Cheesecake με φρέσκες φράουλες, και σάλτσα από φρέσκες φράουλες. Η συνταγή είναι βασική cheesecake, απλά εγώ έβαλα την δικιά μου πινελιά, και την ιδέα να το κάνω με σάλτσα από φρέσκες φράουλες, και χωρίς μαρμελάδες. Δοκιμάστε την μοναδική γεύση και το άρωμα πού δίνουν οι φρέσκες φράουλες. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Για τη βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive, (αν βρείτε με άρωμα φράουλας προτιμήστε τα)
80 γρμ. βούτυρο
1 κουτ. σ. σιρόπι φράουλας, (αν δεν βρούμε μπισκότα με άρωμα φράουλας)
Για την κρέμα:
200 γρμ. ζάχαρη άχνη
500 γρμ. τυρί κρέμα
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
100 γρμ. φρέσκες φράουλες
1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
10 γρμ. φύλλα ζελατίνας
Για την σάλτσα φράουλας:
300 γρμ. φρέσκες γινωμένες φράουλες
100 γρμ. ζάχαρη
30 γρμ. γλυκόζη
1 1/2 φύλλα ζελατίνας (3 γρμ.)
επιπλέον 7 - 8 φρέσκες φράουλες, μικρές για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Βάση μπισκότου:
Λιώνουμε το βούτυρο, και προσθέτουμε το σιρόπι φράουλας. (Αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει μπισκότα με άρωμα φράουλας). Αλέθουμε τα μπισκότα στο multi
Ρίχνουμε το βούτυρο και τα μπισκότα σε ένα μπολ. Τα ανακατεύουμε καλά, και τα στρώνουμε σε φόρμα με τσέρκι 24 cm διάμετρο, και πατάμε καλά να κάτσει με κουτάλι, ή με τον πάτο ενός φαρδιού ποτηριού.
Κρέμα:
Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μαλακώσει κι έπειτα σε ένα φλιτζάνι του καφέ ζεστή κρέμα γάλακτος, (από αυτή που θα χρησιμοποιήσουμε), να διαλυθεί. Καθαρίζουμε τις φράουλες, και τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το τυρί κρέμα, και σταδιακά ρίχνουμε τη μίση παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, την λιωμένη ζελατίνα, κι έπειτα την υπόλοιπη παχύρευστη κρέμα γάλακτος. Τέλος ρίχνουμε τον πολτό φράουλας, το χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.
Για την σάλτσα φράουλας:
Βάζουμε σε κρύο νερό την ζελατίνα να μουσκέψει. Καθαρίζουμε τα 300 γρμ. φράουλες, και πολτοποιούμε από αυτές τις μισές στο μπλέντερ. (λίγο δεν τις κάνουμε τελείως πολτό) Τις υπόλοιπες τις αφήνουμε ολόκληρες. Τις βάζουμε όλες σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την ζάχαρη, και τοποθετούμε στη φωτιά να βράσουν για 10 λεπτά περίπου, να δέση η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την ζελατίνα, αφού την στραγγίξουμε καλά με το χέρι, και τη γλυκόζη. Ανακατεύουμε να λιώσει η ζελατίνα και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
Ολοκλήρωση του γλυκού:
Με ένα λεπτό μαχαιράκι, ξεκολλάμε την κρέμα γύρω από το τσέρκι, και το αφαιρούμε.
Κόβουμε τις 7 - 8 μικρές φράουλες στη μέση.
Αδειάζουμε πάνω στη κρέμα τσιζκέικ τη σάλτσα φράουλας, την απλώνουμε, και στολίζουμε με τις κομμένες φρέσκες φράουλες.
Τοποθετούμε ξανά στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και να σφίξει η σάλτσα.
Κόβουμε σε κομμάτια, και σερβίρουμε.
Καλό θα ήταν να το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, και να το ξεφορμάρετε την επόμενη μέρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου