Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό καραμέλα

Μία δροσερή και υπέροχη σπιτική συνταγή μου, παγωτό με γεύση καραμέλας.
Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1/2  κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ.) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
300 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
50 γρμ. μέλι
100 γρμ. σιρόπι καραμέλας Carte D'or

Οδηγίες:
1) Χτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός το σιρόπι) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε το σιρόπι και το μέλι, ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

2) Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.

Σημείωση:
Η συνταγή είναι φτιαγμένη με σιρόπι Carte D'or, στο καφέ σκούρο πλαστικό μπουκάλι, που έχει έντονη γεύση καραμέλας γάλακτος, οποιαδήποτε αλλαγή σε σιρόπι, δεν θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στη γεύση, χωρίς αυτό να θεωρηθεί διαφήμιση προϊόντος.
Επίσης, μπορείτε να χρησημοποιήσετε 200 γρμ. σπιτική καραμέλα. (βλέπε συνταγή)

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 C. βαθμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF