Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Cheesecake σοκολάτας με oreo

Υπέροχο cheesecake σοκολάτας, με βάση από μπισκότα oreo, επικάλυψη με σάλτσα σοκολάτας, και τριμμένα oreo.
Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24 εκ.

Για την βάση μπισκότου oreo:
270 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. βούτυρο ανάλατο λιωμένο

Για την κρέμα cheesecake σοκολάτα:
600 γρμ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γρμ. πραλίνα φουντουκιού, (μερέντα ή nutella)
240 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
150 γρμ. ζάχαρη άχνη

Για την επικάλυψη σάλτσα σοκολάτα:
250 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
120 γρμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά
30 γρμ. γλυκόζη
1 κουτ. γλ. ουίσκι

Για γαρνίρισμα:
χοντροκομμένα μπισκότα oreo

Εκτέλεση:

Βάση μπισκότου:
1. Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα. και τα αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το λιωμένο βούτυρο.
2. Τα απλώνουμε στη φόρμα, και πιέζουμε ομοιόμορφα με το κουτάλι, ή με ένα ποτήρι να κάτσει καλά το μπισκότο σε όλη τη φόρμα.

Κρέμα cheesecake σοκολάτα:
1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με 50 γρμ. από την ζάχαρη άχνη, σε παχύρρευστη μορφή.
2. Λιώνουμε την κουβερτούρα, και την ενσωματώνουμε με την πραλίνα, και με 50 γρμ. από την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος. Την αφήνουμε να κρυώσει, χλιαρή.
3. Αφρατεύουμε με το μίξερ χειρός το τυρί με την υπόλοιπη ζάχαρη άχνη, και προσθέτουμε διαδοχικά την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
4. Προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας, και ενσωματώνουμε με την σπάτουλα.
5. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με το μπισκότο, και την απλώνουμε σε λεία επιφάνεια.
6. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να παγώσει, ή στην κατάψυξη για 2 ώρες.

Σάλτσα σοκολάτας
1. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος, και την αδειάζουμε στην ψιλοκομμένη σοκολάτα, προσθέτοντας και το ουίσκι. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η σοκολάτα, και προσθέτουμε την γλυκόζη. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία.
Ολοκλήρωση:
1. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι με την βοήθεια καμινέτου, ή με ένα καυτό μαχαίρι ξεκολλάμε την κρέμα από το τσέρκι.
2. Απλώνουμε με ένα κουτάλι ακανόνιστα την σοκολάτα πάνω σε όλη την κρέμα cheesecake, ή αν έχουμε μεράκι και ταλέντο, φτιάχνουμε κάποια σχήματα στη σοκολάτα. Πασπαλίζουμε με τα σπασμένα oreo, και το τοποθετούμε στο ψυγείο να σφίξει η σάλτσα.
3. Με ένα ζεστό μαχαίρι, (το βουτάμε σε καυτό νερό και το σκουπίζουμε αμέσως), κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF