Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό φυστικοβούτυρο

Εύκολη σπιτικιά δικιά μου συνταγή.
Υλικά:
450 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμικρασία δωματίου
250 γραμ. γάλα φρέσκο κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
170 γραμ. φυστικοβούτυρο
50 γρμ. μέλι
3-4 κουτ. σουπ. σταγόνες κουβερτούρα

Οδηγίες:
Κτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός το φυστικοβούτυρο, το μέλι, και τις σταγόνες) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος ανακατεύουμε το μέλι με το φυστικοβούτυρο, και το προσθέτουμε στο παγωτό, ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή ρίχνουμε τις σταγόνες λίγο πριν τελειώσουμε το πάγωμα. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και τις ρίχνουμε στο τελευταίο κτύπημα.

Λίγα μυστικά ακόμα.
Το αλκοόλ βοηθά στο να μην μας παγώσει πολύ και κρυσταλλώσει το παγωτό, και του δίνει την σχετική αφράτη αφή του παγωτού. Προσοχή όμως, όχι παραπάνω από 1 - 2 κουταλιές αλκοόλ ανά λίτρο παγωτού, και όχι έντονης γεύσης διότι θα μας χαλάσει την γεύση.
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 βαθμούς Κελσίου.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF