Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Κορμός σοκολάτας με γέμιση κρέμας τυρί και φρούτα

Η συνταγή είναι φτιαγμένη από μένα. Αποκλειστικά για το sintagespanos.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
130 γρμ. βούτυρο Βιτάμ η σόφτ
2/3 κουτί γάλα ζαχαρούχο
60 γρμ. κακάο
150 γρμ. κουβερτούρα μαύρη 55% κακάο
50 γρμ. κονιάκ η ρούμι
1 αβγό
Μία ορθογώνια φόρμα αλουμινίου για κέικ μιας χρήσης

Για την γέμιση:
50 γρμ. βατόμουρα κατεψυγμένα
50 γρμ. σμέουρα κατεψυγμένα
100 γρμ. κουβερτούρα λευκή
1 κουτί τυρί philadelphia
100 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κ. γ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη:
Τρούφα σοκολάτας, η τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση μπισκότου:
Κόβουμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια και τα περιχύνουμε με το κονιάκ, χτυπάμε καλά το αβγό, σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά το αβγό ανακατεύοντας γρήγορα να μην μας ψηθεί το αβγό. Ρίχνουμε και την μαύρη κουβερτούρα κομμένη κομματάκια, ανακατεύουμε καλά να λιώσει η κουβερτούρα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο ανακατεύοντας καλά, και τέλος το ζαχαρούχο. Ρίχνουμε την σοκολάτα στα κομμένα μπισκότα, και τα ανακατεύουμε να γίνουν ένα μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης αφού την έχουμε βουτυρώσει ελαφρώς, και την ισιώνουμε με ένα κουτάλι η σπάτουλα, περίπου 1 έως 1 1/2 εκ. πάχος, και φάρδος όσο η φόρμα κέικ που θα χρησιμοποιήσουμε, και μήκος όσο μας πάρει.

Εκτέλεση γέμισης:
Σε μπεν μαρι λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και την αφήνουμε να κρυώσει καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα 100 γρμ. κρέμα γάλακτος το 1 κ. γ. ζάχαρη άχνη και το philadelphia να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Προσθέτουμε την λευκή κουβερτούρα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι η μαρίζ, και τέλος ρίχνουμε και τα κατεψυγμένα φρούτα.

Ολοκλήρωση γλυκού:
Απλώνουμε το μείγμα κρέμας στο κέντρο πάνω στο μείγμα μπισκότου σε βουναλάκι μακρόστενο από άκρη σε άκρη . Με την βοήθεια της μεμβράνης γυρίζουμε την μια άκρη του μπισκότου προς το κέντρο και πάνω από την κρέμα, το ίδιο κάνουμε και από την άλλη πλευρά, ούτως ώστε να κλείσουμε μέσα την κρέμα. Το πιάνουμε από την μεμβράνη και το βάζουμε προσεκτικά μέσα στην φόρμα, το σκεπάζουμε με το περίσσευμα της μεμβράνης και το πατάμε ελαφρώς να κάτσει. Το βάζουμε στην κατάψυξη για 3 ώρες τουλάχιστον. Το αφαιρούμε από την φόρμα ξετυλίγουμαι την μεμβράνη και το κυλάμε πάνω σε τρούφα σοκολάτας, η τριμμένη σοκολάτα, το βάζουμε σε μια πιατέλα και το διατηρούμε στο ψυγείο, η στην κατάψυξη. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Tips:
Το κακάο το ρίχνουμε λίγο λίγο και κατά προτίμηση με μία σήτα, (σουρωτήρι) αν σε περίπτωση μας "κόψει" δηλαδή χωρίσει το βούτυρο από την σοκολάτα, δεν το πετάμε... το χτυπάμε με το μίξερ να δέσει, και μετά ρίχνουμε το ζαχαρούχο.
Εναλλακτικά αν θέλετε αντί για τρούφα η τριμμένη σοκολάτα, το περιχύνετε με γλάσο σοκολάτας.
Μπορείτε αντί για φρούτα να βάλετε σταγόνες κουβερτούρα, και αφού ρίχνετε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, να ρίξετε λίγο σιρόπι φράουλας διαδοχικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF