Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

Ζελέ coca cola, και εξωτικά φρούτα

Το αγαπημένο αναψυκτικό στο μεγαλύτερο ποσοστό πληθυσμού, απολαύστε το τώρα και σε ζελέ. Μία πρωτότυπη συνταγή από εμένα. Ζελέ coca cola με εξωτικά φρούτα. Ενδεικτικές φώτο.
Υλικά:
1 λίτρο coca cola
1 μάνγκο

3 - 4 φέτες ανανά
1 κουτ. σ. ζάχαρη
1 μικρή κονσέρβα κομπόστα, κοκτέιλ φρούτων
19 φύλλα ζελατίνας, (30 γρμ. περίπου)
Εκτέλεση:
1. Αδειάσετε την coca cola σε μία κανάτα. Ανακατέψτε την καλά να φύγει το ανθρακικό, και αφήστε την 3-4 ώρες να ξεθυμάνει.
2. Μουσκέψτε την ζελατίνα σε κρύο νερό.
3. Ζεστάνετε καλά 1 ποτήρι coca cola, και ρίξτε την ζελατίνα, αφού πρώτα την στραγγίξτε καλά, και την ζάχαρη, ανακατέψτε καλά να λιώσουν. Προσθέστε την στην υπόλοιπη coca cola, και ανακατέψτε. Αφήστε λίγο να κρυώσει.
4. Πάρτε μία οποιανδήποτε φόρμα σας αρέσει, ορθογώνια για κέικ, στρογγυλή, ότι θέλετε, όχι πολύ μεγάλη, και στρώστε τις φέτες ανανά κομμένες στη μέση. Καθαρίστε το μάνγκο, κόψτε το σε φέτες, και στρώστε το και αυτό.
5. Σουρώστε την κομπόστα, και αδειάστε τα φρούτα της επάνω στο μάνγκο και ανανά. Ρίξτε λίγο μείγμα coca cola, τόσο, ώστε ίσα να καλύψει τα φρούτα. Βάλτε το στην κατάψυξη για 20 λεπτά, να πήξει λίγο το ζελέ. Προσοχή να μην το παγώσετε πολύ. (Αν αδειάσουμε όλο το μείγμα μέσα, τα περισσότερα φρούτα θα επιπλέουν, και δεν θα γίνει σωστά το γλυκό μας. Γιαυτό ρίχνουμε λίγο, και το παγώνουμε για να κρατηθούν κάτω τα φρούτα).
6. Βγάλτε το ζελέ από την κατάψυξη, και αδειάστε και το υπόλοιπο μείγμα coca cola μέσα. Βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες, να πήξει το ζελέ.
7. Για να ξεφορμάρετε, βουτήξτε για δευτερόλεπτα όλη τη φόρμα σε καυτό νερό, βάλτε μία πιατέλα από πάνω, και αναποδογυρίστε τη φόρμα να πέσει το ζελέ στην πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF