Υπέροχη ζύμη για γλυκές και αλμυρές κρέπες.
Υλικά:120 γρμ. αλεύρι
3 αυγά μεσαία
1/2 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
1 κουτ. γλ. κοφτό ζάχαρη άχνη (για γλυκιά κρέπα)
2 κουτ. γλ. ρούμι
300 γρμ. γάλα
μερικές σταγόνες άρωμα κρέπας (ή άρωμα πορτοκάλι)
30 γρμ. βουτύρο λιωμένο
Εκτέλεση:
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη, και το ρούμι.
- Χτυπάμε με το σύρμα έως ότου έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
- Προσθέτουμε λίγο γάλα ανακατεύοντας καλά. και κατόπιν το υπόλοιπο. Δουλεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
- Σουρώνουμε το μείγμα με μια σήτα, και προσθέτουμε το άρωμα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Αλείφουμε με ένα βουτυρωμένο χαρτί την κρεπιέρα, και με μια κουτάλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας. (Η ποσότητα καθορίζεται με το μέγεθος της κρεπιέρας).
- Με το ιδικό ξυλάκι, "ταφ" απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους-κρεπιέρα, ή περιστρέφουμε ελαφρώς γέρνοντας λίγο το σκεύος, ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά.
- Αφήνουμε να ψηθεί η κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα.
- Γυρίζουμε την κρέπα με την ιδική ξύλινη σπάτουλα για κρέπες.
- Τις γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας, φτιάχνοντας υπέροχες γλυκές, ή αλμυρές κρέπες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου