Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Κρέμα αμυγδάλου

Κάνει για πολλές χρήσεις, όπως να γεμίστε κρουασάν, κορνεδάκια, ταρτάκια, μπισκότα, μακαρόν, κ.λ.π..
Υλικά:
260 γρμ. βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
70 γρμ. αμυγδαλόσκονη
1 αυγό βιολογικό
15 γρμ. κορν φλάουρ
80 γρμ. ζάχαρη άχνη
1/3 κουτ. γλ. εσάνς αμυγδάλου, ή 1 κουτ. γλ. ρούμι

Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει καλά.
2. Χτυπάμε το ασπράδι αυγού σε ελαφρια μαρέγκα, και τον κρόκο με το κορν φλάουρ. Τα ενσωματώνουμε και τα δύο μαζί,  και το ρίχνουμε στο βούτυρο. Αφού απορροφηθεί ρίχνουμε και το ρούμι.
3. Τέλος, ρίχνουμε την αμυγδαλόσκονη. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά, και να έχουμε μια αφράτη, αλλά σφιχτή και σταθερή κρέμα.

Tips:
Φτιάξτε την δική σας αμυγδαλόσκονη, Βάλτε τα αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε ένα ταψάκι, τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, και αφήστε τα για 1-2 λεπτά, ίσα να πάρει την υγρασία, (όχι να ψηθούν και να σας πάρουν χρώμα). Βάλτε τα στο μπλέντερ με λίγη ζάχαρη κρυσταλλική, αναλογία, 50 γρμ. αμύγδαλα, 1 κουτ. γλ. ζάχαρη, και κάντε τα σκόνη.
Προσοχή. Ή κρέμα δεν ζεσταίνεται, την χρησιμοποιούμε σε θερμοκρασία δωματίου, ή από το ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF