Orea... σοκολατάκια. Τα αγαπημένα μας μπισκότα oreo, σε απολαυστικά σοκολατάκια. Εύκολα, εμφανίσιμα, υπέροχα σοκολατάκια.
300 γρμ. μπισκότα oreo
Υλικά:
100 γρμ. τυρί μασκαρπόνε
1 κουτ. σ. μέλι
3 κουτ. σ. λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα
300 γρμ. περίπου, σοκολάτα κουβερτούρα 35% - 55% κακάο, τεμαχισμένη
1/2 κουτ. γλ. ουίσκι
Εκτέλεση:
1. Βάζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, και τα κάνουμε σκόνη. Τα βάζουμε σε ένα λεκανάκι, και ρίχνουμε το τυρί μασκαρπόνε, και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά.
2. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, σε θερμοκρασία 55 βαθμούς, και προσθέτουμε το ουίσκι σταγόνα-σταγόνα ανακατεύοντας καλά.
3. Παίρνουμε 3 κουταλιές τις σούπας λιωμένη σοκολάτα, και την ρίχνουμε στο μείγμα μπισκότο. Ανακατεύουμε να ενσωματωθούν καλά τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για μισή ώρα στο ψυγείο.
4. Διατηρούμε την λιωμένη κουβερτούρα στους 45 βαθμούς περίπου, ή την ξαναζεσταίνουμαι στους 45 βαθμούς.
5. Παίρνουμε μία μικρή ποσότητα από το μείγμα μπισκότου, τόσο, όσο για να φτιάξουμε ένα μπαλάκι στο μέγεθος μικρού καρυδιού, και με τα χέρια μας το πλάθουμε σε μπαλάκι. Συνεχίζουμε να φτιάχνουμε μπαλάκια, ώσπου να τελειώσει το μείγμα.
7. Τα βάζουμε σε χαρτάκια για σοκολατάκια, αν θέλουμε, και τα φυλάμε σε δροσερό και ξηρό μέρος.
Διατηρούνται για αρκετό καιρό.
Tips:
1. Τα κυλάμε αν θέλουμε σε τρούφα σοκολάτας, ή τριμμένη καρύδα, ή τριμμένο φουντούκι, ή φιστίκι Αιγίνης. Αυτό είναι καλύτερα να γίνει, λίγο πριν σφίξει εντελώς η σοκολάτα.
2. Τα φτιάχνουμε μισά - μισά, λίγα με τρούφα σοκολάτα, λίγα με καρύδα, λίγα σκέτα, κ.λ.π..
3. Για διακόσμηση, λιώνουμε λίγη λευκή κουβερτούρα, και φτιάχνουμε μερικές γραμμές πάνω στα σκέτα σοκολατάκια.
4. Μπορείτε να πλάσετε ένα μακρύ μπαστουνάκι, και μετά να το κόψετε σε κομματάκια 3 - 4 εκ. μήκος.
Εγώ έβαλα την συνταγή, εσείς βάλτε την δική σας φαντασία, και φτιάξτε τα δικά σας σχέδια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου