Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Ταρτάκια με καραμέλα φιστικιού, και μπανάνα

Απολαύστε τα προτότυπα ταρτάκια, με την μοναδική γεύση καραμέλας φιστικιού, σε συνδυασμό με μπανάνα και σιρόπι σοκολάτας. Μία συνταγή από εμένα για όλους τους φίλους. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:
25-30 έτοιμα ταρτάκια μικρά, ή 15 μεγάλα, ατομικά
330 γρμ. ζάχαρη άχνη
200 ml νερό
250 ml κρέμα γάλακτος
120 γρμ. ανάλατα φιστίκια, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
2-3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες
300 γρμ. σαντιγί
Εκτέλεση καραμέλας φιστικιού: 
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ανεβάστε την θερμοκρασία στο φουλ, και βράστε το σιρόπι χωρίς ανακάτεμα, για 18-20 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα βαθύ χρυσό χρώμα. Αφαιρέστε την από τη φωτιά και ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά, και τοποθετήστε την σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρέψτε την ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει για 30 λεπτά, και ανακατέψτε μέσα τα φιστίκια.
Ολοκλήρωση:
Γεμίστε κάθε ταρτάκι με την καραμέλα φιστικιού. Βάλτε με την σακούλα του κορνέ από μία καλή δόση σαντιγί, και καρφώστε μία φέτα μπανάνα πάνω στη σαντιγί. Αν φτιάξετε τα μεγάλα, θα χρειαστεί να βάλετε 2-3 φέτες μπανάνα. Τελειώστε με λίγο σιρόπι σοκολάτας από πάνω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF