Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Σοκολατάκια με φουντούκι

Σοκολατάκια με ολόκληρο φουντούκι. Εύκολα απλά, και φτηνά...
Υλικά:
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% - 55% κακάο, τεμαχισμένη
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. σ. ουίσκι
30 - 40 κομμάτια φουντούκια ολόκληρα, άσπρα χωρίς την λεπτή φλούδα
μία φόρμα σιλικόνης για σοκολατάκια
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη κουβερτούρα σε μπέν μαρί, σε θερμοκρασία 55 βαθμούς. Ρίχνετε το ουίσκι και το μέλι, και ανακατεύετε απαλά έως ότου κατέβει σε θερμοκρασία 45 βαθμούς περίπου. Με ιδικό χωνί για σοκολάτα, ή με σακούλα του κορνέ, γεμίστε το 1/3 τις θήκες από την φόρμα για σοκολατάκια. Αφήστε 2 λεπτά να σφίξει ελαφρώς η σοκολάτα, και ρίξτε μέσα από ένα ολόκληρο φουντούκι. Γεμίστε μέχρι πάνω τις θήκες με σοκολάτα. Αφήστε τα να κρυώσουν καλά, και ξεφορμάρετε τα σοκολατάκια. Διατηρούνται κλεισμένα σε δροσερό και ξηρό μέρος, για αρκετό καιρό.
Σημείωση: Αν έχετε φόρμα με μικρές θήκες, τότε βάλτε από μισό φουντούκι σε κάθε θήκη, με το κομμένο μέρος, προς τα έξω.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF