Από φρέσκα ζουμερά και υγειινά βερύκοκα.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
200 γρμ. φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
300 γραμ. ώριμα αρωματικά βερίκοκα, καθαρισμένα
50 γρμ. μέλι
1 βανίλια
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια και την φλούδα, και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το μέλι, και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Κτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός το βερίκοκο) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε και τον πολτό βερίκοκο, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά η κρέμα με το βερίκοκο.
Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε εκεί . Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρουμε με φέτες βερίκοκο και σιρόπι τις αρεσκείας μας, η με ότι άλλο θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα.
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 - 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 βαθμούς Κελσίου.
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
200 γρμ. φρέσκο γάλα πλήρες, κρύο
300 γραμ. ώριμα αρωματικά βερίκοκα, καθαρισμένα
50 γρμ. μέλι
1 βανίλια
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τα βερίκοκα από τα κουκούτσια και την φλούδα, και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε το μέλι, και τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν.
Κτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός το βερίκοκο) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε και τον πολτό βερίκοκο, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά η κρέμα με το βερίκοκο.
Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε εκεί . Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρουμε με φέτες βερίκοκο και σιρόπι τις αρεσκείας μας, η με ότι άλλο θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα.
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 - 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 βαθμούς Κελσίου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου