Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Cookies πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας

Τραγανά μπισκότα με άρωμα πορτοκαλιού, και με κομμάτια σοκολάτας. Απολαύστε τα!!
Υλικά:
500 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
1/3 κουτ. γλ. αλάτι
250 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, αρκετή ώρα εκτός ψυγείου
300 γρμ. ζάχαρη καστανή
2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουτ. σ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
1 φακελάκι βανιλίνη με άρωμα πορτοκαλιού, ή 2 κουτ. γλ. εσάνς πορτοκαλιού
100-120 γρμ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα
 Εκτέλεση:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170 C. Στρώνουμε σε λαμαρίνες ή ταψιά, χαρτί ψησίματος.
2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, και το αλάτι.
3. Βάζουμε τη ζάχαρη στο μούλτι, και την κόβουμε λίγο. Επειδή η καστανή ζάχαρη είναι λίγο χοντρή.
4. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα για μερικά λεπτά να αφρατέψει καλά.
5. Χαμηλώνουμε σε μέτρια ταχύτητα, και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα, και την βανιλίνη. Ανακατεύουμε λίγο να ομογενοποιηθούν.
6. Τέλος προσθέτουμε το μίγμα αλευριού, και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα με τον γάντζο, να ενσωματωθούν. Θα έχουμε μια σχετικά αρκετά μαλακιά ζύμη, ή οποία θα κολλάει ελαφρώς στα χέρια, όχι στεγνή. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε ακόμα μια κουταλιά χυμό πορτοκαλιού, ή αν είναι πολύ μαλακιά, λίγο αλεύρι.
7. Αφαιρούμε από το μίξερ, και προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα μαρίζ, και την τοποθετούμε για 30-40 λεπτά στο ψυγείο.
8. Με δυο κουτάλια, ένα μεγάλο, και ένα μικρό, κόβουμε από 1/3 σχεδόν κουταλιά της σούπας ζύμη, (περίπου σαν μικρό κρόκο αυγού, όχι μεγαλύτερο, διότι θα βγουν αρκετά μεγάλα), και την τοποθετούμε στην λαμαρίνα, και σε απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους. (Κόβουμε ζύμη με το μεγάλο κουτάλι, και με το μικρό βοηθάμε να πέσει η ζύμη στη λαμαρίνα. Δεν θέλουμε καλλιτεχνείς, ανισόρροπα, όπως πέσουν).
9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 έως 14 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα.
10. Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν για 2 λεπτά, τα αφαιρούμε από την λαμαρίνα, και τα τοποθετούμε σε σχάρα να κρυώσουν εντελώς. Διατηρούνται τραγανά κλεισμένα καλά σε μεταλλικό κουτί, για αρκετές ημέρες.
Βγάζει περίπου 80 μπισκότα. Ανάλογα το μέγεθος που θα τα κόψετε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF