Σάββατο 6 Απριλίου 2019

Cheesecake ατομικό

Κάτι διαφορετικό σε εμφάνιση από τα συνηθισμένα cheesecake, Ατομικά cheesecake με σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι, και αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι βανίλιας.

Υλικά για 12 μερίδες:

Για την βάση:
100 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. κρόκου αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. αλεύρι γ. ο. χ. κοσκινισμένο
40 γρμ. κόρν φλάουρ, κοσκινισμένο
1 κουτ. γλ. (6 γρμ.) μπέικιν πάουντερ
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
1 βανίλια

Για την κρέμα:
850 γρμ. τυρί κρέμα
130 γρμ. ζάχαρη άχνη
360 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 βανίλια
Για την μαρμελάδα μανταρίνι:
400 γρμ. μανταρίνι
νερό για κάλυψη
110 γρμ. ζάχαρη
8 γρμ. πηκτίνη.

Για το σιρόπι:
100 γρμ. νερό
100 γρμ. χυμό πορτοκάλι
150 γρμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:

Βάση:
  1. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές. 
  2. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. 
  3. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, και το μπέικιν πάουντερ, το αδειάζουμε στο μείγμα, και διπλώνουμε με μια σπάτουλα. 
  4. Αναμιγνύουμε καλά ένα φλιτζάνι ζύμης με το λιωμένο βούτυρο, και το αδειάζουμε ξανά στο μείγμα. Διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψί 26x35 εκ, στρωμένο με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ομοιόμορφα. 
  6. Ψήνουμε στους 190º C για 15-18 λεπτά περίπου. 
  7. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Καλύτερα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα.
  8. Το κόβουμε σε 12 κομμάτια 8.5 X 11.5 εκ.
Κρέμα:
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την βανίλια για 2 λεπτά, και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί. 
  3. Γεμίζουμε μια μεγάλη σακούλα κορνέ με αρκετά μεγάλη μύτη κορνέ. 
  4. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα. 
Μαρμελάδα μανταρίνι:
  1. Πλένουμε και βάζουμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει καλά, και βράζουμε για 2 λεπτά. 
  2. Σκεπάζουμε, και αφήνουμε να καθίσουν όλη τη νύχτα για να κρυώσει αργά. 
  3. Στραγγίζουμε, αφαιρούμε μια λεπτή φετούλα πάνω και κάτω, και κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε τους σπόρους και τυχόν σκληρές μεμβράνες που έχουν απομείνει. 
  4. Τα βάζουμε στο μούλτι, και γυρνάμε 2-3 στροφές. 
  5. Προσθέτουμε την ζάχαρη και την πηκτίνη, και γυρνάμε μερικές στροφές ακόμα. 
  6. Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. 
  7. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, και την διατηρούμε στο ψυγείο. 
Σιρόπι:
  1. Βράζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.
  2. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ολοκλήρωση:
  1. Τοποθετούμε τα κομμάτια παντεσπάνι στο πάγκο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και με ένα πινέλο τα σιροπιάζουμε καλά.
  2. Κατόπιν βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μπισκότο μια πλούσια δόση κρέμας cheesecake, μετακινώντας δεξιά αριστερά το κορνέ, ώστε να φτιάξουμε σχέδιο.
  3. Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε στο κέντρο κατά μήκος την μαρμελάδα μανταρίνι, και με ένα πιρούνι την απλώνουμε ελαφρώς. Δεν καλύπτουμε όλη την κρέμα. 
  4. Βάζουμε τα γλυκάκια μας στο ψυγείο να παγώσουν.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF