Κάτι διαφορετικό σε εμφάνιση από τα συνηθισμένα cheesecake, Ατομικά cheesecake με σπιτική μαρμελάδα μανταρίνι, και αφράτο σιροπιασμένο παντεσπάνι βανίλιας.
Υλικά για 12 μερίδες:Για την βάση:
100 γρμ. ασπράδι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
110 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. κρόκου αυγού σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. αλεύρι γ. ο. χ. κοσκινισμένο
40 γρμ. κόρν φλάουρ, κοσκινισμένο
1 κουτ. γλ. (6 γρμ.) μπέικιν πάουντερ
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, λιωμένο σε χαμηλή θερμοκρασία
1 βανίλια
Για την κρέμα:
850 γρμ. τυρί κρέμα
130 γρμ. ζάχαρη άχνη
360 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 βανίλια
Για την μαρμελάδα μανταρίνι:
400 γρμ. μανταρίνι
νερό για κάλυψη
110 γρμ. ζάχαρη
8 γρμ. πηκτίνη.
Για το σιρόπι:
100 γρμ. νερό
100 γρμ. χυμό πορτοκάλι
150 γρμ. ζάχαρη
Βάση:
- Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές.
- Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη, μειώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τους κρόκους. Ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν.
- Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το κορν φλάουρ, και το μπέικιν πάουντερ, το αδειάζουμε στο μείγμα, και διπλώνουμε με μια σπάτουλα.
- Αναμιγνύουμε καλά ένα φλιτζάνι ζύμης με το λιωμένο βούτυρο, και το αδειάζουμε ξανά στο μείγμα. Διπλώνουμε απαλά με μια μαρίζ.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε τσέρκι ή ταψί 26x35 εκ, στρωμένο με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε στους 190º C για 15-18 λεπτά περίπου.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Καλύτερα είναι να το ετοιμάσουμε από την προηγούμενη ημέρα.
- Το κόβουμε σε 12 κομμάτια 8.5 X 11.5 εκ.
- Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, και την βανίλια για 2 λεπτά, και προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η κρέμα δέσει και μοιάζει με σφιχτή σαντιγί.
- Γεμίζουμε μια μεγάλη σακούλα κορνέ με αρκετά μεγάλη μύτη κορνέ.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να σφίξει η κρέμα.
- Πλένουμε και βάζουμε τα μανταρίνια σε κατσαρόλα με νερό να τα καλύπτει καλά, και βράζουμε για 2 λεπτά.
- Σκεπάζουμε, και αφήνουμε να καθίσουν όλη τη νύχτα για να κρυώσει αργά.
- Στραγγίζουμε, αφαιρούμε μια λεπτή φετούλα πάνω και κάτω, και κόβουμε σε φέτες. Αφαιρούμε τους σπόρους και τυχόν σκληρές μεμβράνες που έχουν απομείνει.
- Τα βάζουμε στο μούλτι, και γυρνάμε 2-3 στροφές.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη και την πηκτίνη, και γυρνάμε μερικές στροφές ακόμα.
- Μεταφέρουμε το μίγμα σε μια κατσαρόλα, και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, και την διατηρούμε στο ψυγείο.
- Βράζουμε όλα τα υλικά για 2 λεπτά από το σημείο βρασμού.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια παντεσπάνι στο πάγκο πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, και με ένα πινέλο τα σιροπιάζουμε καλά.
- Κατόπιν βάζουμε πάνω σε κάθε κομμάτι μπισκότο μια πλούσια δόση κρέμας cheesecake, μετακινώντας δεξιά αριστερά το κορνέ, ώστε να φτιάξουμε σχέδιο.
- Με ένα κουταλάκι τοποθετούμε στο κέντρο κατά μήκος την μαρμελάδα μανταρίνι, και με ένα πιρούνι την απλώνουμε ελαφρώς. Δεν καλύπτουμε όλη την κρέμα.
- Βάζουμε τα γλυκάκια μας στο ψυγείο να παγώσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου