Παραδοσιακό γλύκισμα Ζακύνθου. Εύκολο και απολαυστικό.
Υλικά:
3 κιλά νερό
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
1/2 ποτήρι του κρασιού αλάτι ψιλό
αρκετό λάδι (κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο) για το τηγάνισμα
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία κουτάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα, ούτε πολύ πηχτή αλλά ούτε και πολύ αραιή. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψή και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να σφίξει, για 12 ώρες περίπου. Χαράζουμε το γλυκό σε σχήμα μπακλαβά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι να κάψει καλά, ρίχνουμε μερικά κομμάτια, και τα τηγανίζουμε.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη κρυσταλική, και κανέλα. Τρώγεται ζεστή.
3 κιλά νερό
1 κιλό σιμιγδάλι χοντρό
1/2 ποτήρι του κρασιού αλάτι ψιλό
αρκετό λάδι (κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο) για το τηγάνισμα
Ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό με το αλάτι και το αφήνουμε να βράσει Μόλις αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι ανακατεύοντας ταυτόχρονα με μία κουτάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα σαν κρέμα, ούτε πολύ πηχτή αλλά ούτε και πολύ αραιή. Στρώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψή και το αφήνουμε να ξεκουραστεί και να σφίξει, για 12 ώρες περίπου. Χαράζουμε το γλυκό σε σχήμα μπακλαβά.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε άφθονο λάδι να κάψει καλά, ρίχνουμε μερικά κομμάτια, και τα τηγανίζουμε.
Μόλις ροδοκοκκινίσουν τις βγάζουμε απο το τηγάνι και τις πασπαλίζουμε με άφθονη ζάχαρη κρυσταλική, και κανέλα. Τρώγεται ζεστή.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου