσετε αν θέλετε, με λίγο ινδοκάρυδο τριμμένο. (τρούφα καρύδας)
Διατηρείται για μερικές μέρες εκτός ψυγείου σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Μπορώ να χρησιμοποιήσω αυτή τη συνταγή για να φτιάξω σάλτσα φοντάν λευκής σοκολάτας;
ΑπάντησηΔιαγραφήΓίνετε αν την κάνεις πιό αραιή. Αλλά δεν θα έλεγα ότι θα έκανε απόλυτα με την σκόνη αμυγδάλου. Καλύτερα να την αφαιρούσες, και να μην έβαζες και την ζάχαρη άχνη, διότι θα είναι πολύ γλυκιά για σάλτσα.
ΔιαγραφήΕυχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω και θα ενημερώσω για το αποτέλεσμα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλή επιτυχία! Θα περιμένω για το αποτέλεσμα..
ΔιαγραφήTo zaxarouxo na to vrasoume kanonika i na to valoume se katsarolaki kai na to zestanoume?
ΑπάντησηΔιαγραφήTo zaxarouxo na to vrasoume kanonika i na to valoume se katsarolaki kai na to zestanoume?
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Georgia, απλά το ζεσταίνουμε λίγο για να μπορέσει να αναμιχθεί με τα υπόλοιπα ζεστά υλικά.
Διαγραφή