Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

Brownies με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι και μπανάνα

Υπέροχο, φανταστικό, απολαυστικό, μοναδικό brownies!! Δεν υπάρχουν λόγια να το περιγράψω. Με τέσσερις σοκολάτες, γεμιστό με τσουρέκι, το οποίο το έχουμε ποτίσει με κρέμα λευκής σοκολάτας, φετάκια μπανάνας, και σταφίδες. Τέλος γαρνιρισμένο με σιρόπι λευκής σοκολάτας!!
Υλικά για ταψάκι 22x33 εκ. περίπου:

Για το brownies:
400 γρμ. ζάχαρη καστανή
370 γρμ. βιτάμ
80 γρμ. κακάο άγλυκο
5 αυγά μεγάλα, χτυπημένα
90 γρμ. αλεύρι
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
130 γρμ. κουβερτούρα σοκολάτα πραλίνα, τεμαχισμένη
130 γρμ. κουβερτούρα σοκολάτα, 75% κακάο, τεμαχισμένη
100 γρμ. κουβερτούρα σοκολάτα γάλακτος, τεμαχισμένη
70 γρμ. καρύδια κομμένα σε μεγάλα κομμάτια, (στα 4)
50 γρμ. κάσιους χοντροκομμένα
120 γρμ. τσουρέκι

Γέμιση:
120 γρμ. τσουρέκι
80-100 γρμ. σταφίδες ξανθές
100 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
80 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κρόκο αυγού, χτυπημένο
2 κουτ. σ. μαύρο ρούμι
2 μέτριες μπανάνες, καλά γινωμένες
 Εκτέλεση:

Γέμιση:
1. Κόβουμε τις μπανάνες σε μέτριες φέτες, και μετά στη μέση.
2. Κόβουμε τα 100 γρμ. τσουρέκι σε μέτριες ακανόνιστες μπουκιές, όχι μεγάλου ύψους, 2 εκ. περίπου. Απλώνουμε τα φετάκια σε ένα ταψάκι.
3. Βάζουμε την ψιλοκομμένη λευκή κουβερτούρα σε ένα μικρό μπολ. *(βλέπε tips).
4. Φέρνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού, και την αδειάζουμε στην ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα.
5. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει, και αφήνουμε να πέσει λίγο η θερμοκρασία, 70-75 βαθμούς.
6. Προσθέτουμε σιγά-σιγά τον κρόκο που τον έχουμε ανακατέψει με το ρούμι, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα να μην μας ψηθεί.
7. Την αδειάζουμε στο ταψάκι με το τσουρέκι, σιγά-σιγά να βρέξουμε καλά όλα τα κομμάτια. Τα αφήνουμε να απορροφήσουν όλη τη σοκολάτα.

Brownies:
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα, και σε μέτρια φωτιά χωρίς να το κάψουμε.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα, και προσθέτουμε το κακάο, την βανίλια, και το αλάτι.
3. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν, και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με το σύρμα δυνατά και γρήγορα να μην μας ψηθούν.
4. Προσθέτουμε το αλεύρι, και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν τις σοκολάτες μια-μια, ανακατεύοντας κάθε φορά να λιώνουν καλά.
5. Τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, και ανακατεύουμε.
6. Κόβουμε τα 120 γρμ. τσουρέκι σε μικρά φετάκια, όχι μεγάλου ύψους, περίπου 1 - 1/2 εκ.
7. Τις στρώνουμε αραιά σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι, και αδειάζουμε επάνω το μισό μίγμα μπράουνις.
8. Στρώνουμε αραιά από πάνω τις φέτες μπανάνας, απαλά να μην μας κάτσουν, και πασπαλίζουμε τις σταφίδες. Κατόπιν στρώνουμε τα 120 γρμ. τσουρέκι που έχουμε βρέξει με την λευκή σοκολάτα.
9. Αδειάζουμε επάνω το υπόλοιπο μίγμα μπράουνις, σιγά-σιγά από χαμηλά, και προσεχτικά να απλώσει παντού.
10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-190 C. για 40 λεπτά περίπου, έως ότου σταθεροποιηθεί. Δοκιμάζουμε με ένα καλαμάκι, θα πρέπει να είναι ελαφρώς υγρό στο εσωτερικό του.
Δεν το ψήνουμε πολύ να στεγνώσει, θέλουμε να μείνει ελαφρώς υγρό στο εσωτερικό του.
11. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, και σερβίρουμε γαρνίροντας με σιρόπι λευκής σοκολάτας.
Σημείωση
Σερβίρεται ζεστό. Όταν κρυώσει, ζεσταίνουμε την κάθε μερίδα για ελάχιστα, στο φούρνο μικροκυμάτων, ή σε καυτό φούρνο της κουζίνας, για να μαλακώσει η σοκολάτα.
Tips:
*Φτιάξτε περισσότερο μίγμα λευκής σοκολάτας, και γαρνίρετε με αυτό το γλυκό σας στο σερβίρισμα, αντί για σιρόπι λευκής σοκολάτας. Ο κρόκος έχει ήδη αποστειρωθεί από τους 70-75 βαθμούς που είχε η σοκολάτα. Είναι υπέροχο!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF