Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Μπανόφι ...Διαφορετικό

Μία συνταγή μπανόφι διαφορετική από τις άλλες... Απλά δοκιμάστε την.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
300 γρμ. μπισκότα digestive
60 γρμ. βούτυρο λιωμένο

Για την κρέμα:
1 φάκελο έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής
3-4 μπανάνες ώριμες σε μέτριες φέτες
6 κ .σ. σιρόπι καραμέλας Carte D'or
4 κ. σ. γάλα ζαχαρούχο
1 φύλλο ζελατίνη (1,6 γρμ.)

Για την επικάλυψη:
250 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
 μερικές φέτες μπανάνας
 λίγο σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση μπισκότου:
Τρίβουμε το μπισκότο στο μούλτι μαζί με το λιωμένο βούτυρο. Το βάζουμε σε φόρμα με τσέρκι 26 cc. το πατάμε καλά με ένα κουτάλι να κάτσει και να στρώσει ομοιόμορφα, και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 C. για 5 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Εκτέλεση κρέμας:
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό να μουσκέψει. Ζεσταίνουμε το σιρόπι καραμέλας καλά, και ρίχνουμε την ζελατίνη αφού την στίψουμε καλά με το χέρι. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά και να κρυώσει. Φτιάχνουμε την έτοιμη κρέμα ζαχαροπλαστικής σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και το σιρόπι με την ζελατίνα, ανακατεύουμε με μία μαρίζ να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.

Συναρμολόγιση:
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στο μπισκότο, και καλύπτουμε την επιφάνεια με μια στρώση από τις φέτες μπανάνας. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη και την βανίλια σε σαντιγί, και την απλώνουμε πάνω στο μπισκότο με σπάτουλα, η με σακούλα του κορνέ σε ροζέτες. Τοποθετούμε μερικές φέτες μπανάνα από πάνω, ρίχνουμε λίγο σιρόπι καραμέλας, και πασπαλίζουμε λίγη τριμμένη σοκολάτα.
Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει η κρέμα.


1 σχόλιο:

Print this page

Print Friendly and PDF