Ένα σούπερ απολαυστικό και γευστικό γλυκό ψυγείου, με δυο κρέμες και φρούτα. Μια κρέμα με άρωμα φιστίκι, και μια με άρωμα μπανάνας, και με γέμιση φρούτων, ανανά και μπανάνα. Ένας υπέροχος συνδυασμός γεύσεων. Φτιάξτε τον δικό σας συνδυασμό, και με σοκολάτα!.
Μπορεί να γίνει και τούρτα τετράγωνη ή στρογγυλή.
Υλικά: για τσέρκι 20x27 εκ. (η συγκεκριμένη είναι μεγάλη, 25x30 εκ.)Μπορεί να γίνει και τούρτα τετράγωνη ή στρογγυλή.
Για την βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. μαργαρίνη soft, λιωμένη
Για την κρέμα τυριού:
400 γρμ. κρέμα τυρί μασκαρπόνε, μαλακωμένο
120 γρμ. ζάχαρη άχνη
160 γρμ. κρέμα γάλακτος παγωμένη
άρωμα φιστίκι
Για την μους μπανάνα:
400 γρμ. έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια, (1 φακελάκι)
άρωμα μπανάνας
120 γρμ. κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για την γέμιση:
250 γρμ. ανανά κονσέρβα, καλά στραγγισμένο, (1 κονσέρβα)
1-2 μικρές μπανάνες κομμένες παχιές φέτες, στο πάχος της φέτας ανανά
Για το γαρνίρισμα:
300 γρμ. σαντιγί
1/2 κούπα αμύγδαλα καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα
φέτες μπανάνας, κομμάτια ανανά, κερασάκια κ.λ.π
σιρόπι σοκολάτας, ή
σιρόπι από το χυμό ανανά*
Εκτέλεση:
Βάση μπισκότου:
Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα, και τα ανακατεύουμε καλά με την λιωμένη μαργαρίνη.
Αδειάζουμε σε φόρμα ή τσέρκι 20x27 εκ. πιέζουμε καλά να κάτσει, και το βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.
Ολοκλήρωση:
- Κτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη να αφρατέψει και να σφίξει το τυρί.
- Προσθέτουμε την κρύα κρέμα γάλακτος, και το άρωμα φιστίκι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να αφρατέψει, και το απλώνουμε επάνω στο μπισκότο.
- Απλώνουμε επάνω τις φέτες ανανά, και καλύπτουμε τα κενά με τις φέτες μπανάνας.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις, προσθέτοντας και το άρωμα μπανάνας. Κατόπιν προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος σε δυο δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ.
- Απλώνουμε την κρέμα επάνω από το στρώμα ανανά-μπανάνες, και με μια παλέτα ή σπάτουλα, στρώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια.
- Τοποθετούμε στην κατάψυξη για 2 ώρες να παγώσει καλά.
- Βάζουμε την σαντιγί σε σακούλα του κορνέ, καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μια λεπτή στρώση σαντιγί, και την στρώνουμε με σπάτουλα.
- Αφαιρούμε το τσέρκι, και με την υπόλοιπη σαντιγί φτιάχνουμε διάφορα κορνέ.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο για 3-4 περίπου ώρες.
- Κόβουμε το γλυκό σε σχήμα πάστας, ή παστάκια, και σερβίρουμε το κάθε κομμάτι με φρεσκοκομμένες φέτες μπανάνας, (επειδή αν κοπούν ενωρίς μαυρίζουν) ή με κομματάκια ανανά, κερασάκι, κ.λ.π, και πασπαλίζουμε τριμμένο και καβουρδισμένο αμύγδαλο.
- Τέλος γαρνίρουμε και με λίγο σιρόπι από τον ανανά, ή σιρόπι σοκολάτας.
- Σε 150 γρμ. σιρόπι από τον ανανά, προσθέτουμε 50 γρμ. ζάχαρη, και 1 κουτ. σ. γλυκόζη.
- Βράζουμε έως ότου δέση καλά, και να έχουμε ένα παχύρρευστο σιρόπι.
- Κατεβάζουμε από την φωτιά, και ρίχνουμε 1 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι.
- Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Χρησιμοποιήστε ελάχιστο κίτρινο ή πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, για να δώσετε λίγο τόνο στο σιρόπι.
- Μπορούμε να δώσουμε ότι γεύση θέλουμε. Σοκολάτα, φράουλα, βανίλια, φιστίκι, μπισκότο, μπανάνα, πορτοκάλι, κ.λ.π. η να συνδυάσουμε δύο γεύσεις όπως η παραπάνω συνταγή που είναι ένας απόλυτος συνδυασμός γεύσης.
- Μπορούμε να βάλουμε ανανά με φρέσκες φράουλες κομμένες φέτες, ή αβοκάντο, κ.λ.π.
- Επίσης μπορούμε να χρωματίσουμε την κάθε γεύση ανάλογα. Δηλαδή την φράουλα με λίγο κόκκινο χρώμα, την μπανάνα, κίτρινο, το φιστίκι φιστικί, κ.λ.π.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου