Υπέροχος συνδιασμός εξωτικών φρούτων, φρέσκα μάνγκο και καρύδα, και επικάλυψη με υπέροχο γλάσο από φρέσκα μάνγκο. Δοκιμάστε αυτή την εξωτική τούρτα.
Για το παντεσπάνι:
100 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. σ. καρύδα τριμμένη
4 αυγά
100 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας
Για την κρέμα μάνγκο-καρύδα:
200 γρμ. μάνγκο, σάρκα
250 γρμ. λευκή κουβερτούρα, τεμαχισμένη
50 γρμ. καρύδα τριμμένη (τρούφα)
60 γρμ. ζάχαρη άχνη
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 βανίλια
Για το γλάσο μάνγκο:
100 γρμ. μάνγκο, σάρκα
100 γρμ. νερό
40 γρμ. ζάχαρη άχνη
30 γρμ. γλυκόζη
3 φύλλα ζελατίνα (4 γρμ.)
1 βανίλια
Για το σιρόπι:
250 γρμ. νερό
150 γρμ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
1. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
3. Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε και την καρύδα. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
4. Αδειάζουμε το μίγμα σε στρογγυλή φόρμα με τσέρκι διαμέτρου 26 εκ. πού έχουμε βουτυρώσει, και στρώση με λαδόκολλα.
5. Το ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, να πάρει χρώμα, και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
6. Με κοφτερό μεγάλο μαχαίρι, ισιώνουμε την επιφάνεια, και το κόβουμε σε δύο οριζόντιες φέτες 1 εκ.
Κρέμα μάνγκο-καρύδα:
1. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα, προσθέτουμε την καρύδα, την ζάχαρη άχνη, την βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.
2. Κόβουμε σε κομμάτια το μάνγκο, και το πολτοποιούμε καλά στο μούλτι. Το ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα, και την δουλεύουμε καλά με σύρμα να έχουμε μία λεία κρέμα.
3. Προσθέτουμε και την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, (κρύα) και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
Γλάσο μάνγκο:
1. Βάζουμε την ζελατίνα σε κρύο νερό να μουσκέψει.
2. Πολτοποιούμε πολύ καλά το μάνγκο στο μπλέντερ. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με την ζάχαρη. Το τοποθετούμε στη φωτιά να κάψει ελαφρώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και ρίχνουμε τη γλυκόζη με την ζελατίνα, αφού την στραγγίξουμε καλά με το χέρι. Ανακατεύουμε να λιώσει καλά η ζελατίνα. Προσθέτουμε τον πολτό μάνγκο, και την βανίλια, ανακατεύουμε καλά, και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Σιρόπι:
Βράζουμε νερό και ζάχαρη για 2 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Ολοκλήρωση του γλυκού:
1. Από την κρέμα μάνγκο κρατάμε στην άκρη 3 κουταλιές της σούπας.
2. Τοποθετούμε τη μία φέτα παντεσπάνι σε δίσκο με το τσέρκι 26 cm. Αν δεν έχουμε, χρησιμοποιούμε την ίδια φόρμα που το ψήσαμε, και το βρέχουμε καλά με το σιρόπι.
3. Στρώνουμε τη μισή κρέμα, και τοποθετούμε την δεύτερη φέτα παντεσπάνι.
4. Το βρέχουμε με το σιρόπι, και στρώνουμε την υπόλοιπη κρέμα με σπάτουλα, φτιάχνοντας μία λεία και επίπεδη επιφάνεια.
5. Αδειάζουμε το γλάσο μάνγκο, και καλύπτουμε όλη την επιφάνεια, φτιάχνοντας μία λεπτή και λεία επίστρωση. Περίπου 3-4 χιλιοστά, όχι παραπάνω.
6. Βάζουμε την τούρτα στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον, να παγώσει.
7. Αφαιρούμε το τσέρκι, και με μία σπάτουλα καλύπτουμε προσεκτικά τα κενά και τις ατέλειες στο πλάι της τούρτας, με την κρέμα πού κρατήσαμε. Δεύτερη εναλλακτική λύση είναι, να φτιάξουμε λίγη σαντιγί, και με μία σακούλα του κορνέ με μέτρια μύτη, να καλύψουμε το πλαϊνό της τούρτας, τραβώντας κάθετες γραμμές.
8. Διακοσμούμε με κερασάκια, φέτες μάνγκο, και ροκανίδι λευκής σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου