Εξωτικό παγωτό. Μάνγκο ανανά και καρύδα, ένας υπέροχος συνδυασμός εξωτικών φρούτων, που σας δίνει μία υπέροχη γεύση εξωτικού παγωτού. Η συνταγή είναι δικιά μου, αποκλειστικά για το sintagespanos.
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
200 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
200 γρμ. ανανά φρέσκο
60 γρμ. μάνγκο
50 γρμ. χυμό καρύδας
50 γρμ. μέλι
3 κουτ. σ. καρύδα τριμμένη
1 μέτρια καρύδα, (για τον χυμό της, και την ψίχα)
Εκτέλεση:
- Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε καλά τον ανανά και το μάνγκο, προσθέτουμε και το μέλι, και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Ανοίγουμε 2 τρύπες στην καρύδα και παίρνουμε τον χυμό της. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Την αφαιρούμε από τον εξωτερικό φλοιό, και με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε καλά την λεπτή φλούδα.
- Κόβουμε την ψίχα κομμάτια, και την πολτοποιούμε αρκετά καλά στο μούλτι μαζί με 50 γρμ. από τον χυμό της.
- Παίρνουμε 4 κουταλιές, και την υπόλοιπη την φυλάμε για άλλες χρήσεις. (Αν θέλουμε να αποφύγουμε την διαδικασία, παίρνουμε 3 κουτ. έτοιμη τριμμένη καρύδα, ή 150 γρμ. έτοιμο γάλα καρύδας, και αφαιρούμε από την συνταγή τα 50 γρμ. χυμό καρύδας, και 100 γρμ. από τα 200 γρμ. γάλα φρέσκο).
- Χτυπάμε τις κρέμες, και το ζαχαρούχο στο μίξερ, στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα.
- Τέλος προσθέτουμε τον πολτό ανανά/μάνγκο, και καρύδα, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν όχι, το βάζετε στην κατάψυξη για 2 ώρες, και μετά το χτυπάτε για 3-4 λεπτά, και ξανά ανά 1 1/2 - 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
- Γαρνίρουμε με σιρόπι τις αρεσκείας μας, και με ότι άλλο θέλουμε φιστίκι, αμύγδαλο, φέτα ανανά, μάνγκο, κ.λ.π.
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης, -13 έως -15 C.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου