Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τάρτα oreo με τριπλή σοκολάτα

Τάρτα σοκολάτας με τα αγαπημένα μας μπισκότα oreo, Με υπέροχη μους σοκολάτας γάλακτος, και κουβερτούρα γάλακτος, και από πάνω γκανάζ σοκολάτας, με μέλι και ουίσκι. Μια υπέροχη, εύκολη, και γρήγορη συνταγή.
Υλικά για φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ.:

Για την τάρτα:
300 γρμ. μπισκότα oreo με γέμιση κρέμα σοκολάτα, τριμμένα σκόνη (2 μεγάλες συσκευασίες 4X)
80 γρμ. βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σ. γάλα

Για την μους σοκολάτας γάλακτος:
200 γρμ. κουβερτούρα γάλακτος τεμαχισμένη
200 γρμ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
380 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
180 γρμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
1 βανίλια
1 κουτ. σ. μέλι

Για την γκανάζ σοκολάτας:
180 γρμ. κουβερτούρα 55% κακάο
160 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σ. μέλι
1 κουτ. γλ. ουίσκι

Εκτέλεση:

Τάρτα:
1. Ανακατεύουμε καλά τα μπισκότα oreo με το λιωμένο βούτυρο, και το γάλα.
2. Τα αδειάζουμε σε μία φόρμα με αποσπόμενο τσέρκι 24 εκ. Με ένα κουτάλι τα στρώνουμε και το πατάμε σε όλη τη φόρμα, καλύπτοντας και τα τοιχώματα της φόρμας, σχεδόν 3 - 3,5 εκ. ύψος. (Ένα ποτήρι τύπου σωλήνα, θα μας βοηθήσει πολύ να το απλώσουμε, και να το πατήσουμε καλά.)
3. Το ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160 - 170 C. βαθμούς, για 4 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει, και το βάζουμε στο ψυγείο.

Μους σοκολάτας γάλακτος:
1. Φέρνουμε σε σημείο βρασμού την κρέμα γάλακτος με το μέλι, και την ρίχνουμε πάνω στις τεμαχισμένες σοκολάτες.
2. Ανακατεύουμε καλά να λιώσουν, και αφήνουμε να κρυώσει, και να κατέβει κάτω από τους 40 βαθμούς.
3. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την βανίλια, σε παχύρρευστη μορφή.
4. Αφού κρυώσει η σοκολάτα, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος, ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.

Γκανάζ:
1. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος στη φωτιά να κάψει σε σημείο βρασμού, και προσθέτουμε το ουίσκι.
2. Την αδειάζουμε στην τεμαχισμένη κουβερτούρα, αφήνουμε ένα λεπτό να μαλακώσει, και ανακατεύουμε απαλά με μια μαρίζ, να λιώσει η σοκολάτα.
3. Προσθέτουμε το μέλι, και ανακατεύουμε απαλά να ενωθεί καλά.
4. Αδειάζουμε τα 2/3 σε ένα άλλο σκεύος, και την κρυώνουμε ανακατεύοντας με την μαρίζ, σε θερμοκρασία δωματίου.
5. Προσθέτουμε και το υπόλοιπο 1/3 ζεστής σοκολάτας, και ανακατεύουμε πάντα απαλά με την μαρίζ, φέρνοντάς την σε θερμοκρασία 30-32 βαθμούς. Είναι έτοιμη να γκαναζάρουμε αμέσως το γλυκό μας.
Ολοκλήρωση:
1. Αδειάζουμε τη μους σοκολάτας γάλακτος επάνω στην τάρτα, και την ισιώνουμε σε επίπεδη επιφάνεια.
2. Την βάζουμε στην κατάψυξη για 1,30 - 2 ώρες να παγώσει, και να σφίξει καλά η μους.
(Κάπου εδώ τώρα φτιάχνουμε την γκανάζ)
3. Αφαιρούμε προσεχτικά το τσέρκι, με την βοήθεια ενός μαχαιριού ξεκολλάμε ελαφρώς τα τοιχώματα.
4. Τοποθετούμε την τάρτα σε πιατέλα, ή δίσκο, και αδειάζουμε επάνω την γκανάζ.
5. Την τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγο, να σφίξει η γκανάζ. Κόβουμε σε κομμάτια, γαρνίρουμε με ροκανίδι λευκής σοκολάτας, ή καραμελωμένο πορτοκάλι, χοντροκομμένο καρύδι, κ.λ.π. και σερβίρουμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF