Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό μπανάνα (νέο)

Άλλη μία νέα συνταγή μου. Παγωτό μπανάνα, το οποίο γίνεται με χυμό μπανάνας, φρουτοποτό.
Υλικά:
500 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, κρύα ψυγείου
1/2 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος (120 γρμ. ) Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
100 γρμ. φρέσκο γάλα πλήρες
250 γρμ. χυμό μπανάνας, κρύος ψυγείου (amita, agros, κ.λ.π.)
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα, κρύο ψυγείου
50 γρμ. μέλι
άρωμα μπανάνας

Οδηγίες:
1) Χτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός το μέλι) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 20 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Τέλος προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθεί καλά με την κρέμα.
2) Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.
Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο.
Σερβίρεται με σιρόπι καραμέλας, ή σοκολάτας, Carte D'or, και φέτες φρεσκοκομμένης μπανάνας.

Σημείωση:
Χρησιμοποιήστε φρέσκο χυμό μπανάνας χωρίς συντηρητικά, τον πηχτό χυμό μπανάνας, και όχι αυτός που είναι ρευστός σαν νερό.
.
Φτιάχνει περίπου 1,200 γρμ. παγωτό.
Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 C. βαθμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF