Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Cookies αμυγδάλου με κομμάτια σοκολάτας γάλακτος

Τραγανά μπισκότα αμυγδάλου, cookies, με σταγόνες σοκολάτας γάλακτος.
Υλικά:
420 γρμ. ζάχαρη καστανή
100 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
170 γρμ. αμύγδαλα άσπρα, καβουρδισμένα ελαφρώς, και τριμμένα σκόνη
130 γρμ. σπορέλαιο
500 γρμ. αλεύρι
2 κουτ. γλ. σόδα
1/4 κουτ. γλ. αλάτι
2 βανίλιες, ή αν έχουμε άρωμα αμυγδάλου
100 γρμ. ασπράδια αυγών
80-100 γρμ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος
Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 βαθμούς C.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι, και το ανακατεύουμε με τη σκόνη αμυγδάλου.
3. Χτυπάμε με το μίξερ στη μέτρια/χαμηλή ταχύτητα τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το βούτυρο, το λάδι, και τη βανίλια, μέχρι να αναμειχθούν καλά.
4. Προσθέτουμε το μίγμα αλεύρι, ανακατεύουμε να ενσωματωθούν, και αφαιρούμε από το μίξερ.
5. Τέλος προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ.
6. Πλάθουμε απαλά σε μικρά μπαλάκια 4 εκ. πλάτος, τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους, και τα πατάμε με τα δάχτυλα να κάτσουν, και να γίνουν πλακέ.
7. Ψήνουμε για 10 με 13 λεπτά περίπου, να πάρουν ένα πολύ απαλό χρώμα.
8. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 1-2 λεπτά, και τα τοποθετούμε σε σχάρα, να κρυώσουν εντελώς.
Διατηρούνται τραγανά, κλεισμένα καλά σε μεταλλικό κουτί, για μερικές ημέρες.

Tips:
Για καλύτερη εμφάνιση, πασπαλίζουμε σε κάθε κομμάτι ζύμης μπισκότου 3-4 σταγόνες σοκολάτας, και πατάμε ελαφρώς να βυθιστούν λίγο στη ζύμη. Κατόπιν τα ψήνουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF