Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ταρτάκια σοκολάτας με καραμελωμένη μπανάνα

Ατομικές τάρτες, μία γλυκιά απόλαυση σοκολάτας, και μπανάνας. Απολαύστε την με τον καφέ σας. ενθουσιάστε τους καλεσμένους σας.
Υλικά:
25 έτοιμα γλυκά μεγάλα ταρτάκια (8,5 cm)
3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
350 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
350 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 κουτ. σ. μέλι

Για το καραμέλωμα μπανάνας:
1 κουτ. σ. βούτυρο
1 κουτ. σ. καστανή ζάχαρη
2 κουτ. σ. μαύρο ρούμι
1/4 κούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 1/2 κουτ. γλ. golden syrup, η μέλι
3 κουτ. σ. ζαχαρούχο γάλα
1/3 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κουτ. γλ. κανέλα

Για το γαρνίρισμα:
κερασάκια μαρασκίνο
ρόδι φρέσκο
ψίχα καρύδι κομμένη στη μέση
κομμάτια καραμελωμένης μπανάνας που μας περίσσεψαν
φέτες μπανάνας πασπαλισμένες με κανέλα
φρέσκια φράουλα κομμένη στη μέση
ρολάκια (ξύσμα) λευκής σοκολάτας
κ.λ.π..
Γλάσο:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε καλά την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε την κομματιασμένη κουβερτούρα, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί. Ρίχνουμε και το μέλι και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Καραμέλωμα μπανάνας:
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσουν.
 Προσθέτουμε το golden syrup, και το ζαχαρούχο. Προσθέτουμε τις μπανάνες κομμένες σε μέτριες φέτες πάχος 1 εκ., και τις ψήνουμε για 1-2 λεπτά. Τις γυρίζουμε και προσθέτουμε το ρούμι, το χυμό πορτοκάλι, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Ψήνουμε άλλα 2-3 λεπτά και αποσύρουμε. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.


Ολοκλήρωση:
 Σε κάθε ταρτάκι με ένα κουτάλι βάζουμε 3 κομμάτια καραμελωμένης μπανάνας, γεμίζουμε το ταρτάκι με το γλάσο σοκολάτας, περίπου 3-4 κουτ. σούπας. Συνεχίζουμε με τα επόμενα ταρτάκια έως ότου τελειώσουν τα υλικά μας. Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου. Τέλος στολίζουμε κάθε ταρτάκι με ένα κομμάτι από τα παραπάνω υλικά γαρνιρίσματος. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν. Τρώγονται φρέσκα, άμα μείνουν πάνω από 2 μέρες στο ψυγείο, μαλακώνει το μπισκότο... δεν χαλάνε όμως.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF