Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Ζύμη κρέπας

Υπέροχη ζύμη για γλυκές και αλμυρές κρέπες.
Υλικά:
120 γρμ. αλεύρι
3 αυγά μεσαία
1/2 κουτ. γλ. κοφτό αλάτι
1 κουτ. γλ. κοφτό ζάχαρη άχνη (για γλυκιά κρέπα)
2 κουτ. γλ. ρούμι
300 γρμ. γάλα
μερικές σταγόνες άρωμα κρέπας (ή άρωμα πορτοκάλι)
30 γρμ. βουτύρο λιωμένο

Εκτέλεση:
  1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, και προσθέτουμε τα αυγά, το αλάτι, την ζάχαρη, και το ρούμι.
  2. Χτυπάμε με το σύρμα έως ότου έχουμε μια ομοιογενή κρέμα.
  3. Προσθέτουμε λίγο γάλα ανακατεύοντας καλά. και κατόπιν το υπόλοιπο. Δουλεύουμε καλά με το σύρμα να ομογενοποιηθεί.
  4. Σουρώνουμε το μείγμα με μια σήτα, και προσθέτουμε το άρωμα και το βούτυρο λιωμένο. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  5. Αλείφουμε με ένα βουτυρωμένο χαρτί την κρεπιέρα, και με μια κουτάλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα κρέμας. (Η ποσότητα καθορίζεται με το μέγεθος της κρεπιέρας).
  6. Με το ιδικό ξυλάκι, "ταφ" απλώνουμε με γρήγορες κινήσεις την κρέμα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους-κρεπιέρα, ή περιστρέφουμε ελαφρώς γέρνοντας λίγο το σκεύος, ώστε να καλύψει ομοιόμορφα όλη την επιφάνειά.
  7. Αφήνουμε να ψηθεί η κάθε πλευρά για 2 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ελαφρύ ξανθό χρώμα.
  8. Γυρίζουμε την κρέπα με την ιδική ξύλινη σπάτουλα για κρέπες.
  9. Τις γεμίζουμε με υλικά της αρεσκείας μας, φτιάχνοντας υπέροχες γλυκές, ή αλμυρές κρέπες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF