Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Παγωτό cookies με κομμάτια σοκολάτας

Σπιτικό παγωτό με νέα υπέροχη γεύση cookies, και κομμάτια σοκολάτας. Απολαύστε το!! Από εμένα για τους φίλους του φόρουμ.
Υλικά:
400 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. κρύα
1 κουτί φυτική κρέμα γάλακτος Morfat ή Ermol, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες, κρύο
1/2 κουτί ζαχαρούχο γάλα κρύο
50 γρμ. μέλι
1 βανίλια
50 γρμ. γάλα φρέσκο πλήρες
100 γρμ. μπισκότα Cookies σοκολάτας
100 γρμ. σταγόνες κουβερτούρα

Οδηγίες:


Ζεσταίνουμε ελαφρώς τα 50 γρμ. γάλα και προσθέτουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ψυγείο.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της συνταγής στο μίξερ, (εκτός τα μπισκότα με το γάλα, και τις σταγόνες κουβερτούρα) στην αρχή σιγά σιγά να μην μας "πεταχτεί" το υλικό, και αφού αρχίζει να πήζει, στην γρήγορη ταχύτητα για 15 λεπτά, να ανακατευτούν καλά τα υλικά και να γίνει μια παχύρρευστη κρέμα. Λιώνουμε καλά με ένα κουτάλι τα μουσκεμένα μπισκότα, και τα ρίχνουμε στο μείγμα παγωτού. Ανακατεύουμε λίγο ακόμα να ενωθούν καλά τα υλικά.

  Αν χρησιμοποιήσουμε παγωτομηχανή, το παγώνουμε σύμφωνα με τις οδηγίες, και στο τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το χτυπάμε μετά από 2 ώρες περίπου, και ξανά ανά 2 ώρες για 2-3 ακόμα φορές να γίνει αφράτο, και στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε τις σταγόνες κουβερτούρας. Σερβίρεται με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας.

Προτεινόμενη θερμοκρασία κατάψυξης -18 έως -20 C. βαθμούς


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF