Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Muffins μπανάνας με κομμάτια σοκολάτας

Άρωμα μπανάνας, και σοκολάτας... με κανέλα και μοσχοκάρυδο, είναι τόσο υπέροχα... Απλά δοκιμάστε τα!!
Υλικά για 12 muffins:
200 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
110 γρμ. βούτυρο λιωμένο, χλιαρό
130 γρμ. ζάχαρη
1 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
3 μπανάνες αρκετά ώριμες
2 αυγά
1 κουτ. σ. χυμό λεμονιού
1/4 κουτ. γλ. κανέλα
1 καλή πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
1 καλή πρέζα αλάτι
1 βανίλια
180 γρμ. σταγόνες σοκολάτας, + λίγες ακόμα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C. και βάζουμε τα χαρτάκια για μάφινς στις θήκες τις φόρμας για μάφινς.
2. Ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το αλάτι, την βανίλια, και το μοσχοκάρυδο.
3. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια, και τις πολτοποιούμε στο μούλτι μαζί με το χυμό λεμονιού. Τις
4. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε τα αυγά. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός, προσθέτοντας τη ζάχαρη, και το βούτυρο.
5. Προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
6. Γεμίζουμε με το μίγμα τα χαρτάκια για τα μάφινς μέχρι τα 3/4 περίπου, και πασπαλίζουμε επάνω 4-5 κομματάκια σταγόνες σοκολάτας.
7. Τοποθετούμε στο φούρνο, και τα ψήνουμε για 18-20 λεπτά. Δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα στο κέντρο του μάφινς, να βγαίνει καθαρή.
8. Αφαιρούμε από το φούρνο, και τοποθετούμε τα μάφινς μαζί με τα χαρτάκια, επάνω σε σχάρα να κρυώσουν. Κατόπιν αφαιρούμε τα χαρτάκια, και τα βάζουμε σε πιατέλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF