Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Κρέμα αμυγδάλου

Υπέροχη κρέμα αμυγδάλου, για πολλές χρήσεις, όπως να γεμίστε κρουασάν, κορνεδάκια, ταρτάκια κ.λ.π..
Υλικά:
260 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρμ. αμυγδαλόσκονη
1 αυγό βιολογικό
15 γρμ. κορν φλάουρ
50 γρμ. ζάχαρη άχνη
1/3 κουτ. γλ. εσάνς αμυγδάλου, ή 1 κουτ. γλ. ρούμι

Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει καλά. Χτυπάμε το αυγό με το κορν φλάουρ, και το ρίχνουμε στο βούτυρο, αφού απορροφηθεί ρίχνουμε και το ρούμι. Τέλος, ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και να έχουμε μια αφράτη, αλλά σφιχτή κρέμα.

Tips:
 Φτιάξτε την δική σας αμυγδαλόσκονη, Βάλτε τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι, τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, και αφήστε τα για 1-2 λεπτά, ίσα να πάρει την υγρασία, (όχι να ψηθούν και να σας πάρουν χρώμα). Βάλτε τα στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη άχνη, αναλογία, 50 γρμ. αμύγδαλα, 1 κουτ. γλ. ζάχαρη, και κάντε τα σκόνη.

Προσοχή. Ή κρέμα δεν ζεσταίνεται, την χρησημοποιήτε σε θερμοκρασία δωματίου, ή από το ψυγείο.


1 σχόλιο:

Print this page

Print Friendly and PDF