Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό tutti frutti βανίλια

Μία δροσερή και υπέροχη σπιτική συνταγή μου, παγωτό με γεύση βανίλιας και φρουί γλασέ.
Υλικά:
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
250 γρμ. γάλα φρέσκο κρύο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
30 γρμ. μέλι
2 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας, ή 2 βανίλιες
3 κουτ. σ. tutti frutti (φρουί γλασέ)

Οδηγίες:
1) Χτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός τα tutti frutti και το μέλι) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε και το μέλι, ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

2) Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, και στο τέλος ρίχνουμε τα τούττι φρούτι ανακατεύοντας λίγο ακόμα.
Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και στο τελευταίο χτύπημα ρίχνουμε και τα τούττι φρούτι.
Φτιάχνει 1,200 γρμ. παγωτό.

Σημείωση:
1. Αν θέλετε για πιο φυσική γεύση βανίλιας, πάρτε τα σποράκια από δυο φυσικές βανίλιες, ρίξτε τα στο γάλα της συνταγής μαζί και τα φασολάκια βανίλιας, και βάλτε το στη φωτιά να έρθει σε σημείο βρασμού. Κατόπιν αφήστε το να κρυώσει εντελώς, και μετά αφαιρέστε τα φασολάκια.
2. Μπορείτε αφού χτυπήσετε τα υλικά της βασικής συνταγής, και πριν ρίξετε την βανίλια και τα tutti frutti, να χωρίσετε την κρέμα σε δύο ίσα μέρη, και να κάνετε δύο διαφορετικές γεύσεις των 600 γρμ.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 C. βαθμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF