Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Γαλακτοφέτες Panos (Τύπου Kinder)

Ένα απολαυστικό και θρεπτικό γλυκάκι για τους μικρούς μου φίλους, και όχι μόνο... Απολαύστε το στο σχολείο, στην εκδρομή, στο γραφείο, στο ταξίδι, παντού. Κάντε ένα διάλειμμα με.. γαλακτοφέτες Panos.
Υλικά για τσέρκι 30X30 εκ.

Παντεσπάνι:
50 γρμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
20 γρμ. κόρν φλάουρ
4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
130 γρμ. ζάχαρη άχνη
40 γρμ. κακάο
1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα γάλακτος:
70 γρμ. γάλα πλήρες, καυτό
2 κρόκους αυγών
2 κουτ. σ. μέλι
330 γρμ. λευκή κουβερτούρα
200 γρμ. βούτυρο τύπου βιτάμ
2 βανίλιες, ή 1/2 κουτ. γλ. μαστίχα σκόνη
2 φύλλα ζελατίνης (3,5 γρμ. περίπου)
350 γρμ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή

Για γαρνίρισμα:

100 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο, λιωμένη

Εκτέλεση:

Παντεσπάνι:
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
2. Βουτυρώνουμε ένα ταψί 30x30 εκ. και απλώνουμε ένα χαρτί ψησίματος.
3. Χωρίζουμε ασπράδια με κρόκους.
4. Κοσκινίζουμε δύο φορές το αλεύρι, το κόρν φλάουρ, το κακάο, και το μπέικιν πάουντερ.
5. Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη, τους κρόκους, και την βανίλια, μέχρι να ασπρίσουν.
6. Χτυπάμε τα ασπράδια με το λεμόνι, και το αλάτι μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, και την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα εναλλάξ μαζί με το μείγμα αλευριού, ανακατεύοντας ελαφρά με μαρίζ, μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
7. Ρίχνουμε και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα στο ταψί. (Το μείγμα θα πρέπει να είναι 1 εκ. πάχος, όχι παραπάνω). Ψήνουμε για 6-8 λεπτά περίπου, ή μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
8. Αφαιρούμε από το φούρνο, και το αφήνουμε να κρυώσει. Το βγάζουμε από το ταψί, και το βάζουμε πάνω σε σχάρα να κρυώσει εντελώς.
9. Κόβουμε το παντεσπάνι στα δύο, ώστε να έχουμε δυο κομμάτια 15x30 εκ.

Κρέμα γάλακτος:
1. Έχουμε βγάλει το βούτυρο από το ψυγείο για να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
2. Μουσκεύουμε σε κρύο νερό την ζελατίνα,
3. Βάζουμε τα 50 γρμ. γάλα στη φωτιά να κάψει, ρίχνουμε το μέλι, και την ζελατίνα, αφού την στραγγίξουμε καλά, και ανακατεύουμε καλά να διαλυθούν. Αφήνουμε να πέσει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
4. Βάζουμε σε μπεν μαρί τους κρόκους με τα 20 γρμ. γάλα, και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα να ασπρίσουν, και να πίξουν ελαφρώς. Όταν φτάσουν σε θερμοκρασία 70 βαθμούς, τους κατεβάζουμε από την μπεν μαρί. Προσοχή να μην ανέβει παραπάνω η θερμοκρασία, διότι θα ψηθεί ο κρόκος. Τους ρίχνουμε στο μίγμα γάλα-ζελατίνα, και ανακατεύουμε καλά.
5. Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ή στο φούρνο μικροκυμάτων, και την προσθέτουμε στο μίγμα κρόκων. Ανακατεύουμε καλά να ενσωματωθούν, και αφήνουμε να πέσει σε θερμοκρασία κάτω από 30 βαθμούς.
6. Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη, και το άρωμα, να αφρατέψει καλά.
7.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρρευστη μορφή.
8. Αναμιγνύουμε το μίγμα σοκολάτας με το βούτυρο, και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, να ενσωματωθούν καλά.
9.
Προσθέτουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, και ενσωματώνουμε απαλά με την σπάτουλα. Την βάζουμε στο ψυγείο έως ότου την χρησιμοποιήσουμε. (Όχι για αρκετή ώρα, διότι θα σφίξει πολύ και δεν θα μπορούμε να την δουλέψουμε).
Ολοκλήρωση:
1. Απλώνουμε το ένα κομμάτι παντεσπάνι σε μια λαμαρίνα, ή αν έχουμε ανάλογο τσέρκι. Αδειάζουμε επάνω την κρέμα, και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια.
2. Τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, και το πιέζουμε καλά να κάτσει, και να αρχίσει να βγαίνει από τα πλαϊνά λίγη κρέμα.
3. Με μια σπάτουλα, ή παλέτα, στρώνουμε την κρέμα που βγήκε στα πλαϊνά, ώστε να γεμίσουμε τυχόν κενά, και να ισιώσει.
4. Σκεπάζουμε το γλυκό με πλαστική μεμβράνη, και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να σφίξει η κρέμα.
5. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι το γλυκό κατά μήκος, δηλαδή να έχουμε δυο κομμάτια 7,5x30 και μετά το κάθε κομμάτι σε 6 κομμάτια των 5 εκ. Θα έχουμε 12 καταπληκτικά κομμάτια γαλακτοφέτες 5X7,5 εκ.
6. Όπως είναι το ένα κομμάτι δίπλα στο άλλο, βάζουμε την λιωμένη κουβερτούρα σε μια μικρή σακούλα του κορνέ με ψιλή μύτη, ή σε μια σύριγγα, και τραβάμε αραιά λεπτές διαγώνιες γραμμές επάνω στα κομμάτια.
7. Τα αφήνουμε λίγη ώρα να σφίξει η κουβερτούρα, και τα τυλίγουμε ένα-ένα σε μεμβράνη. Τα διατηρούμε σε δροσερό μέρος, ή στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
Αν θέλετε το κόβετε σε διαστάσεις που προτιμάτε εσείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF