Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020

Chocolate mix Banana - caramel - Strawberry

Μια συνταγή, 3 υπέροχα γλυκά. Μους σοκολάτας, με τρεις διαφορετικές γεύσεις. Μπανάνα, καραμέλα, και φράουλα. Τέλος, με επικάλυψη μαύρης και λευκής σοκολάτας.

Υλικά για τσέρκι 20x27 και 5 εκ. τουλάχιστον ύψος

Για το παντεσπάνι

  • 100 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 110 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Τούρτα cookies chocolate

 Τούρτα σοκολάτα με cookies. Με δυο παντεσπάνια σοκολάτας, δυο στρώσεις πάστα cookies, και δυο στρώσεις κρέμας μαύρης σοκολάτας.  Τέλος με επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας. Τα λόγια είναι περιττά, δεν υπάρχουν λόγια που να μπορούν να καλύψουν αυτή την τούρτα, τόσο στο άρωμα σοκολάτας, όσο και στην γεύση σοκολάτας και cookies oreo.

Για τετράγωνο τσέρκι 25x25x6 ή 26x26x6 εκ. ύψος

Υλικά:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:

  • 160 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
  • 180 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020

Μηλόπιτα τριφτή με cruble αμυγδάλου

Μηλόπιτα τριφτή με cruble αμυγδάλου και μπαχαρικά. Μια νέα απίθανη γεύση μηλόπιτας με κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, καρύδια, και αμύγδαλο. Είναι νηστίσιμη. 
Υλικά: 
Για την γέμιση:

Μίγμα 1:
4 μήλα
80 γρμ. ζάχαρη  καστανή


Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Cheesecake με oreo και ζελέ ροδάκινο

Ένα δροσερό και εύκολο γλυκό. Το αγαπημένο μας Cheesecake σε πιο γλυκιά... έκδοση. Είναι με βάση μπισκότα oreo, κρέμα τυρί μασκαρπόνε με την γέμιση των oreo, (αν θέλετε φυσικά βάζετε και Φιλαδέλφεια), με ζελέ από χυμό ροδάκινο, και κομμάτια από φρέσκα ροδάκινα ή κομπόστα. 

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
400 γρμ. μπισκότα oreo με κρέμα βανίλιας
90 γρμ. βούτυρο λιωμένο


Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Τούρτα με σοκολάτα καραμέλας & μπανάνα

Μετά τα παστάκια με μούς σοκολάτας καραμέλας, και μούς μπανάνας, ήρθε η σειρά για τούρτα με μους σοκολάτα καραμέλας, και μπανάνα, και για topping, ζελέ από φρέσκες φράουλες. Τέσσερις αγαπημένες γεύσεις, που σε συνδυασμό μεταξύ τους, γίνετε ένας γαστρονομικός πόλεμος στον ουρανίσκο, που θα σας απογειώσει!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο και 6 εκ. ύψος:

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά ολόκληρα, (μεσαία 150-160 γρμ.)
80 γρμ. ζάχαρη


Τρίτη 5 Μαΐου 2020

Παστάκια με μους σοκολάτας καραμέλα, και μους μπανάνας

Υπέροχα όμορφα παστάκια με διπλή μους και ζελέ φρούτων. Μπορείτε να τα φτιάξετε με ότι γεύση σας αρέσει. Είναι απλή η διαδικασία στις μους χωρίς αυγά, και με λίγα υλικά. Μπορείτε για toping να βάλετε γκανάζ σοκολάτας, σαντιγί, ή ζελέ με οποιοδήποτε φρούτα σας αρέσει. Για βάση παντεσπάνι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κέικ που σας έχει μείνει, τσουρέκι ξερό, κ.λ.π.
Υλικά για 6 παστάκια, (6 τσέρκια 7 cm. διάμετρος και 6 cm. ύψος

Για το παντεσπάνι
5 κρόκους αυγών
50 γρμ. ζάχαρη


Παρασκευή 3 Απριλίου 2020

Παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες

Τραγανά παξιμαδάκια με αμύγδαλα και σταφίδες. Ακόμη μια συνταγή μου με τραγανά αρωματικά παξιμαδάκια, με καβουρδισμένο αμύγδαλο, μαύρη σταφίδα, και μπαχαρικά. Απολαύστε τα στο πρωινό σας, με τον καφέ σας, κ.λ.π..
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 ml. ελαιόλαδο


Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Τούρτα βανίλια - μάνγκο

Τούρτα μάνγκο. Με βάση από μπισκότο αμυγδάλου με καραμελωμένο μάνγκο και λευκή σοκολάτα. Μους βανίλιας με λευκή σοκολάτα, και πυρήνα με κρέμα μάνγκο. Τέλος μια επικάλυψη με γλάσο ζελατίνης και λευκής σοκολάτας, χρωματισμένο με χρώματα τις αρεσκείας σας. Σας εγγυώμαι μια φανταστική γεύση, σε συνδυασμό βανίλιας, μάνγκο, και λευκής σοκολάτας. Την συγκεκριμένη την έφτιαξα για τα 58α γενέθλιά μου.
Υλικά για τσέρκι 24Χ6 εκ.:

Για την βάση, μπισκότο αμυγδάλου: (για τσέρκι έως 26 εκ.)
60 γρμ. ζάχαρη άχνη
60 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή, χωρίς φύλλο

Πορτοκαλόπιτα σιροπιαστή. Ποιος θα πει όχι σε ένα γλύκισμα με πλούσια γεύση και άρωμα πορτοκαλιού. Αφράτη ζουμερή μοσχομυρωδάτη. Το μυστικό για τέλειο άρωμα και γεύση; Διαλέγουμε ώριμα γλυκά και αρωματικά πορτοκάλια. Μόνο έτσι θα πετύχετε αυτή την μοναδική συνταγή.
Υλικά: (για ταψάκι 25x35 εκ. περίπου, όχι μεγαλύτερο)
3 πορτοκάλια, περίπου 720 - 750 γρμ. ολόκληρα. (Διαλέγουμε αρωματικά γλυκά πορτοκάλια)
5 αυγά μεγάλα, σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Ταχινόπιτα (κέικ με ταχίνι)

Ταχινόπιτα για την Σαρακοστή και όχι μόνο. Είναι εύκολη και πολύ νόστιμη, για οποιαδήποτε ώρα, και για τον καφέ σας.
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Πάστες double chocolate & exotic fruits

Εξωτικός πειρασμός με διπλή σοκολάτα, και κρέμα από εξωτικά φρούτα. Ένα μοναδικό γλύκισμα με βάση από μπισκουτί αμυγδάλου - σοκολάτας, επικαλυμμένο με έξτρα μαύρη σοκολάτα. Μια μους μαύρης σοκολάτας με βάση κρεμ ανγκλέζ, στη μέση κρέμα με εξωτικά φρούτα, και επιπλέον κομματάκια από καραμελωμένα εξωτικά φρούτα, και μια λευκή μους καραμέλας, με βάση κρεμ ανγκλέζ. Τέλος γλασαρισμένη με γλάσο σοκολάτας. Είναι πραγματικά ένας... εξωτικός... πειρασμός!!
Υλικά για 8 γλυκά/πάστες

Βάση, μπισκότο αμυγδάλου: (για λαμαρίνα 40x30 εκ. 1,5 εκ. πάχος)
190 γρμ. ζάχαρη άχνη
150 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ζύμη κρέπας

Υπέροχη ζύμη για γλυκές και αλμυρές κρέπες.
Υλικά:
120 γρμ. αλεύρι
3 αυγά μεσαία


Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2020

Κορμός πραλίνα - καραμέλα

Ένα γευστικότατο υπέροχο γλυκό. Με βάση από μπισκότο φουντουκιού, με μια στρώση από αχλάδια καραμελωμένα και σοκολάτα. Μια μους καραμέλας στον πυρήνα, και μια μους σοκολάτα-πραλίνα απέξω. 
Τέλος για επικάλυψη, γλάσο σοκολάτας-καραμέλας με καβουρδισμένο φουντούκι.
Απαραίτητα σκεύη: 
Μια φόρμα σιλικόνης 25,5x8 εκ. ημικύκλια για τον κορμό.
Μια φόρμα σιλικόνης 25x5 εκ. ημικύκλια για τον πυρήνα.

Για την βάση, μπισκότο φουντουκιού: 
130 γρμ. αυγά
30 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2020

Ρολό σοκολάτας ανάμικτο

Ρολό μαύρης και λευκής σοκολάτας, με σταγόνες σοκολάτας. Ιδανικό για Χριστούγεννα. Εύκολο απλό για κάθε γιορτή.
Υλικά για 1 ρολό 32X10 εκ. 13-16 μερίδες

Για το παντεσπάνι 35X25 εκ.: 
70 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρμ. κόρν φλάουρ


Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019

Βασιλόπιτα με άρωμα τόνκα!!

Η βασιλόπιτα του 2020!! για να υποδεχτούμε και πάλι γλυκά το νέο έτος. Μια βασιλόπιτα με αποξηραμένα βερίκοκα, κουκουνάρι, καρύδα, και αρωματισμένη με άρωμα από σπόρο τόνκα! Μοναδικές όπως πάντα γεύσεις και αρώματα. Μοναδικές αποκλειστικές συνταγές στις SintagesPanos!
Για ταψί 28 εκ. διάμετρο (14 έως 16 κομμάτια)

Υλικά: 
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019

Τούρτα cookies πραλίνα - μπανάνα

Μια υπέροχη τούρτα με άρωμα πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα. Ο κάτω όροφος έχει δύο στρώσεις μους πραλίνας, μια στρώση μους μπανάνας, και μια λεπτή στρώση chocolate cookies. Ο πάνω όροφος έχει τρεις στρώσεις μους μπανάνα, (αυτό ήταν επιλογή δικιά μου για κάποιους που δεν τρώνε τη σοκολάτα)  

Κατάλληλη για γενέθλια, για γάμο, και κάθε είδους δεξίωση, αναλόγως το πως θα την στολίσουμε. Την συγκεκριμένη την έφτιαξα για τα τρίτα γενέθλια του εγγονού μου.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
200 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
220 γρμ. ζάχαρη


Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο

Ένα γευστικό αφράτο γλυκάκι. Γαλακτομπούρεκο νηστίσιμο, για όσους το επιθυμούν και δεν μπορούν χωρίς αυτό, ακόμα και την σαρακοστή. Γίνετε απίστευτα νόστιμο, καλύτερο και από το κανονικό. 

Υλικά:
12 φύλλα κρούστας, 1 πακέτο
1300 ml γάλα αμυγδάλου


Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Cheesecake ατομικό

Κάτι διαφορετικό σε εμφάνιση από τα συνηθισμένα cheesecake, Ατομικά cheesecake με σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι, και αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι βανίλιας.

Υλικά για 12 μερίδες:

Για την βάση:
100 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. ζάχαρη


Τούρτα cookies chocolate αρωματισμένη με τόνκα

Ακόμη μια καταπληκτική τούρτα με cookies σοκολάτας, και μια υπέροχη μους σοκολάτας αρωματισμένη με τόνκα!! Τέλος, επικαλυμμένη με  γλάσο σοκολάτας πραλίνα. Ένας απολαυστικός συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων, με απλά και αγνά υλικά. Εύκολη στην εκτέλεση, αφού ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες. Απλά δοκιμάστε την!!
Για το παντεσπάνι:
110 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
130 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 24 Μαρτίου 2019

Τούρτα Black forest

Ακόμα μια υπέροχη τούρτα. Black Forest σε μοντέρνο... στιλ. Απλά δοκιμάστε την!!
Υλικά:

Για το παντεσπάνι:
120 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου. (4 μεσαία αυγά)
140 γρμ. ζάχαρη


Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σοκολατόπιτα Κόλαση!!

Μια υπέροχη συνταγή σοκολατόπιτας, με μοναδική γεύση σοκολάτας!!
Υλικά για ταψί 25x35 εκ. περίπου:

Για το σιρόπι:
220 γρμ. γάλα φρέσκο
190 γρμ. νερό


Τρίτη 12 Μαρτίου 2019

Ρυζόγαλο με γάλα καρύδας, (νηστίσιμο)

Νηστίσιμο ρυζόγαλο με πλούσια γεύση καρύδας. Υγιεινό και θρεπτικό για όλη την οικογένεια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε την ζάχαρη, με γνήσιο μέλι, ή 50 γρμ. ζάχαρη και 2-3 κουταλιές σ. μέλι. Επίσης μπορείτε να το φτιάξετε και με έτοιμο γάλα αμυγδάλου, 1,2 λίτρα. Γίνετε απίθανο όπως και να το φτιάξετε.
Υλικά:
120 γρμ. ρύζι γλασέ, ή Καρολίνα
1,35 λίτρα νερό βραστό


Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019

Κολοκυθόπιτα γλυκιά

Ένα ξεχωριστό γλύκισμα, με άρωμα κανέλας. Κόκκινη κολοκύθα γλυκιά με τραγανό φύλλο κρούστας, και μοσχομυρωδάτη αφράτη κρέμα. Μια δικιά μου πινελιά εντελώς διαφορετική από τις άλλες. 
Υλικά:
12 φύλλα κρούστας, (1 πακέτο 450 γρμ.)
1 κιλό κόκκινη κολοκύθα τριμμένη στο χοντρό


Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019

Παντεσπάνι σούπερ

Αφράτο ελαστικό παντεσπάνι, σαν σφουγγάρι. Ιδανικό για τούρτες, ρολά, και διάφορα γλυκά. Σιροπιάζεται εύκολα, δεν λασπώνει, και απορροφά εντελώς, και γρήγορα το σιρόπι. 
Υλικά για μια φέτα σε ταψί 25x33 εκ. ή 2 στρογγυλές σε τσέρκι 26 εκ.:
120 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρμ. ζάχαρη


Τούρτα μους σοκολάτας σφαιρική

Μια διαφορετική τούρτα με αφράτη μους σοκολάτας και με καρδιά από μους μπανάνας. Υπέροχη λιχουδιά, γλασαρισμένη με μοναδικό γλάσο καθρέπτη χωρίς την προσθήκη γάλακτος, ή κρέμα γάλακτος.
Υλικά για φόρμα σιλικόνης σφαιρική 20 εκ. διάμετρο:

Για το παντεσπάνι: (τσέρκι 24 εκ. διάμετρο)
70 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Φρουτογλυκό ψυγείου με ανανά και μπανάνα

Ένα σούπερ απολαυστικό και γευστικό γλυκό ψυγείου, με δυο κρέμες και φρούτα. Μια κρέμα με άρωμα φιστίκι, και μια με άρωμα μπανάνας, και με γέμιση  φρούτων, ανανά και μπανάνα. Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων. Φτιάξτε τον δικό σας συνδυασμό, και με σοκολάτα!. 
Μπορεί να γίνει και τούρτα τετράγωνη ή στρογγυλή.
Υλικά: για τσέρκι 20x27 εκ. (η συγκεκριμένη είναι μεγάλη, 25x30 εκ.)

Για την βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. μαργαρίνη soft, λιωμένη


Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Βασιλόπιτα με ξηρούς καρπούς και καφέ αράμπικα

Η βασιλόπιτα του 2019!! Ακόμα μια μοσχομυρωδάτη και πρωτότυπη όπως πάντα βασιλόπιτα για να υποδεχτούμε γλυκά το 2019. Με αποξηραμένα σύκα, ξηρούς καρπούς, μπαχαρικά, και... με μοναδικό άρωμα από κόκκους φρεσκοψημένου καφέ αράμπικα!! 
Καλή χρονιά!!
Υλικά: για 14 - 16 κομμάτια, 26-28 εκ. στρογγυλό ταψάκι, ή φόρμα
6 αυγά
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
260 γρμ. ζάχαρη άχνη


Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

Mπακλαβάς ρολό με ξερά φρούτα

Απλά θεϊκός... Δοκιμάστε τον!!
Για 3 ρολά μπακλαβά, 1 ταψάκι 25Χ35 εκ.
Βγάζει 30 κομμάτια μπακλαβά περίπου.

Υλικά:
2 πακέτα φύλλο κρούστας, (24 φύλλα)
350 γρμ. καρυδόψιχα


Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Τάρτα μήλου

Μια πολύ ωραία και εντυπωσιακή τάρτα μήλου. Με τραγανό μπισκότο από ζύμη μπριζέ, κρέμα μήλου, και φέτες μήλου καραμελωμένα με καστανή ζάχαρη.. 
Υλικά για μια ταρτιέρα στρογγυλή 26 εκ. διάμετρο, ή ορθογώνια 35Χ11 εκ.

Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2018

Παξιμαδάκια με ούζο και σταφίδες

Αρωματικά παξιμαδάκια με μπαχαρικά, ούζο και σταφίδα. Μοναδικά στη γεύση, απίστευτα αφράτα και τραγανά!!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
350 γρμ. καλό ελαιόλαδο


Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Μπισκότα βρώμης με μέλι, φρούτα, και ξηρούς καρπούς

Νόστιμα τραγανά μπισκότα με βρώμη, φρούτα, και ξηρούς καρπούς. Προτείνονται για δίαιτα αφαιρώντας όλη τη ζάχαρη, ή τη μισή ποσότητα. Επίσης αντί για βούτυρο βάζουμε ίση ποσότητα μόνο ελαιόλαδο.
Υλικά:
450 γρμ. Βρώμη
220 γρμ. αμύγδαλα, ή φουντούκια, ή και τα δύο


Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018

Τούρτα μπανάνα σοκολάτα

Τούρτα μπανάνα σοκολάτα. Μια τούρτα μοναδική σε γεύση και εμφάνιση. Ξεκινάμε με μπισκότο αμυγδάλου και φουντουκιού, και από πάνω άλειμμα σοκολάτας με μπισκότο σοκολάτας oreo. Με μια υπέροχη μους σοκολάτας, Δεύτερο μπισκότο, ζελέ από φρέσκες μπανάνες, κατόπιν μια δεύτερη μους μπανάνας φτιαγμένη με creme brulee. Και τέλος επικάλυψη με γυαλιστερό γλάσο. Η συγκεκριμένη φτιάχτηκε για γενέθλια.
Υλικά για το μπισκότο αμυγδάλου σοκολάτας, για 2 δίσκους 22-24 εκ.:
90 γρμ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, (σκόνη)
70 γρμ.  φουντούκια, (σκόνη)


Πέμπτη 19 Απριλίου 2018

Τσουρέκι τέλειο

Το τέλειο Πασχαλινό τσουρέκι. Αν θέλετε ένα υπέροχο αφράτο μαστιχωτό και αρωματικό τσουρέκι, να το τρως και τις επόμενες μέρες και να είναι σαν φρέσκο, δοκιμάστε αυτή την συνταγή. Μετά από πολύ μελέτη και δοκιμές, κατέληξα σε αυτήν την συνταγή. Γίνετε απλά υπέροχο, και παραμένει αφράτο...
Υλικά για 3 μεγάλα τσουρέκια, ή 4 μέτρια

Για τη ζύμη:
1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι, δυνατό
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος αγελάδος, κομμένο σε κυβάκια, θερμοκρασία δωματίου


Print this page

Print Friendly and PDF