Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Μπάρες δημητριακών με σοκολάτα

Υπέροχες τραγανές μπάρες με ξηρούς καρπούς και δημητριακά, και με επικάλυψη σοκολάτας. Μοναδικό σνακ, για μικρούς και μεγάλους, όλες τις ώρες.
Υλικά για ένα ταψάκι 20Χ30 εκ.
80 γρμ. αμύγδαλα
50 γρμ. καρύδια
50 γρμ. κάσιους άψητα
50 γρμ. φιστίκια αράπικα ανάλατα, (αυτά με το τσόφλι)
50 γρμ. κορν φλέικς
50 γρμ. ποπ κορν
25 γρ. τρούφα καρύδας
30 γρμ. σταφίδες ξανθές
30 γρμ. κράνμπερυ
2 κουτ. σ. ηλιόσπορους
2 κουτ. μέλι
220 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 52% κακάο

Για την επικάλυψη:
250 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 32% ή 52% κακάο, ανάλογα με τα γούστα σας
Εκτέλεση:
  1. Αλείφουμε το ταψάκι μας εσωτερικά, τον πυθμένα και τα πλαϊνά με κρύο βούτυρο, και καλύπτουμε με μεμβράνη. Αυτό γίνετε για να μην κολλήσει η μεμβράνη στο ταψάκι, και να ξεφορμαριστεί εύκολα.
  2. Λιώνουμε τα 250 γρμ. κουβερτούρα, και αδειάζουμε την μισή στο ταψάκι. Την απλώνουμε να καλύψει καλά τον πυθμένα, και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
  3. Χοντροκόβουμε τα καρύδια, τα κάσιους, τα αμύγδαλα, και τα φιστίκια. (Βασικά μπορούμε να βάλουμε ότι ξηρό καρπό μας αρέσει).
  4. Τα βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, και τα καβουρδίζουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε και την τρούφα καρύδας, και καβουρδίζουμε λίγο ακόμα. 
  5. Τέλος, ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν, και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε τις σταφίδες, τα κράνμπερυ, τους ηλιόσπορους, και ανακατεύουμε.
  7. Τα αδειάζουμε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ, και προσθέτουμε τα ποπ κόρν. 
  8. Λιώνουμε τα 220 γρμ. σοκολάτα, και την αδειάζουμε μέσα. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε και τα κορν φλέικς ελαφρώς σπασμένα με τα χέρια μας. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
  9. Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στο ταψάκι που έχουμε ρίξει την κουβερτούρα, και πατάμε πολύ καλά, και δυνατά με την παλάμη μας, ή με επίπεδη σπάτουλα, να κάτσει, και να στρώσει ομοιόμορφα.
  10. Αδειάζουμε επάνω και απλωτά, την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα, (αν έχει κρυώσει, την ζεσταίνουμε λίγο, περίπου 28 βαθμούς την θέλουμε), και με το πίσω μέρος ενός κουταλιού, την απλώνουμε καλά να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  11. Καλύπτουμε το ταψάκι με μεμβράνη, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες να σφίξει καλά.
  12. Το ξεφορμάρουμε, αφαιρούμε την μεμβράνη, και με ένα μεγάλο πριονωτό μαχαίρι του ψωμιού, το κόβουμε σε μπάρες. Περίπου 3X10 εκ. ή όπως μας αρέσει. Διατηρούνται σε καλά κλεισμένο τάπερ, σε δροσερό σκιερό μέρος. Αν είναι καλοκαίρι, κατά προτίμηση στο ψυγείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF