Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Παγωτό Gelato

Βασική συνταγή για παγωτό gelato. Αυτή η συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τις αγαπημένες σας γεύσεις. Δοκιμάστε να προσθέσετε διάφορες γεύσεις, κακάο, σταγόνες σοκολάτας, ή τα αγαπημένα σας φρούτα. Πειραματιστείτε με γεύσεις που σας αρέσουν!
Υλικά για 1,200 γρμ. παγωτό:
500 γρμ. γάλα πλήρες φρέσκο
300 γρμ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά


Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Trifle με ζελέ πορτοκάλι, κρέμα μαρασκίνο και κεράσια

Trifle με ζελέ πορτοκάλι και κομπόστα κοκτέιλ φρούτων, κρέμα μαρασκίνο, σαντιγί, και σάλτσα από φρέσκα κεράσια. Ένα δροσερό γλύκισμα.
Υλικά για 8 ποτήρια:

Για το ζελέ:
1 κονσέρβα κομπόστα κοκτέιλ φρούτων
1 φακελάκι ζελέ με άρωμα πορτοκάλι


Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Cheesecake με καρπούζι

Cheesecake υπάρχουν πολλά και με διάφορες παραλλαγές. Στις συνταγές μου θα βρείτε με αρκετές γεύσεις, και παραλλαγές. Τώρα ήρθε η ώρα και για ένα πρωτότυπο cheesecake, με γεύση και σάλτσα από φρέσκο κόκκινο καρπούζι. Δοκιμάστε και αυτή την υπέροχη δροσερή συνταγή μου.
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:

Για τη βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα digestive
80 γρμ. κάσιους τριμμένα σκόνη


Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Φρουτόπιτες ατομικές

Φανταστικές ατομικές φρουτόπιτες. Με έτοιμα σφολιατάκια βουτύρου. Υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση, και αγνά υλικά. Για όλη την οικογένεια, για πρωινό, για κολατσιό, για το σχολείο, και για όλες τις ώρες. Η συνταγή είναι για 18 φρουτοπιτάκια, και δεν κοστίζει τίποτα!!
Υλικά για 18 ατομικές φρουτόπιτες:

Για την ζύμη:
36 έτοιμα στρογγυλά σφολιατάκια "βουτύρου", ή και τετράγωνα

Για την γέμιση:
150 γρμ. μήλα, καθαρό βάρος καθαρισμένα, Red delicious, (ή κάποιο άλλο σκληρό μήλο κόκκινο αρεσκείας σας), ψιλοκομμένα σε πολύ μικρά κυβάκια


Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Τάρτα orange fantasy

Ακόμα μια υπέροχη τάρτα, με ζύμη μπριζέ, και τρεις διαφορετικές στρώσεις. Πρώτη στρώση μους βανίλιας, δεύτερη στρώση με ζελέ πορτοκαλιού, και τρίτη στρώση μους πορτοκαλιού. Τέλος γαρνιρισμένη με σαντιγί, φέτες φρέσκου πορτοκαλιού, και φρουί γλασέ. Ένας ακόμα φανταστικός δικός μου συνδυασμός, με κίνητρο, και πάλι με αυτή την υπέροχη φωτογραφία.
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.:

Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Τάρτα orange peach

Τάρτα από ζύμη μπριζέ, γέμιση με μια κρέμα ροδάκινου, με δεύτερη στρώση από μους πορτοκαλιού, και επιπλέον, σάλτσα με κομμάτια από φρέσκα ροδάκινα. Τέλος, γαρνιρισμένη με σαντιγί, και φρουί γλασέ. Ένας υπέροχος δικός μου συνδυασμός, που απλά θα σας μαγέψει... Η έμπνευση; μα΄ φυσικά από αυτή την υπέροχη φωτογραφία!!
Υλικά για μια τάρτα 24 εκ.:

Για τη ζύμη μπριζέ:
140 γρμ. βούτυρο γάλακτος, κρύο από το ψυγείο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)
270 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Τάρτα oreo με κρέμα βανίλια, και κερασάκια

Δοκιμάστε αυτήν την υπέροχη δροσερή τάρτα με μπισκότα oreo, αφράτη κρέμα βανίλιας, και με επικάλυψη από σάλτσα με ολόκληρα κερασάκια, και σαντιγί.
Υλικά: για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.

Για την τάρτα oreo:
350 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ, λιωμένο


Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Μηλόπιτες ατομικές

Φανταστικά ατομικά μηλοπιτάκια. Εύκολα, χωρίς να ανοίγουμε φύλλο, με έτοιμη σφολιάτα. Μοσχομυρωδάτα, με υπέροχη μοναδική αρωματική γέμιση. Αγνά υλικά, και δεν κοστίζουν τίποτα!!
Υλικά για 12 ατομικές μηλόπιτες:

Για την ζύμη:
1 πακέτο ζύμη σφολιάτας, (2 φύλλα), ή σφολιάτα βουτύρου, ή φρέσκια σφολιάτα Κανάκι


Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Σιρόπι σοκολάτας

Εύκολο αρωματικό σιρόπι σοκολάτας, για γαρνίρισμα γλυκών, παγωτών, κ.λ.π.
Υλικά: 
130 ml νερό
35 γρμ. κακάο άγλυκο


Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Τούρτα προφιτερόλ 2

Μια ακόμα τούρτα προφιτερόλ, με διαφορετικότερη γεύση και εμφάνιση. Είναι πιο απλή, και ευκολότερη από την άλλη συνταγή. Με μοναδικό γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Δοκιμάστε και αυτή την υπέροχη καταστροφή!! Και για τους πιο σοκολατομανείς, φτιάξτε τη σαντιγί γέμισης, με γεύση σοκολάτας.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
50 γρμ. ζάχαρη
15 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Τούρτα προφιτερόλ

Μια τούρτα που πραγματικά έλειπε από το συνταγολόγιο μου. Τούρτα προφιτερόλ. Αυτό το υπέροχο γλύκισμα που όλοι λατρεύουμε, τώρα και σε τούρτα. Με μοναδικό γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Τούρτες προφιτερόλ μπορεί θα βρείτε, σαν αυτή όμως, μόνο μια!! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη σοκοκαταστροφή!!
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το παντεσπάνι:
115 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Ρολό γεμιστό με σοκολάτα, ή σοκολατόπιτα

Ένα υπέροχο μοναδικό, και διαφορετικό ρολό, με γέμιση σοκολάτας, που καλύτερο δεν θα βρείτε πουθενά!! Με φανταστική αφράτη ζύμη πορτοκαλιού, (δεν είναι παντεσπάνι), και με απαλή γέμιση σοκολάτας. Ένας υπέροχος συνδυασμός πορτοκάλι και σοκολάτα, με τραγανή κρούστα στη ζύμη, και από πάνω αρκετό σπιτικό σιρόπι σοκολάτας!!
Υλικά:

Για τη ζύμη πορτοκαλιού: 
350 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
170 γρμ. μαλακό βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου


Oreo γλύκισμα γεμιστό με σοκολάτα και καραμέλα

Απολαύστε αυτό το oreo γλύκισμα με τον καφέ σας, ή και σκέτο. Ιδανικό για να κεράσετε τους επισκέπτες σας. Με μοσχομυρωδάτη ζύμη βανίλιας με ένα τόνο από άρωμα πορτοκάλι. Γεμισμένη με μπισκότα oreo, καραμέλα, και σταγόνες καραμέλας. Τέλος πασπαλισμένο με σταγόνες σοκολάτας, που έχουν λιώσει επάνω στο καυτό γλυκό. Η συνταγή είναι βασισμένη πάνω σε ξένη συνταγή, στην οποία έχω παραλλάξει, και προσθέσει επιπλέον υλικά. Είναι ένα εξαιρετικά φανταστικό γλυκό!!
Υλικά:

Για την ζύμη: 
250 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
120 γρμ. νυφάδες βρώμης


Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Μπισκοτάκια βουτήματα, ποικιλία

Μοναδικά μπισκοτάκια με διάφορα σχέδια και γεύση. Φτιάξτε αυτά τα υπέροχα μπισκοτάκια βουτήματα, με γεύση αμυγδάλου βανίλιας, με σοκολάτα, με καρύδα, και μπισκοτάκια καρύδας, γεμιστά με σοκολάτα, και φυσικά με ακατέργαστη καστανή ζάχαρη. Όλα αυτά με μια μόνο συνταγή!! Κάντε τα δίχρωμα, δώστε τους ότι σχήμα και σχέδιο εσείς θέλετε. Για τον καφέ σας, και για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Θα ξετρελαθείτε!!
Υλικά:

Για την ζύμη:
800 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
300 γρμ. μαργαρίνη, τύπου βιτάμ, σε θερμοκρασία δωματίου


Τρίτη 1 Απριλίου 2014

Frosting καραμέλας

Εύκολο και απλό frosting καραμέλας, για επικάλυψη μάφινς, κεκάκια, τούρτες, και για πολλά άλλα γλυκίσματα, και χρήσεις.
Υλικά:
225 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. νερό


Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

Τούρτα παγωτό σοκολάτα, με μπισκότο oreo και maltesers

Απολαυστικό δροσερό γλύκισμα. Τούρτα παγωτό, με δυο γεύσεις παγωτού, και κέικ από μπισκότο oreo σοκολάτας για βάση, και γέμιση από φοντάν σοκολάτας, και τριμμένη ζύμη oreo με maltesers. Τέλος γαρνιρισμένο με σαντιγί, και χοντροκομμένο μπισκότο, από ζύμη oreo με maltesers.
Υλικά:
350 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, γεμιστά με σοκολάτα, τριμμένα
70 γρμ. σκόνη σοκολατούχο ρόφημα


Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Σοκολατένιες κούπες

Εύκολες, γρήγορες, καταπληκτικές σοκολατένιες κούπες!! Φτιάξτε απλά και γρήγορα σοκολατένιες κούπες, και γεμίστε τις με ότι σας αρέσει... μους, παγωτό, ζελέ, σαντιγί, φρούτα, κ.λ.π.. Φτιάξτε απίθανα και πρωτότυπα γλυκά, για κάθε στιγμή, και εποχή.
Υλικά:
σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
μερικά μικρά μπαλόνια


Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Τούρτα fiction

Τούρτα φαντασίας... Αυτή η τούρτα φτιάχτηκε με υλικά τα οποία είχαν περισσέψει στο ψυγείο, από άλλα γλυκά. Συνδύασα με την φαντασία μου, τα υλικά που είχα χωρίς ζύγισμα, χωρίς ακρίβεια, χωρίς σκέψη. Έτσι απλά με το μάτι ανακάτευα τα υλικά, όπως μου ερχόταν στο μυαλό εκείνη την ώρα. Τελικά βγήκε ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Μια φανταστική αρμονία γεύσεων, αλλά και επιτυχία στην υφή. Αποτελείται με βάση από έτοιμη βάφλα, με μους καραμέλας, μους σοκολάτας και πραλίνα φουντουκιού, πολτό ανανά, ή σιρόπι μαρασκίνο, και καρύδια. Τέλος γαρνιρισμένη με ψητές καραμελωμένες μπανάνες, κράμπλ αμυγδάλου, ή καραμελωμένα φουντούκια, σιρόπι σοκολάτας, και σιρόπι καραμέλας γάλακτος. Να σας πω ότι αλλιώς την φαντάστικα, και ξεκίνησα να την κάνω, και στην πορεία άλλαξα τεχνική. Το αποτέλεσμα... απίστευτα μοναδική γεύση.
Υλικά για στρογγυλό τσέρκι 22-24 εκ.:

Για την βάση:
ένα πακέτο έτοιμες βάφλες από το σ. μάρκετ

Για την μους καραμέλας:
200 γρμ. καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, (1/2 κουτί)


Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Τούρτα πραλίνα-εσπρέσο

Καταπληκτική τούρτα πραλίνα-εσπρέσο. Με μπισκότο φουντουκιού, με μια μους πραλίνα φουντουκιού-εσπρέσο, φτιαγμένη από καραμελωμένα φουντούκια, και με δεύτερη μους σοκολάτας γάλακτος. Τέλος με επικάλυψη μους εσπρέσο, και καραμελωμένα φουντούκια. Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 22x22 εκ. έως 24x24 το πολύ:

Για την βάση μπισκότου φουντουκιού:
35 γρμ. αλεύρι
90 γρμ. φουντούκια τριμμένα σκόνη


Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Διπλή μπουγάτσα, με κρέμα και δυο σοκολάτες!! Panos

Μετά από την καταπληκτική μπουγάτσα κρέμα-σοκολάτα, τώρα και σε ατομική μπουγάτσα με δύο κρέμες, κρέμα βανίλια - κρέμα σοκολάτα, και έξτρα σοκολάτα!! Με ολόκληρα κομμάτια σοκολάτα κουβερτούρα που έχουν λιώσει με το ψήσιμο, για πιο πολύ... σοκόλαση!!!
Δοκιμάστε την και πιστέψτε με... θα κολαστείτε σίγουρα.
Προσοχή!! η συνταγή δεν συνιστάται σε άτομα που επιθυμούν να πάνε στον παράδεισο.
:-) :-)
Υλικά για 8 ατομικές μπουγάτσες:
24 φύλλα κρούστας, (2 πακέτα)
200 γρμ. περίπου βούτυρο γάλακτος, λιωμένο, (lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.)


Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τούρτα Saint honore με φράουλα

Το Saint honore είναι ένα υπέροχο, καταπληκτικό γλύκισμα Γαλλικής προελεύσεως. Απ ότι διάβασα, πήρε το όνομά της, (και αφιερώνεται) από τον πολιούχο Άγιο της ζαχαροπλαστικής, Honoré ή Honoratus (600 μ.Χ.), και επίσκοπο της Αμιένης. (Γαλλία) Γίνετε με πάρα πολλές παραλλαγές, και στη γεύση, αλλά και στην εμφάνιση. Επίσης γίνετε και σε ατομικό μέγεθος. Εγώ εδώ σας δίνω μια συνταγή με φράουλα, και στο μέλλον θα έχουμε και άλλες παραλλαγές. Έψαξα πάρα πολύ στο διαδίκτυο να μάθω τα μυστικά του για το πως φτιάχνεται, ένεκεν και δεν υπάρχει η συνταγή πουθενά, εγώ τουλάχιστον δεν την βρήκα, παρά μόνο σε Ιταλική έκδοση, εντελώς διαφορετική, και νομίζω ότι κατάφερα ένα τέλειο, και γνήσιο Γαλλικό αποτέλεσμα. Φυσικά όλα αυτά για το στήσιμο του γλυκού, και την κρέμα chiboust, όλη η υπόλοιπη διαδικασία, και οι συνταγές, είναι δικά μου. Δεν είναι καθόλου δύσκολη να την εκτελέσετε, αλλά απαιτεί λίγο χρόνο. Η φωτογραφία είναι αυθεντική από Γαλλική εκτέλεση.
Υλικά:

Για την κρέμα chiboust:

1ο μίγμα:
120 ml γάλα πλήρες
180 γρμ. κρυσταλλική ζάχαρη


Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Τούρτα πραλίνα-σοκολάτα με φουντούκια

Απολαύστε αυτή την υπέροχη τούρτα με πραλίνα φουντουκιού, και σοκολάτα. Αποτελείται από αφράτο παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού, με κρέμα πραλίνα φουντουκιού και σοκολάτα, και διακοσμημένη με φουντούκια. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ. ή φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι:

Για το παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού:
150 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
180 γρμ. ζάχαρη


Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Cheesecake Ferrero Rocher με πραλίνα-σοκολάτα, και μπισκότα oreo

Ακόμα μια υπέροχη συνταγή cheesecake με Ferrero Rocher, αλλά τώρα με κρέμα από πραλίνα, και σοκολάτα γάλακτος. Με βάση από μπισκότα σοκολάτας oreo, και τέλος με επικάλυψη γκανάζ, από σοκολάτα γάλακτος, Ferrero Rochers, και φουντούκια. Απλά δοκιμάστε την!! 
Υλικά για φόρμα με τσέρκι 24 εκ.:

Για την βάση μπισκότου:
250 γρμ. μπισκότα oreo σοκολάτας, τριμμένα στο μούλτι σκόνη
80 γρμ. βούτυρο βιτάμ λιωμένο, (πλάκα, όχι soft)


Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Σιρόπι καραμέλας

Σιρόπι καραμέλας μπορούμε να φτιάξουμε με πολλούς τρόπους. Εδώ έχουμε ένα σιρόπι καθαρής καραμέλας, χωρίς την προσθήκη βουτύρου, ή κρέμα γάλακτος. Για πολλές χρήσεις σε γλυκά, παγωτά, κ.λ.π.
Υλικά:
200 γρμ. ζάχαρη
230 γρμ. νερό


Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Frosting καραμέλας, για γαρνίρισμα ή επικάλυψη

Frosting καραμέλας για να γαρνίρουμε, ή να επικαλύψουμε πάρα πολλά γλυκά. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και για γέμισμα κάποιων γλυκισμάτων.
Υλικά:
350 γρμ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρμ. ζάχαρη άχνη


Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Oreo φοντάν σοκολάτας

Μια τέλεια συνταγή φοντάν, (σουφλέ) με μπισκότο oreo, καβουρδισμένο αμύγδαλο, και σοκολάτα αρωματισμένη με πορτοκάλι. Όταν τα σπάτε, ξεχειλίζουν από ρευστή σοκολάτα, και άρωμα oreo και πορτοκάλι. Απλά θεϊκά!!
Υλικά για 8 φορμάκια μιας χρήσεως:

Φοντάν:
100 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση βανίλια
50 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει


Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Brownie σοκολάτας με μους καραμέλας, και σιρόπι καραμέλας

Ποιος θα πει όχι σε αυτή την ελκυστική συνταγή με σοκολάτα, και πλούσια γεύση καραμέλας.
Ξεκινάμε με βάση από ένα λεπτό μπισκότο αμυγδάλου, αρωματισμένο με ένα ελαφρύ τόνο καραμέλας, ένα παχύ στρώμα brownie σοκολάτας, κρεμώδη μους καραμέλας, και από πάνω γλασαρισμένο με σιρόπι καραμέλας. Τέλος γαρνίρουμε με κάσιους και κράμπλ αμυγδάλου, και για ακόμη περισσότερη καραμέλα, με λίγη σάλτσα καραμέλας. Η αποθέωση της καραμέλας... σε συνδυασμό με σοκολάτα.
Υλικά για τσέρκι 24 εκ.:

Για το μπισκότο αμυγδάλου:
30 γρμ. αλεύρι
75 γρμ. αμύγδαλο σε σκόνη (αλεσμένο στο μπλέντερ)


Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Spring rolls με μπανάνα μήλο και σοκολάτα

Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη συνταγή μου spring rolls, με γέμιση από μπανάνα, μήλο, και σοκολάτα!! Αρωματισμένα με κανέλα και ρούμι, ή κονιάκ. Τέλος γαρνιρισμένα με ζάχαρη άχνη, και σιρόπι σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Μπορείτε να παραλάξετε τη γέμιση με ψιλοκομμένες φράουλες, αχλάδι, κ.λ.π. 
Υλικά για 12 spring rolls:

Για τα spring rolls:
12 φύλλα κρούστας
5-6 μπανάνες


Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

Τάρτα με φρούτα και μους καραμέλας

Μια πολύ δροσερή και γευστική τάρτα, που γίνεται με αφράτο μπισκότο αμυγδάλου, με πραλίνα φουντουκιού για πρώτη στρώση, υπέροχη μους καραμέλας, και με διάφορα φρούτα κομπόστα, ή φρέσκα φρούτα εποχής, κ.λ.π. Μια ακόμα μοναδική συνταγή. Η φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά:

Για το μπισκότο:
180 γρμ. αμύγδαλο καβουρδισμένο, σε σκόνη
140 γρμ. ζάχαρη άχνη


Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Σοκολατένιες κούπες έκπληξη!!

Μια σοκολατένια κούπα έκπληξη!! Που μέσα της κρύβει γέμιση από μους φράουλας, και σάλτσα φράουλας, με κομμάτια από φρέσκες φράουλες, και τέλος σκεπασμένο με σοκολάτα, και γαρνιρισμένο με φρέσκες φράουλες. Η έκπληξη δεν τελειώνει εδώ... φτιάξτε τις με διάφορες γεμίσεις, όπως κερασάκια μαρασκίνο, βατόμουρα, αποξηραμένα μαλακά δαμάσκηνα, μους καραμέλας, κ.λ.π.. Και αν θέλετε μια πιο... σοκολατένια απόλαυση, με μους σοκολάτας!! Μια μοναδική, δικιά μου συνταγή, αποκλειστικά για το SintagesPanos.
Υλικά για 15 σοκολατένιες κούπες:

Για τις σοκολατένιες κούπες:
15 χαρτάκια για μάφινς, ή φορμάκια σιλικόνης για μάφινς
400 - 500 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο


Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Διπλή μπουγάτσα κρέμα-σοκολάτα, Panos

Πιο τέλεια διπλή μπουγάτσα σοκολάτας, δεν θα βρείτε πουθενά. Με κρέμα βανίλιας, και κρέμα σοκολάτας, υπέροχη, φανταστική, μοναδική μπουγάτσα σοκολάτας.  Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά:
1 κιλό φύλλο κρούστας
200 γρμ. βούτυρο λιωμένο


Τάρτα oreo με τριπλή σοκολάτα

Τάρτα σοκολάτας με τα αγαπημένα μας μπισκότα oreo, Με υπέροχη μους σοκολάτας γάλακτος, και κουβερτούρα γάλακτος, και από πάνω γκανάζ σοκολάτας, με μέλι και ουίσκι. Μια υπέροχη, εύκολη, και γρήγορη συνταγή.
Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:

Για την τάρτα:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη (2 μεγάλες συσκευασίες 4X)
80 γρμ. βούτυρο λιωμένο


Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Cheesecake με καρύδια και καραμέλα

Ένα φανταστικά υπέροχο cheesecake διαφορετικό από τα συνηθισμένα. Με πρώτη επίστρωση από καραμέλα και καρύδια, με κρέμα τυριού αρωματισμένη με μπαχαρικά, με επικάλυψη καρύδια και κράμπλ αμυγδάλου, και τέλος με σιρόπι σπιτικής καραμέλας. Απολαύστε το!!
 Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.

Για τη βάση:
350 γρμ. μπισκότα digestive τριμμένα σκόνη στο μούλτι
130 γρμ. βούτυρο, λιωμένο


Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

Γλυκό ψωμί, με σοκολάτα και κάσιους

Υπέροχο γλύκισμα για πρωινό, κολατσιό, για οποιαδήποτε ώρα. Εύκολο, απλό, φανταστικό.
Για τη ζύμη: 
400 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Τούρτα brownie cappuccino - σοκολάτα

Πολλοί από εμάς θέλουμε να φτιάξουμε ένα γλυκό για τον/την αγαπημένο/νη μας, και όχι να κάνουμε κάποιο δώρο. Για την ημέρα του Αγ. Βαλεντίνου λοιπόν, σας ετοίμασα μια τούρτα με δυο κρέμες, σούπερ!! για να την μοιραστείτε με το ταίρι σας. Με βάση από υπέροχο brownie, μους cappuccino, κρέμα τυριού αρωματισμένη με cappuccino, και με επικάλυψη γκανάζ διπλής σοκολάτας αρωματισμένη με ουίσκι. Μια συνταγή που ανεβάζει τη λίμπιντο!! Και... αν δεν είσαστε ακόμα ερωτευμένοι, σίγουρα θα ερωτευθείτε με το ταίρι σας. 
Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Για το Brownie:
110 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο
110 γρμ. βούτυρο φρέσκο, ή lourpak. adoro, Χωριό κ.λ.π.


Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Γαλακτοφέτες Panos (Τύπου Kinder)

Ένα απολαυστικό και θρεπτικό γλυκάκι για τους μικρούς μου φίλους, και όχι μόνο... Απολαύστε το στο σχολείο, στην εκδρομή, στο γραφείο, στο ταξίδι, παντού. Κάντε ένα διάλειμμα με.. γαλακτοφέτες Panos.
Υλικά για τσέρκι 30X30 εκ.

Παντεσπάνι:
50 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρμ. κόρν φλάουρ


Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Τούρτα opera με πραλίνα φουντουκιού, και τρεις κρέμες

Τούρτα opera με τρεις κρέμες, και πέντε στρώσεις!! Πραλίνα φουντουκιού με μπισκότο, κρέμα μόκα, κρέμα πραλίνας φουντουκιού, και κρέμα σοκολάτας. Για τους πολύ... απαιτητικούς, και μερακλήδες της ζαχαροπλαστικής!! Ξεκινάμε με βάση από ένα υπέροχο μπισκότο αμυγδάλου, πρώτη στρώση πραλίνας φουντουκιού με μπισκότο, δεύτερη στρώση  κρέμα μόκα, τρίτη στρώση κρέμα πραλίνα φουντουκιού, τέταρτη στρώση κρέμα σοκολάτας, και πέμπτη στρώση, με μια ακόμα στρώση κρέμας μόκα. Τέλος, γλασαρισμένη με υπέροχο γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Άλλη μια θεϊκή απόλαυση τούρτας opera... Η φώτο είναι ενδεικτική.
 Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25x25 εκ. ή παραλληλόγραμμο 22x27 εκ.

Για το μπισκότο αμυγδάλου: 
250 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
210 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική


Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Brownie καραμέλας, χωρίς γλουτένη

Μια μικρή παραλλαγή της συνταγής μου, "Brownie καραμέλας" για πιο ελαφρύ, και χωρίς γλουτένη, για όσους το προτιμούν έτσι. Γαρνιρισμένο με σοκολάτα και καρύδια. Είναι εξίσου γευστικό, αλλά και απλό στην παρασκευή του.
Υλικά:

Για το Brownie:
350 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
150 γρμ. παρθένο ελαιόλαδο


Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Brownie καραμέλας

Ένα εύκολο και νόστιμο brownie σοκολάτας, με γέμιση καραμέλας. Γίνετε εύκολα με λίγα υλικά, και πολύ φανταστικό.
Υλικά:

Για το Brownie:
350 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο, τεμαχισμένη
250 γρμ. ζάχαρη


Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Παστάκια καραμέλας

Απολαύστε αυτά τα υπέροχα και μοναδικά παστάκια, και όχι μόνο, με κρέμα καραμέλας και καρύδια, και με ένα απαλό τόνο νες καφέ. Επικάλυψη από αρωματική σάλτσα καραμέλας, καρύδια, και σιρόπι σοκολάτας!! Μοναδικές γεύσεις όπως πάντα, από το SintagesPanos. Γίνεται και υπέροχη τούρτα!!
 Υλικά για τσέρκι 30x25 εκ.

Για το παντεσπάνι:
230 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. καρύδια ψιλοκομμένα


Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Caramel semifreddo

Semifreddo καραμέλας. Ακόμα ένα υπέροχο γλύκισμα, με κρέμα καραμέλας, καραμελωμένα φουντούκια, και με επικάλυψη σάλτσας καραμέλας, και καραμελωμένα φουντούκια. Οι φώτο είναι ενδεικτικές.
Υλικά: 

Για την κρέμα καραμέλας:
150 γρμ. ζάχαρη
2 κουτ. σ. νερό


Oreo chocolate semifreddo

Ακόμα ένα υπέροχο δροσιστικό γλυκάκι. Τώρα με κρέμα σοκολάτα!! μπισκότα oreo, και επικάλυψη γλάσο σοκολάτας. Απολαύστε το!! Η φώτο είναι ενδεικτική.

Υλικά: 

Για την κρέμα σοκολάτας:
250 γρμ. γάλα
200 γρμ. ζάχαρη


Oreo banana semifreddo

Ένα δροσιστικό γλυκάκι, αρκετά απολαυστικό. Με τα αγαπημένα μας μπισκότα oreo, κρέμα από μπανάνα και σταγόνες σοκολάτας, και επικάλυψη σοκολάτας με καβουρδισμένα αμύγδαλα. Απίθανη γεύση... Η φώτο είναι ενδεικτική.
Υλικά: 

Για την κρέμα μπανάνας:
350 γρμ. αρκετά ώριμες μπανάνες
200 γρμ. γάλα


Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Τούρτα opera, μόκα-δαμάσκηνο

Τούρτα opera, μόκα δαμάσκηνο, με μπισκότο αμυγδάλου σοκολάτας. Τέλος γλασαρισμένη με υπέροχο γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Άλλη μια θεϊκή απόλαυση... Η φώτο είναι ενδεικτική, αλλά έτσι ακριβώς γίνεται.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25x25 εκ. ή παραλληλόγραμμο 22x27 εκ.

Υλικά για το μπισκότο σοκολάτας:
170 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
160 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική


Τούρτα opera, σοκολάτα-μπανάνα

Τούρτα opera, με κρέμα σοκολάτα, κρέμα μπανάνα, και με μπισκότο αμυγδάλου σοκολάτας. Τέλος γλασαρισμένη με υπέροχο γλάσο σοκολάτας, αρωματισμένο με ουίσκι. Απλά θεϊκή..
Η καταπληκτική αυτή φώτο είναι από την τούρτα που την έφτιαξε ο φίλος μου Leonidas, μέλος του ιστολογίου μου. Συγχαρητήρια!! πολύ τέλεια.
Υλικά για τετράγωνο τσέρκι 25x25 εκ. ή παραλληλόγραμμο 22x27 εκ.

Υλικά για το μπισκότο αμυγδάλου σοκολάτας:
170 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
160 γρμ. ζάχαρη κρυσταλλική


Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Γλυκό ψυγείου με κρέμα espresso και σοκολάτα

Ένα ακόμα δροσερό και γευστικό γλυκάκι σοκολάτας. Με βάση από μπισκότα ολικής αλέσεως και σοκολάτα. Με δύο στρώσεις κρέμας, μια κρέμα espresso, μια κρέμα σοκολάτας. Επικάλυψη με σαντιγί espresso, γαρνιρισμένη με φουντούκια και αρωματική σάλτσα σοκολάτας. Γίνετε και πιο ελαφρύ για όσους κάνουν δίαιτα. Αντικαταστήστε την ζάχαρη με στέβια, και χρησιμοποιήστε γάλα φρέσκο 1,5 %, και κρέμα γάλακτος light
Απλά δεν θα έχετε την απόλυτη γεύση. (Προσοχή! η σαντιγί δεν γίνεται με κρέμα γάλακτος light).
Υλικά για ταψί ή πυρέξ 25x30 εκ. περίπου

Για τη βάση:
2 πακέτα περίπου, μπισκότα Πτι μπερ των 200 γρμ. ολικής άλεσης και μαύρη σοκολάτα
1 πακέτο μπισκότα Πτι μπερ με αλεύρι ολικής άλεσης, των 225 γρμ.


Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Σοκολατόπιτα oreo, σιροπιαστή με σοκολάτα

Σοκολατόπιτες θα βρείτε πάρα πολλές συνταγές. Πολλές από αυτές είναι γεμάτες ζάχαρες και βούτυρα... καθόλου υγιεινές. Σε κάποια σοκολατόπιτα μέτρησα τουλάχιστον 600 γρμ. ζάχαρη, και 400 γρμ. βούτυρο!! συν την κρέμα γάλακτος που έχει 35% λιπαρά, σε συνταγή για 12 μερίδες. Αυτή δεν ήταν σοκοκόλαση, ήταν... καθαρή κόλαση!! Σας προτείνω λοιπόν αυτή την αρωματική σοκολατόπιτα με μπισκότα oreo, σιροπιαστή με σιρόπι σοκολάτας, και από πάνω επικάλυψη με αρωματισμένη σάλτσα σοκολάτας. Για τους πολύ... λάτρεις της σοκολάτας!! με αρκετά λιγότερα λιπαρά και ζάχαρη, και πολύ... σοκόλαση!!
Μια συνταγή που δεν θα βρείτε πουθενά. 
Υλικά για ταψί 25x35 εκ. περίπου:

Επιλέξτε ένα από τα δύο σιρόπια που σας αρέσει καλύτερα.
Σιρόπι επιλογή 1:
100 γρμ. βούτυρο
150 γρμ. κρέμα γάλακτος


Κέικ σοκολάτας με Dulce de luche, και κρέμα snickers

Μια απίστευτα υπέροχη συνταγή. Την ιδέα την πήρα από ξένο site, η οποία ήταν μια απλή συνταγή με τυποποιημένα υλικά και κρέμες, στην οποία μετέτρεψα με δικά μου υλικά και τρόπο παρασκευής, για πιο υγιεινή και σοκολατένια... κόλαση!!! Δοκιμάστε αυτό το υπέροχο, μοναδικό γλύκισμα.

Υλικά:

Για το κέικ σοκολάτας:
150 γρμ. ζάχαρη
50 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις


Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014

Τούρτα Ferrero rocher

Μετά από την πολύ πετυχημένη συνταγή Cheesecake Ferrero Rocher, τώρα και τούρτα Ferrero rocher. Μια υπέροχη μοναδική τούρτα με παντεσπάνι σοκολάτας φουντουκιού, κρέμα σοκολάτας Ferrero rocher, επικάλυψη με γλάσο σοκολάτας, και γαρνιρισμένη με  σοκολατάκια Ferrero rocher. Θα σας μαγέψει... Την συγκεκριμένη δεν την κάλυψα με γλάσο, λόγο το ότι έπρεπε να την ετοιμάσω άμεσα, και με πίεζε ο χρόνος...
Για το παντεσπάνι σοκολάτας-φουντουκιού:
70 γρμ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι σκόνη
70 γρμ. ζάχαρη


Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Brownie με διπλή κρέμα και σοκολάτα

Ένα απολαυστικό γλυκό. Brownie με διπλή κρέμα, πρώτη κρέμα από μους σοκολάτας, δεύτερη κρέμα βανίλιας, και τέλος με επικάλυψη λευκής και μαύρης σοκολάτας. Μοναδική απόλαυση... 
 Υλικά για τσέρκη 24 - 26 εκ.:

Για το brownie:
180 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 35% κακάο
160 γρμ. μαύρη ζάχαρη


Print this page

Print Friendly and PDF