Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Μους σοκολάτας με πατέ πομπέ

Αφράτη και πεντανόστιμη μους σοκολάτας με κρέμα πατέ πομπέ. Η πατέ πομπέ, "pâte à bombe" είναι μια Γαλλική συνταγή κρέμας, που παίρνει πολλές παραλλαγές και συνδυασμούς, για πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική.

Υλικά:
300 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55-75% κακάο
150 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

Υπέροχες τραγανές μπάρες με ξηρούς καρπούς και δημητριακά, και με επικάλυψη σοκολάτας. Μοναδικό σνακ, για μικρούς και μεγάλους, όλες τις ώρες.
Υλικά για ένα ταψάκι 20Χ30 εκ.
80 γρμ. αμύγδαλα
50 γρμ. καρύδια


Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Κέικ μπαχαρικών

Ναι καλά διαβάσατε, με μπαχαρικά!!
Εξαιρετικό κέικ με μοναδικό άρωμα μπαχαρικών. Μια πρωτότυπη συνταγή κέικ, με τριμμένη καρύδα, μπαχαρικά, και άλλα αρώματα που σε απογειώνουν. Και για να γίνει ακόμα πιο σούπερ μοναδικό και γευστικό, με επικάλυψη υπέροχης σάλτσας λεμονιού και μπαχαρικών!! Μια μοναδική όπως πάντα συνταγή, από το SintagesPanos.
Υλικά για φόρμα κέικ 24 εκ. ίσια χωρίς τρύπα, ή 26 εκ. με τρύπα:

Για το κέικ:
120 γρμ. βούτυρο βιτάμ, μαργαρίνη, σε θερμοκρασία δωματίου
80 γρμ. βούτυρο γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου


Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Μπισκότα αμυγδάλου σοκολάτας, χωρίς βούτυρο

Εύκολα και γρήγορα μοσχομυρωδάτα μπισκοτάκια αμυγδάλου με κομμάτια σοκολάτας. Η συνταγή είναι τόσο γρήγορη και εύκολη που μπορείτε να τα φτιάξετε το πρωί για τον καφέ, ή για πρωινό. Για 22 μπισκότα, χρειαζόμαστε μόλις 23 λεπτά. Γίνονται και στο χέρι χωρίς μίξερ.
Υλικά για 45 περίπου μπισκότα:
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Cheesekace με brownie και καραμέλα

Cheesekace με βάση από brownie, και με υπέροχη κρέμα καραμέλας. Επικάλυψη με καρύδια και σάλτσα καραμέλας, γαρνιρισμένο με σάλτσα σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι και βανίλια. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.:

Για το brownie: 
120 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 52-55% κακάο τεμαχισμένη
90 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Brownie με crumble αμυγδάλου και σάλτσα σοκολάτας

Σοκολατολατρείες, μια συνταγή για εσάς. Υπέροχο brownie σοκολάτας με επιπλέον σοκολάτα!! Μια επίστρωση με σάλτσα σοκολάτας, κράμπλ αμυγδάλου, κάσιους, και έξτρα σοκολάτα από πάνω. Μια συνταγή μοναδική, πιστέψτε με. Για.. απαιτητικούς της σοκολάτας.
Υλικά για ταψάκι 22x28 εκ. ή 25x30 εκ. 12 κομμάτια:

Για το brownie: 
240 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 52-55% κακάο τεμαχισμένη
180 γρμ. ζάχαρη άχνη


Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Σουφλέ σοκολάτας, με κρέμα γιαουρτιού και μπανάνες

Ένα σουφλέ που δεν το φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε το!!

Υλικά για 8 ατομικά σουφλέ: 

Για το σουφλέ:
4 αυγά, (200-215 γρμ.)
120 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα gianduja, με φρούτα του δάσους

Θα χρειαστεί να έχω ένα μικρό πρόλογο για αυτή τη συνταγή. Ελπίζω να μην σας κουράσω.
Σε αυτό το ποστ: http://sintagespanos-zaxaroplastiki.blogspot.gr/2015/01/gianduja.html#more είχα ανεβάσει περιληπτικά την διαδικασία και τα υλικά που περιείχε η τούρτα, χωρίς ακριβές δοσολογίες. Αναφέρω δε, ότι η τούρτα αυτή φτιάχτηκε χωρίς συνταγή, χωρίς δοσολογίες. Έτσι απλά με το μυαλό μου, και την μικρή πείρα που έχω, με υλικά που είχαν περισσέψει στο ψυγείο και στο ντουλάπι, από άλλη τούρτα και γλυκά. Και τελικά βγήκε αυτή η υπέροχη τούρτα, σε γεύση, και σε εμφάνιση. Κάθισα λοιπόν και έβγαλα την συνταγή, σε δοσολογίες για να μπορέσετε να την φτιάξετε και εσείς, διότι πολλοί είναι αυτοί που μου το ζήτησαν... και πιστέψτε με, είναι αρκετά υπέροχη. Να αναφέρω επίσης, ότι η ποσότητα των υλικών μπορεί να μην είναι ακριβείας, διότι δεν μπορώ να ξέρω την ακριβή ποσότητα που χρησιμοποίησα, αφού όπως σας είπα, φτιάχτηκε χωρίς συνταγή. Η ποσότητα της δοσολογίας λοιπόν, είναι εκ πείρας, και ίσως κάπου να περισσέψουν, ή να λείψουν ελάχιστα υλικά. Γιαυτό σας έχω σε εκατοστά το πάχος τις κάθε στρώσης μους, ώστε να ξέρετε πόσο υλικό θα ρίξετε σε κάθε στρώση. Ότι περισσέψει, φτιάξτε το μια ωραία μους σε ποτήρι. Επίσης αναφέρω στο άλλο ποστ της τούρτας, ότι έχω βάλει και καραμελωμένα κάσιους. Στη συνταγή εδώ, τα έχω αφαιρέσει, διότι χρειάζεται επιπλέον χρόνος και διαδικασία. Εγώ τα είχα περίσσευμα στο ψυγείο, και τα έβαλα. Δεν αλλάζει τίποτα όμως στη γεύση. Καλή επιτυχία!!
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο x 5 - 5,5 εκ. ύψος:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη


Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα καρδιά με μους φράουλα

Άλλη μια τούρτα για τους ερωτευμένους.
Μια αρκετά εύκολη αλλά και εντυπωσιακή τούρτα καρδιά, για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Φτιάξτε την για τον αγαπημένο σας, και... γλυκαθείτε με άρωμα φράουλας. Ενδεικτική φώτο.
Υλικά για τσέρκι καρδιά 16x15 εκ. x 3,5 εκ. ύψος:

Για το παντεσπάνι:
2 αυγά
60 γρμ. ζάχαρη


Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Τούρτα βατόμουρο

Η τούρτα των ερωτευμένων.
Φανταστική τούρτα βατόμουρο, για γενέθλια, γιορτές, επετείους, κ.λ.π. Είναι ιδανική για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου, να την κάνετε δώρο στον/στην αγαπημέο/νη σας. Η συνταγή είναι δημιούργημα από παραλλαγή ξένης συνταγής, Γάλλου σεφ, με δικιά μου. Γίνετε εξ ίσου καταπληκτική και με φράουλες, αντί για βατόμουρα, ή σε συνδυασμό και των δυο. Ενδεικτική φώτο.
Υλικά για τσέρκι 25x35 εκ. περίπου:

Για το παντεσπάνι:
3 αυγά
90 γρμ. ζάχαρη


Μιλφέιγ

Υπέροχο μιλφέιγ με το δικό μου πάντα γούστο. Δοκιμάστε το!!
Υλικά:

Για το μπισκότο σφολιάτας:
2 φύλλα σφολιάτας, (μια συσκευασία)
λίγη ζάχαρη κρυσταλλική


Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τούρτα gianduja με φρούτα του δάσους

Μια τούρτα... χωρίς συνταγή... χωρίς δοσολογίες... έτσι απλά. Και όμως έγινε απίστευτα γευστική, και καταπληκτική!!
Είναι η δεύτερη φορά που φτιάχνω τούρτα στα πεταχτά... και πετυχαίνει!! Με υλικά που έχουν μείνει στο ψυγείο από περισσεύματα άλλων γλυκών. Και επειδή τίποτα δεν πετάμε.. έφτιαξα αυτή την υπέροχη τούρτα.


Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Πατσαβουρόπιτα σιροπιαστή, με κρέμα πορτοκάλι

Ένα απολαυστικό καταπληκτικό γλύκισμα. Με κρέμα πορτοκαλιού, σιροπιασμένη με σιρόπι αρωματισμένο με πορτοκάλι και κανέλα, και τέλος, γαρνιρισμένη με φιλέ αμυγδάλου, ζάχαρη άχνη, και κανέλα. Ένα μοναδικό θεσπέσιο γλυκό.
Υλικά για ταψί 25x35 εκ. περίπου:

Για το φύλλο:
8 φύλλα κρούστας
+ 2 φύλλα κρούστας, τα αφήνουμε ξεσκέπαστα να ξεραθούν


Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Cookies πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας

Τραγανά μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού, και με κομμάτια σοκολάτας. Απολαύστε τα!!
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ


Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Spring rolls με φρούτα και σοκολάτα

Άλλη μια υπέροχη συνταγή spring rolls, με γέμιση από μπανάνες, φράουλες, και δυο σοκολάτες!! Αρωματισμένα με πορτοκάλι και ρούμι, ή κονιάκ. Τέλος γαρνιρισμένα με σιρόπι σοκολάτας αρωματισμένο με ουίσκι, και χοντροκομμένα καρύδια, ή αμύγδαλα.
Υλικά για 12 spring rolls:

Για τα spring rolls:
12 φύλλα κρούστας
6 μέτριες μπανάνες, ώριμες


Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Εργολάβοι

Δοκιμάστε αυτούς τους υπέροχους εργολάβους. Μοσχομυρωδάτοι, τραγανοί έξω, και αφράτοι, μαστιχωτοί από μέσα.
Υλικά:
400 γρμ. αμύγδαλα άσπρα
400 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δίπλες, (τέλειες)

Υπέροχες, καταπληκτικές δίπλες, με μια παραδοσιακή σπιτική μέθοδο παρασκευής. Γίνονται αφράτες, τραγανές, μοναδικές, με απόλυτη επιτυχία. 
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλλατίνη, για όλες τις χρήσεις
7 αυγά χωριστά κρόκοι-ασπράδια


Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα σοκολάτας (εύκολη)

Εδώ σας έχω μια εύκολη τούρτα σοκολάτας, για αυτούς που θέλουν κάτι εύκολο, αλλά και για αρχάριους νέους ζαχαροπλάστες, που θέλουν να κάνουν ένα δειλό μικρό βήμα προς στο κόσμο της... γλυκιάς τέχνης.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. διάμετρο:

Για το μπισκότο αμυγδάλου:
40 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
125 γρμ. αμυγδαλόψιχασε σκόνη


Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Σοκολατάκια gianduja

Δοκιμάστε αυτά τα υπέροχα σοκολατάκια gianduja, με μοναδική γεύση και άρωμα, που πραγματικά δεν έχετε να ζηλέψετε και πολλά από μερικά αγοραστά σοκολατάκια..
Υλικά:
300 γρμ. κουβερτούρα 35% κακάο
200 γρμ. κουβερτούρα πραλίνα φουντουκιού


Κουραμπιέδες

Υπέροχοι αφράτοι και τραγανοί κουραμπιέδες αμυγδάλου. Μοναδική βουτυρένια γεύση και άρωμα. Μια συνταγή δοκιμασμένη και τελειοποιημένη από εμένα. 100% επαγγελματική! Δοκιμάστε την και θα εκπλαγείτε!!
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι Αλατίνη για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο


Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Μελομακάρονα

Φανταστικά μελομακάρονα, τραγανά απέξω και αφράτα μελωμένα από μέσα!! Απλά δοκιμάστε τα!!
Υλικά:

Μίγμα 1:
280 γρμ. ηλιέλαιο
180 γρμ. καλό ελαιόλαδο


Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Διάφορα γλάσα επικάλυψης

Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας, και διαφόρων γλυκών. Στο ποστ αυτό, πιθανόν να συμπληρωθούν και άλλα γλάσα, οπότε για όσους ενδιαφέρονται, να ενημερώνονται κατά τακτά διαστήματα.

Υλικά για να καλύψουμε μια τούρτα 24-26 εκ. διάμετρο περίπου.

Γλάσο καραμέλας:
140 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης


Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα Gianduja

Gianduja, υπέροχη αρωματική σοκολάτα. Τούρτα τζιαντούγια με πραλίνα φουντουκιού, και snikers. Ξεκινάμε με υπέροχο μπισκότο φουντουκιού και φιστίκι Αιγίνης, πρώτη επίστρωση από κρέμα gianduja, μια στρώση με κρέμα καφέ, δεύτερη επίστρωση/γέμιση με snickers, και τελευταία στρώση με μια μους από σοκολάτα πραλίνας φουντουκιού, και σοκολάτα gianduja... Υπέροχες μίξεις γεύσεων που σε απογειώνουν. Τέλος, με επικάλυψη από μοναδικό γλάσο καραμέλας. Μια ακόμα μοναδική συνταγή τούρτας, για μερακλήδες και λάτρεις της ζαχαροπλαστικής, που προστίθεται στο συνταγολόγιο μου, και θα την βρείτε μόνο εδώ, με την υπογραφή, Πanos.
Απαραίτητα εργαλεία:
ένα τσέρκι 24 εκ. και ένα 22 εκ.

Υλικά:

Για την βάση μπισκότου:
90 γρμ. ασπράδι αυγού
35 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Ινδοκάρυδο σιροπιαστό με αμυγδαλόψιχα

Σπέσιαλ μοναδικό ινδοκάρυδο σιροπιαστό, με αμυγδαλόψιχα!! Ένα γλυκό που δεν το έχετε φάει ποτέ. Μοναδικές όπως πάντα δημιουργίες γεύσεων,  από το SintagesPanos για εσάς... Η διαφορά της γεύσης? το καβουρδισμένο αμύγδαλο, και το βούτυρο γάλακτος... Δοκιμάστε το και θα δείτε την διαφορά!!
Υλικά για ταψί 25X34 εκ.:

Για την ζύμη:
200 γρμ. σιμιγδάλι ψιλό
150 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει


Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα joconde

Φέτος για το 2015, σας έφτιαξα άλλη μια βασιλόπιτα. Βασιλόπιτα joconde, (γιοκόντ), μια αλλιώτικη... βασιλόπιτα, για αλλιώτικα... γούστα. Με αφράτο μπισκουί joconde, και γεμιστή με μους φυστικοβούτυρο. Δοκιμάστε την. Οι φώτο είναι από άλλη συνταγή.
Υλικά για τσέρκι 25X30 εκ. περίπου: 

Για το μπισκότο:
250 γρμ.  αμυγδαλόσκονη
125 γρμ. φιστίκι Αιγήνης, τριμμένο σκόνη


Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Τούρτα φρούτα του δάσους και φράουλες

Μια φανταστική τούρτα με φρούτα του δάσους και φράουλες. Εμπνευσμένη από τη συνταγή του Γάλλου Chef  Martin Diez "Τούρτα με μύρτιλλα". Η συνταγή είναι τροποποιημένη με διαφορετικά φρούτα, και με μερικά εφέ χρωμάτων από εμένα. Επίσης επειδή η συνταγή αυτή ήταν δοκιμαστική, για να βγάλω την ποσότητα των υλικών που χρειάζομαι για τα συγκεκριμένα τσέρκια, δεν μου έφτασε η μους, και έτσι έκανα μια δεύτερη στα γρήγορα, με σοκολάτα, και την ανακάτεψα με φρούτα που μου περίσσεψε... Άλλωστε φαίνεται και στις φώτο, και έγινε καταπληκτική. Οπότε έχουμε και αυτή την εναλλακτική συνταγή, με δυο μους. Μια μους φρούτα του δάσους, και μια με σοκολάτα/φρούτα δάσους.
Υλικά για τσέρκι 22 εκ. διάμετρο X 6 εκ. ύψος.:

Για τη βάση μπισκότου, τσέρκι 20 cm.: 
100 γρ. ζάχαρη άχνη
70 γρ. φιστίκι Αιγίνης, σκόνη


Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα με κάσιους σταφίδα και μπαχαρικά

Η Βασιλόπιτα του 2015!! με κάσιους, και μαύρη σταφίδα. Αρωματισμένη με πορτοκάλι, ρούμι, μαστίχα, και μπαχαρικά!! Ένα τέλειο αριστούργημα.
Υλικά: (για τσέρκι ή ταψάκι 28-30 εκ. διάμετρο, 14-16 κομμάτια)
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
320 γρμ. ζάχαρη άχνη


Ζαχαρόπαστα

Η γνωστή μας ζαχαρόπαστα, για πολλές-πολλές χρήσεις στην ζαχαροπλαστική.
Υλικά για 700 γρμ. ζύμης:
10 γρμ. φύλλα ζελατίνης, ( 6 φύλλα 1 συσκευασία σούπερ μάρκετ)
25 γρμ. νερό κρύο


Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα μαρέγκας με φρούτα

Μοναδική πρωτότυπη τάρτα με μαρέγκα, γεμισμένη με μήλο, αχλάδι, και αποξηραμένα φρούτα.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. ή φόρμα για κέικ με αποσπόμενο τσέρκι: 

Για την Ελβετική μαρέγκα:
100 γρμ. ασπράδι αυγού
200 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μους lemon curd

Για τους λάτρεις του λεμονιού, και όχι μόνο. Μους με κρέμα λεμονιού, δροσερή, απολαυστική.
Υλικά για 5 μπολ, ή 7 ποτήρια: 
220 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 γρμ. φρέσκο ​​χυμό λεμονιού


Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κρέμα αμυγδάλου

Κάνει για πολλές χρήσεις, όπως να γεμίστε κρουασάν, κορνεδάκια, ταρτάκια, μπισκότα, μακαρόν, κ.λ.π..
Υλικά:
260 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. αμυγδαλόσκονη


Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Cheesecake σοκολάτας με oreo

Υπέροχο cheesecake σοκολάτας, με βάση από μπισκότα oreo, επικάλυψη με σάλτσα σοκολάτας, και τριμμένα oreo.
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για την βάση μπισκότου oreo:
270 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο


Κρέμα βουτύρου

Εύκολη απαλή κρέμα βουτύρου, για πολλές χρήσεις γλυκών ψυγείου. Ενδεικνύεται πιο πολύ για γέμιση γλυκών, όπως κορμούς, παστάκια, κ.λ.π. Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και για γαρνίρισμα γλυκών, αλλά δεν έχει την απόλυτη υφή της μους.
Υλικά:
220 γρμ. άχνη ζάχαρη
300 γρμ. βούτυρο βιτάμ, πλάκα όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Τάρτα πορτοκάλι σοκολάτα

Υπέροχη τάρτα με ζύμη μπριζέ, αρωματισμένη με πορτοκάλι, και δύο μους, μια πορτοκαλιού, και μια σοκολάτας. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί, και ξηρούς καρπούς.
Υλικά για ταρτιέρα 24 εκ. διάμετρο:

Για τη ζύμη μπριζέ:
150 γρμ. βούτυρο κρύο από το ψυγείο
300 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Brownies με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι και μπανάνα

Υπέροχο, φανταστικό, απολαυστικό, μοναδικό brownies!! Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι, το οποίο το έχουμε ποτίσει με κρέμα λευκής σοκολάτας, φετάκια μπανάνας, και σταφίδες. Τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας!!
Υλικά για ταψάκι 22x33 εκ. περίπου:

Για το brownies:
400 γρμ. ζάχαρη καστανή
370 γρμ. βιτάμ


Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Cookies αμυγδάλου με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

Τραγανά μπισκότα αμυγδάλου, cookies, με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
Υλικά:
420 γρμ. ζάχαρη καστανή
100 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Brownies γεμιστό με 3 σοκολάτες

Απολαυστικό γεμιστό Brownies με τρεις σοκολάτες, μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα για πρώτη γέμιση, κουβερτούρα γάλακτος για δεύτερη γέμιση. και τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας, και ξηρούς καρπούς. Πολύ... σοκόλαση, για τους πολύ... σοκολατομανής!! Η ή φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25x30 εκ.

Για το brownies: 
500 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
480 γρμ. καστανή ζάχαρη


Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Σάλτσα μήλου

Εύκολη και απλή σάλτσα για γαρνίρισμα γλυκών, κ.λ.π.
Υλικά:
300 γρμ. χυμός μήλου
200 γρμ. πολτό μήλου


Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Μηλόπιτα

Μια εντελώς διαφορετική μηλόπιτα, μοναδική στη γεύση και στο άρωμα. Με ζύμη αρωματισμένη με πορτοκάλι και βανίλια, γέμιση με μήλα, και από πάνω στα μήλα ένα ελαφρό στρώμα από σιρόπι καραμέλας. Τελειώνουμε με μια στρώσει ακόμα ζύμης, και κρούστα από γάλα και ζάχαρη. Συνταγές που... κολάζουν από αρώματα.
Υλικά για φόρμα κέικ με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:
3 μήλα σκληρά
300 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Μηλόπιτα σε κανταΐφι και κράμπλ αμυγδάλου

Μία πρωτότυπη και μοναδική συνταγή για μηλόπιτα με βάση από κανταΐφι, και για επικάλυψη, υπέροχο κράμπλ αμυγδάλου. Με μήλα, αχλάδια, σταφίδες, φρέσκο τζίντζερ, και μπαχαρικά. Θα σας καταπλήξει!! Η φώτο είναι προσωρινή.
Υλικά για ταψί 25x38 εκ.

1 πακέτο κανταΐφι
1 δόση κράμπλ αμυγδάλου*


Τούρτα σοκολάτα μόκα και καραμέλα

Τούρτα με τρεις διαφορετικές υπέροχες μους, και παντεσπάνι σοκολάτας. Μια μους σοκολάτα με φρούτα, μια μους με άρωμα μόκα, και μια με άρωμα καραμέλα. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί και μίνι μπισκότα oreo. Μια τριπλή καταστροφή... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τσέρκι στρογγυλό 24 εκ.

Για το παντεσπάνι σοκολάτας:
100 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Μους σοκολάτα

Μια αφράτη και πεντανόστιμη μους σοκολάτας. Τρώγεται σκέτη σε ποτήρι, ή για να γεμίσουμε τούρτες, και να γαρνίρουμε γλυκά.
Υλικά για 600 γρμ.
320 γρμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε αρκετά παχύρρευστη μορφή
200 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% - 70% κακάο, τεμαχισμένη


Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Τούρτα triple delight

Μια "τριπλή ηδονή" από σοκολατένιο παντεσπάνι, μους σοκολάτας, μους καραμέλας, και μους φυστικοβούτυρου. Επικάλυψη με γκανάζ σοκολάτας και ξηρούς καρπούς, κάσιους και φουντούκια. Η πιο τέλεια... ηδονή!!
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.

Για το παντεσπάνι:
100 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Κέικ καρότου με φιστίκι Αιγίνης και πορτοκάλι

Ένα φανταστικό κέικ με καρότο και φιστίκι Αιγίνης, με άρωμα πορτοκαλιού. Σιροπιασμένο ελαφρώς με χυμό από φρέσκο πορτοκάλι, μέλι, και τριμμένα φιστίκια. Μοναδικές λιχουδιές... Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για 2 ορθογώνιες φόρμες του κέικ 10x20 εκ. ή στρογγυλή 24 εκ.:

Για το κέικ:
400 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρμ. ζάχαρη καστανή, αλεσμένη στο μούλτι


Muffins μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας

Άρωμα μπανάνας, και σοκολάτας... με κανέλα και μοσχοκάρυδο, είναι τόσο υπέροχα... Απλά δοκιμάστε τα!!
Υλικά για 12 muffins:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρμ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό


Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα σοκολάτα - μάνγκο

Μια πραγματικά απίστευτη γεύση από μια στρώση μους σοκολάτας φτιαγμένη με κρεμ ανγκλέζ, και αρωματισμένη με λουίζα και βανίλια. Δεύτερη στρώση από κρέμα μάνγκο φτιαγμένη με κρεμ ανγκλέζ, και πολτό από φρέσκο μάνγκο. Τέλος με μια λεπτή στρώση από σάλτσα φρέσκου μάνγκο, για επικάλυψη. Απλά τέλεια... τίποτα περισσότερο!! Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 24 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
20 γρμ. αλεύρι
25 γρμ. φιστίκια Αιγίνης ωμά, (αλεσμένα στο μπλέντερ σκόνη)


Τούρτα μάνγκο

Τούρτα με μους από φρέσκο πουρέ μάνγκο, και κομματάκια μάνγκο. Τέλος με επικάλυψη από ζελέ φρέσκου μάνγκο. Η φώτο είναι από άλλη συνταγή μου.
Υλικά για τσέρκι στρογγυλό 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
220 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα λευκή εσπρέσο-καραμέλα

Αρμονία γεύσεων σε συνδυασμό εσπρέσο με καραμέλα. Μια υπέροχη τούρτα για οποιαδήποτε χρήση, ακόμα και για γάμο!!, αν την διακοσμήσετε ανάλογα...
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
200 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
130 γρμ. ζάχαρη


Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Παστάκια espresso με σάλτσα καραμέλα

Παστάκια με κρέμα espreso και καβουρδισμένα αμύγδαλα, και επικάλυψη με σάλτσα καραμέλας. Μοναδικές γεύσεις όπως πάντα, από το SintagesPanos. Μπορείτε να την κάνετε και υπέροχη τούρτα!!
 Υλικά για τσέρκι 30x25 εκ.

Για το παντεσπάνι:
230 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. αμύγδαλα ψιλοαλεσμένα


Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Cheesecake με τρεις σοκολάτες

Ένα φανταστικό γλύκισμα για τους λάτρεις τις σοκολάτας. Cheesecake με τρεις σοκολάτες, με σοκολάτα πραλίνα, με λευκή σοκολάτα, και μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα. Γαρνιρισμένο με σιρόπι σοκολάτας, ή καραμέλας. Μοναδικό!!
Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
350 γρμ. μπισκότα digestive
120 γρμ. βούτυρο, λιωμένο


Print this page

Print Friendly and PDF