Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό πεπόνι

Παγωτό πεπόνι. Δροσερό γευστικό μοσχομυροδάτο παγωτό με την υπέροχη γεύση του αγαπημένου μας φρούτου. Άλλη μία αγνή σπιτική συνταγή παγωτού χωρίς προσθήκη αυγών, από μένα για τους φίλους μου.

Υλικά:
500 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. φρέσκο γάλα πλήρες
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
400 γρμ. ψίχα αρκετά ώριμο και αρωματικό πεπόνι, καλής ποιότητος, κατά προτίμηση κίτρινο
2 κουτ. σ. μέλι
1 βανίλια

Οδηγίες:
1) Παίρνουμε τα 400 γρμ. πεπόνι ψίχα, και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.

2) Κτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός το πεπόνι) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε τον πολτό πεπονιού, και ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

3) Αν έχετε παγωτομηχανή το παγώνετε με αυτήν, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Γαρνίρουμε με διάφορα σιρόπια, κερασάκια, ή με ότι άλλο θέλουμε.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 - 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18ο έως -20ο βαθμούς Κελσίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF