Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019

Σοκολατόπιτα Κόλαση!!

Μια υπέροχη συνταγή σοκολατόπιτας, με μοναδική γεύση σοκολάτας!!
Υλικά για ταψί 25x35 εκ. περίπου:

Για το σιρόπι:
220 γρμ. γάλα φρέσκο
190 γρμ. νερό
220 γρμ. ζάχαρη
60 γρμ. κακάο
35 γρμ. βούτυρο
1 1/2 κουτ. σ. μέλι καλό
100 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 70 - 75% κακάο, τεμαχισμένη

Για την ζύμη σοκολάτας:
450 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. γάλα
290 γρμ. ζάχαρη μαύρη, ή καστανή
150 γρμ. γιαούρτι στραγγιστό
200 γρμ. κουβερτούρα 70 - 75% κακάο, τεμαχισμένη
290 γρμ. βούτυρο
80 γρμ. κακάο
2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
4 αυγά χτυπημένα
2 βανίλιες
ξίσμα από μισό πορτοκάλι
1 1/2 κουτ. σ. μέλι καλό

Για την σάλτσα σοκολάτας:
180 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70 - 75% κακάο, τεμαχισμένη
40 γρμ. γλυκόζη
75 γρμ. κρέμα γάλακτος
15 γρμ. βούτυρο
1 κουτ. σ. ουίσκι
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
μια τσιμπιά μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σιρόπι:
  1. Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, εκτός την κουβερτούρα, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 4 λεπτά από το σημείο βρασμού, ανακατεύοντας ελαφρά στην αρχή έως ότου διαλυθούν. Προσοχή διότι φουσκώνει...
  2. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, χλιαρό.
Ζύμη σοκολάτας:
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, και τις βανίλιες. Τα ανακατεύουμε καλά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο σε χαμηλή έως μέτρια φωτιά να λιώσει. 
  3. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το κακάο, και ανακατεύουμε με το σύρμα καλά να λιώσουν τα υλικά, και να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέτουμε και το γάλα, ανακατεύουμε, και μόλις να κοχλάζει αποσύρουμε από τη φωτιά. 
  5. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα, το μέλι, το ξίσμα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει. 
  6. Αδειάζουμε το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά με μια μαρίζ, να ομογενοποιηθούν. 
  7. Χτυπάμε τα αυγά, τα αδειάζουμε στο γιαούρτι, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα,
  8. Αδειάζουμε το μείγμα αυγών μέσα στο μείγμα σοκολάτας, και ανακατεύουμε πολύ καλά με την μαρίζ. 
  9. Βουτυρώνουμε πολύ καλά το ταψί μας, και αδειάζουμε την ζύμη.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C. σε αντιστάσεις πάνω κάτω, και στη μεσαία θέση, για 30 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαιράκι ή καλαμάκι, το καρφώνουμε στο κέντρο, και να βγεί στεγνό.
Σάλτσα σοκολάτας:
  1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος, και προσθέτουμε ανακατεύοντας τη γλυκόζη, το ουίσκι, το πιπέρι, και την βανίλια.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ να λιώσει, και να ομογενοποιηθεί.
  3. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία, ζεστή.
Ολοκλήρωση:
  1. Αφαιρούμε το γλυκό από το φούρνο, και με ένα καλαμάκι από σουβλάκι το τρυπάμε κοντά - κοντά. 
  2. Το σιροπιάζουμε καλά όπως είναι καυτό με ένα μεγάλο κουτάλι, με το χλιαρό σιρόπι σοκολάτας. 
  3. Αφήνουμε να κρυώσει και να τραβήξει το σιρόπι.
  4. Αφού κρυώσει, αδειάζουμε επάνω την ζεστή σάλτσα σοκολάτας, και με μια σπάτουλα την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
  5. Σερβίρετε ζεστή, και κρύα, συνοδεύοντας με παγωτό γαρνιρισμένο με σπιτικό σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας.
Σερβίρει: 15 μεγάλες μερίδες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF