Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Κρέμα βουτύρου

Εύκολη απαλή κρέμα βουτύρου, για πολλές χρήσεις γλυκών ψυγείου. Ενδεικνύεται πιο πολύ για γέμιση γλυκών, όπως κορμούς, παστάκια, κ.λ.π. Μπορούμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε και για γαρνίρισμα γλυκών, αλλά δεν έχει την απόλυτη υφή της μους.
Υλικά:
220 γρμ. άχνη ζάχαρη
300 γρμ. βούτυρο βιτάμ, πλάκα όχι soft. Σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. κρέμα γάλακτος
100 γρμ. λευκή κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
1 βανίλια, ή ένα κουτ. γλ. εσάνς βανίλιας

Εκτέλεση: 
1. Σε μέτρια-χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, και 120 γρμ. από τη ζάχαρη άχνη, έως ότου λιώσουν η ζάχαρη και η σοκολάτα, εντελώς. Την αφήνουμε να κρυώσει καλά.
2. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό την υπόλοιπη ζάχαρη με το βούτυρο και την βανίλια να αφρατέψει καλά. 3. Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας, και ανακατεύουμε με σπάτουλα, να ενσωματωθούν καλά, και να γίνει ένα απαλό μίγμα.
4. Το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να παγώσει, και το χρησιμοποιούμε όπως θέλουμε.
Διατηρείται στο ψυγείο κλεισμένο σε τάπερ. Αν το θέλουμε πιο αφράτο, το χτυπάμε για λίγο με το μίξερ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF