Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Μαλακά μπισκότα με δύο σοκολάτες

Cookies, μαλακά μπισκότα με σοκολάτα γάλακτος, και κουβερτούρα. Για τον καφέ σας, και όχι μόνο. Μία λιχουδιά για τα παιδιά, αλλά και... για μεγάλους
Υλικά:
160 γρμ. ζάχαρη καστανή
220 γρμ. ζάχαρη κανονική
200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
260 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρμ. κακάο
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
100 γρμ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
100 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση:
1. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ.
2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης με το βούτυρο και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε στο μείγμα ένα-ένα τα αβγά και λίγα-λίγα τα κοσκινισμένα υλικά (αλεύρι, κακάο, πέικιν πάουντερ). Στο τέλος προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες σοκολάτες και ανακατεύουμε ξανά.
3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξει η ζύμη τόσο που να πλάθεται.
4. Καλύπτουμε την λαμαρίνα του φούρνου με χαρτί ψησίματος, και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 C.
5. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από την ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά μπισκότα διαμέτρου 3 εκ. περίπου, τα οποία πιέζουμε ελαφρώς με το δάχτυλο μας για να γίνουν επίπεδα, (σαν μπιφτεκάκια). Τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
6. Ψήνουμε τα μπισκότα για 8 - 10 λεπτά το πολύ, στους 180 C βαθμούς. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά. Φτιάχνει 75 μπισκότα περίπου...
Διατηρούνται για 2 εβδομάδες περίπου, σε ξηρό μέρος, και κλεισμένα σε αεροστεγές σκεύος. Όχι πλαστικό τάπερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF