Γλυκό της Άννης. (εύκολο υπέροχο γλύκισμα). Η συνταγή είναι από την γυναίκα μου Άννη.
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ, (περίπου τα 25 μπισκότα θα χρειαστούμε)
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
Γάλα, όσο χρειαστεί για τις κρέμες, σύμφωνα με τις οδηγίες
Γιά το σιρόπι
1/2 φλιτζ. νερό χλιαρό
1/4 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
1 κουτ. σ. μέλι
1/2 κουτ. γλ. εσάνς πορτοκαλιού
Για το γλάσο σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
150 γρ. γάλα, ή κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. μέλι
Γιά το γαρνίρισμα
1 φάκελο garni Γιώτης
λίγο αμύγδαλο φιλέ
λίγη τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια φόρμα τετράγωνη με τσέρκι 35Χ35 ή 35Χ40 περίπου, ή βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα δίσκο. Εναλλακτικά αν δεν έχουμε τίποτα από αυτά, σε ένα πυρέξ. Ανακατεύουμε το μέλι το νερό το γάλα, και το εσάνς πορτοκαλιού, και βρέχουμε με πινέλο καλά τα μπισκότα. Φτιάχνουμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες, και την στρώνουμε με μία σπάτουλα πάνω στα μπισκότα. Το βάζουμε στο ψυγείο, ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα, έως ότου φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα, ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει, ρίχνουμε και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Φτιάχνουμε την σαντιγί garni σύμφωνα με τις οδηγίες, και την βάζουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, και ρίχνουμε πάνω το γλάσο σοκολάτας, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλάσο.
Αφαιρούμε το τσέρκι, και με μία σακούλα του κορνέ τραβάμε διαγώνιες γραμμές ανά 2-3 εκατ. με την σαντιγί, σε όλο το γλυκό, φτιάχνουμε και γύρω γύρω στην επιφάνεια του γλυκού μερικές μικρές ροζέτες. Τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό μας με το αμύγδαλο και την τριμμένη σοκολάτα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
1 πακέτο μπισκότα σαβουαγιάρ, (περίπου τα 25 μπισκότα θα χρειαστούμε)
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής σοκολάτα
Γάλα, όσο χρειαστεί για τις κρέμες, σύμφωνα με τις οδηγίες
Γιά το σιρόπι
1/2 φλιτζ. νερό χλιαρό
1/4 φλιτζ. γάλα εβαπορέ
1 κουτ. σ. μέλι
1/2 κουτ. γλ. εσάνς πορτοκαλιού
Για το γλάσο σοκολάτας
200 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο
150 γρ. γάλα, ή κρέμα γάλακτος
1 κ. σ. μέλι
Γιά το γαρνίρισμα
1 φάκελο garni Γιώτης
λίγο αμύγδαλο φιλέ
λίγη τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Στρώνουμε τα μπισκότα σε μια φόρμα τετράγωνη με τσέρκι 35Χ35 ή 35Χ40 περίπου, ή βάζουμε ένα τσέρκι σε ένα δίσκο. Εναλλακτικά αν δεν έχουμε τίποτα από αυτά, σε ένα πυρέξ. Ανακατεύουμε το μέλι το νερό το γάλα, και το εσάνς πορτοκαλιού, και βρέχουμε με πινέλο καλά τα μπισκότα. Φτιάχνουμε στο μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες, και την στρώνουμε με μία σπάτουλα πάνω στα μπισκότα. Το βάζουμε στο ψυγείο, ή στην κατάψυξη για πιο γρήγορα, έως ότου φτιάξουμε το γλάσο σοκολάτας.
Ετοιμάζουμε το γλάσο.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε καλά το γάλα, ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά να λιώσει, ρίχνουμε και το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Φτιάχνουμε την σαντιγί garni σύμφωνα με τις οδηγίες, και την βάζουμε στο ψυγείο.
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο, και ρίχνουμε πάνω το γλάσο σοκολάτας, το ξαναβάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά το γλάσο.
Αφαιρούμε το τσέρκι, και με μία σακούλα του κορνέ τραβάμε διαγώνιες γραμμές ανά 2-3 εκατ. με την σαντιγί, σε όλο το γλυκό, φτιάχνουμε και γύρω γύρω στην επιφάνεια του γλυκού μερικές μικρές ροζέτες. Τέλος πασπαλίζουμε το γλυκό μας με το αμύγδαλο και την τριμμένη σοκολάτα. Το διατηρούμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου