Υπέροχος συνδυασμός μπανάνας, με φράουλες. Αφράτα, πεντανόστιμα, και μυρωδάτα μάφινς. Μία συνταγή από ξένο site, παντρεμένη με δική μου συνταγή και επιπλέον προσθήκες υλικών, για ακόμα πιο τέλεια αποτελέσματα.
Υλικά για 20 Muffins:200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + 1 κουτ. σ. για τις τις φράουλες
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ γλ. σόδα
½ κουτ. γλ. αλάτι
50 γρμ. βούτυρο
50 γρμ. σπορέλαιο
180 γρμ. ζάχαρη
2 αυγά
120 γρμ. γιαούρτι μπανάνας
1 μπανάνα λιωμένη καλά με πιρούνι
1 κούπα ψιλοκομμένες φράουλες (μέγεθος ρεβιθιών περίπου)
½ κουτ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά, αλλά δίνει άρωμα)
50 γρμ. καφέ ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190-200 βαθμούς C.
2. Στο κάδο του μίξερ ανακατέψτε το βούτυρο, τη ζάχαρη, και το σπορέλαιο, μέχρι να γίνουν κρεμώδες.
3. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, κοσκινίστε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, σόδα, και αλάτι.
4. Στο μίγμα ζάχαρης-βουτύρου, προσθέστε το αυγό, το γιαούρτι, την μπανάνα, και το εκχύλισμα αμυγδάλου, και ανακατέψτε καλά.
5. Προσθέσετε λίγο-λίγο και το μίγμα αλεύρι, και ανακατέψτε καλά.
6. Σταματήστε το χτύπημα. Ανακατέψτε τη μία κουταλιά αλεύρι με τις κομμένες φράουλες, και προσθέστε τις στο μίγμα. Ανακατέψτε ελαφρά με σπάτουλα.
7. Βουτυρώστε ελαφρά τα φορμάκια για muffins, ή τοποθετήστε σε κάθε φορμάκι από ένα χαρτάκι για muffins, και μισογεμίστε τις φόρμες με την ζύμη, (περίπου τα 3/4)
8. Πασπαλίστε με λίγη καφέ ζάχαρη κάθε muffin.
9. Ψήστε για 14-17 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου