Μία νέα συνταγή για παγωτό. Ταξιδέψτε στην μαγική γεύση των φρούτων του δάσους... Απολαύστε μοναδικές γεύσεις άγριων φρούτων.
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
Υλικά:
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ.) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
200 γρμ. διάφορα φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα του δάσους. Σμέουρα, βατόμουρα, μύρτιλλα, φραγκοστάφυλα κόκκινα και μαύρα, κ.λ.π..
200 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1 κουτ. σ. μέλι
1 βανίλια, ή ένα κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
1) Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα φρούτα. Τα βάζουμε στο μπλέντερ, και τα πολτοποιούμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο να κρατηθούν παγωμένα.
2) Κτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός τα φρούτα) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τον πολτό φρούτων, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.
Γαρνίρουμε με φρούτα δάσους, σιρόπι κεράσι, ή με ότι άλλο θέλουμε.
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 - 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου